Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ & ΑΚΜΗ, ο «γνωστός δημοσιογράφος» και οι δάσκαλοι της δεοντολογίας – Ανακλήθηκε η άδεια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ & του Mediterranean College

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση


Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΙΕΚ Ξυνή και του δημοσιογράφου - εκδότη - τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος σημειωτέον τυγχάνει επικεφαλής και καθηγητής του τμήματος δημοσιογραφίας στο ανταγωνιστικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ. 

Ο Όμιλος Ξυνή εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την είδηση που μετέδωσε μέσω του Real FM και της εκπομπής του ο Νίκος Χατζηνικολάου, περί ανάκλησης της άδειας των ΙΕΚ Ξυνή επικαλούμενος δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε πως επειδή τρία μέλη της οικογένειας Ξυνή που μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου κατά τα έτη 2008 και 2009 θα βρεθούν ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το Δεκέμβριο για υποθέσεις πλαστογραφίας η άδεια του ΙΕΚ Ξυνή θα πρέπει να ανακληθεί… από το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα τόνισε πως ήδη φαίνεται πως έχει υπογραφεί σχετική απόφαση.


Με απάντησή τους, τα ΙΕΚ Ξυνή αναφέρονται στον Νίκο Χατζηνικολάου, χωρίς να λένε το όνομά του, και κάνουν λόγο για «γνωστό δημοσιογράφο που είναι ταυτόχρονα κουμπάρος των ιδιοκτητών του ανταγωνιστικού μας ΙΕΚ και εμφανίζεται ως επικεφαλής του τμήματος δημοσιογραφίας του, και ο οποίος πρωτοστατεί δυστυχώς στη λασπολογία εναντίον μας και στη δυσφημιστική εκστρατεία σε βάρος του Ομίλου Ξυνή, παραβιάζοντας τόσο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όσο και το τεκμήριο της αθωότητας, γεγονός για το οποίο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξέδωσε στο παρελθόν απόφαση εναντίον ΜΜΕ μετά από καταγγελία του Ομίλου ΞΥΝΗ».

Οι δάσκαλοι της δεοντολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Nάτα πάλι μπροστά μας τα IEK AKMH και διάφοροι τηλεαστέρες-παρουσιαστές, που συν τοις άλλοις λένε ότι διδάσκουν και δεοντολογία στον όμιλο Ροδόπουλου.

Οι.Νίκος Χατζηνικολάου, Μανώλης Κοττάκης, Γιάννης Πολίτης, Σωτήρης Δανέζης, Γιώργος Δουατζής, Χρήστος Κώνστας, που συμμετείχαν σε διαφήμιση των ΙΕΚ ΑΚΜΗ κρίθηκαν ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέοι, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και τους επεβλήθη η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Κι αυτό μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.


Προηγουμένως το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το απαράδεκτο φαινόμενο των διαφημίσεων δημοσιογραφικών σχολών από δημοσιογράφους, εν όψει της νέας διδακτικής περιόδου.

Μάλιστα υπογράμμιζε για μια ακόμη φορά, ότι η συμμετοχή δημοσιογράφων σε διαφημίσεις ιδιωτικών σχολών, οι οποίες μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις..

εύκολα υπόσχονται μεγάλη δημοσιογραφική εξέλιξη, είναι απόλυτα αντίθετη με τον Κώδικα Δεοντολογίας. 
Ειδικότερα οι Νίκος Χατζηνικολάου, Μανώλης Κοττάκης και Γιάννης Πολίτης απολογούμενοι δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι ο Ροδόπουλος θα έβαζε και φωτογραφία τους στο διαφημιστικό της ΑΚΜΗΣ...

Bρέθηκαν όμως υπότροποι καθώς και άλλη φορά είχαν εγκληθεί από το ΠΠΣ, επειδή από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχαν προβληθεί φωτογραφίες τους Αν και τότε ο Χατζηνικολάου δήλωνε ότι είχε διακόψει την συνεργασία του με το ΙΕΚ, εντούτοις το φαινόμενο επαναλήφθηκε στην ίδια δημοσιογραφική σχολή.

Ο Γιάννης Πολίτης, εγκαλείται και εκείνος για δεύτερη φορά από το ΠΠΣ.. Την πρώτη φορά είχε διαβεβαιώσει ότι «…στο εξής δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην καμπάνια της όποιας σχολής διδάσκω»...

Ο Μανώλης Κοττάκης είχε και εκείνος εγκληθεί παλαιότερα και μάλιστα  τότε δήλωνε ότι είχε διαμαρτυρηθεί στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την καταχώρηση της φωτογραφίας του.ουδέποτε από όσο θυμάμαι στα χρόνια της συνεργασίας μου με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ από το 2001, βρέθηκα εγκαλούμενος για κάτι τέτοιο...Συνεπώς, είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός που προβάλλει τώρα ισχυριζόμενος ότι «». 

Και αφού, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, είχε διαμαρτυρηθεί στη συγκεκριμένη σχολή για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του πώς τώρα εμφανίζεται «έκπληκτος» για την επανάληψη αυτού του φαινομένου;

Με ΦΕΚ το υπουργείο Παιδείας αφαιρεί τις άδειες από το ΙΕΚ Ξυνή και το Mediterranean College

Με σημερινό ΦΕΚ (2811/6.9.2016/τεύχος Β) με την υπογραφή του υπουργού Νίκου Φίλη, το υπουργείο Παιδείας ανακαλεί τις άδειες των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ΙΕΚ Ξυνή και Mediterranean College, καθώς όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο ''κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό την παραπλάνηση τρίτων''. 

Εξάλλου, σύμφωνα με το βούλευμα 430/2016, για υποθέσεις πλαστογραφίας θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο τρία μέλη της οικογένειας Ξυνή που μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου κατά τα έτη 2008 και 2009.

Πρόκειται για την Κατερίνα Ξυνή, την Αθηνά Ξυνή και τον Σοφοκλή Ξυνή, οι οποίοι θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματικές πράξεις ως υπαίτιοι «από κοινού για περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, καθώς κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλους σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, σκοπεύοντας να προσπορίσουν στον εαυτό τους περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, διαπράττοντας πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Δημοσίου».

Στο ΦΕΚ αναγράφονται τα εξής σε σχέση με το Mediterranean College:

Α. Ανακαλείται η υπ  αριθμ. 68635/Κ1/04-05-2015 (Β’ 873) απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε Άδεια Κολλεγίου με το διακριτικό τίτλο «MEDITERRANEAN COLLEGE» στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4.

Β. 1. Τα αρχεία του ανωτέρω Κολλεγίου, του οποίου ανακαλείται η άδεια, όπως α , θα παραδοθούν, μερίμνει της διοικήσεως του, όπου οριστεί με νεότερη απόφαση.

2. Οι σπουδαστές του ανωτέρω Κολλεγίου δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους.

Η ανάκληση της ανωτέρω άδειας άρχεται από της δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά:

1. Στο υπ. αριθμ. 430/2016 τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται οι αναφερόμενοι σε αυτό ως υπαίτιοι «από κοινού, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλους σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, σκοπεύοντας να προσπορίσουν στον εαυτό τους περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, διαπράττοντας πλαστογραφίες κατ ́ επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του Δημοσίου με συνολικό όφελος και απειληθείσα συνολική ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ».

2. Στο υπ. αριθμ. 230 1277/22-07-2016 Γνωμοδοτικό Έγγραφο του Προϊσταμένου του Γραφείου του Νομικού Συμβουλίου στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., 

Επίσης ο υπουργός Παιδείας, στην απόφαση, επικαλείται  λόγους δημοσίου συμφέροντος, ανάγκη διαφύλαξης της φερεγγυότητας, αξιοπιστίας και εύρυθμης λειτουργίας του Κολλεγίου και της αδιατάρακτης εκπαίδευσης των σπουδαστών σ’ αυτό.

H απόφαση για τα Ι.Ι.Ε.Κ. “Ξυνή”

Α.Επίσης ανακαλούνται οι  κατωτέρω αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις οποίες χορηγήθηκαν άδειες Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) στο Ι.Ι.Ε.Κ. «Ξυνή»:

1. Την αριθμ. 120861/ΙΑ’/2-9-2013 (Β ́ 2278) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.

2. Την αριθμ. 120862/ΙΑ’/2-9-2013 (Β ́ 2278) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ»

στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Την αριθμ. 148301/ΙΑ’/11-10-2013 (B ́ 2700) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» Iδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

Β. 1. Τα αρχεία των ανωτέρω Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των οποίων ανακαλούνται οι άδειες, όπως ανωτέρω ορίζεται, θα παραδοθούν, μερίμνει των διοικήσεων τους, εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, στα εξής Δημόσια Ι.Ε.Κ.:

α) Στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης 521 και Εθνάρχου Μακαρίου, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 163 41, το αρχείο του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.

β) Στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, Αγαμέμνωνος και Ιλίου 17, Γλυφάδα, Τ.Κ. 166 75, το αρχείο του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» Iδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

γ) Στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Ολυμπίου Διαμαντή 1, κτήριο Δημόκριτος, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 29, το αρχείο του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

2. Οι σπουδαστές των ανωτέρω Ι.Ι.Ε.Κ. δικαιούνται επι- στροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, δικαιούμενοι είτε μετεγγραφής σε άλλο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους.

Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ..

Οι ανακλήσεις των ανωτέρω αδειών άρχονται από της δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επίσης:

Α. Ανακαλείται η υπ αριθμ. 119414/ΙΑ/30-8-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη χορήγηση άδειας Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. «Ξυνή» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Β ́ 2277/12-9-2013)

Β. 1. Το αρχείο του ανωτέρω Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, του οποίου ανακαλείται η άδεια, όπως ανωτέρω ορίζεται, θα παραδοθεί, μερίμνει της διοίκησής του, εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεταξουργείου, Αχιλλέως 37-39 και Μυλλέρου, Αθήνα, Τ.Κ. 404 38.

2. Οι σπουδαστές του ανωτέρω Ι.Ι.Ε.Κ. δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, δικαιούμενοι είτε μετεγγραφής σε άλλο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους.

Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ..

Η ανάκληση της ανωτέρω άδειας άρχεται από της δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr, newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "