Σκάνδαλο στα Δημόσια ΙΕΚ: Οι Διευθυντές παρακάμπτουν την μοριοδότηση και δίνουν αναθέσεις σε όποιον τους αρέσει…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση

Μαθηματικός τύπος ανάθεσης μαθημάτων σε εκπαιδευτές δημοσίων ΙΕΚ (η μοριοδότηση είναι μόνο για τους Πίνακες και τις ομιλίες του κ. Υπουργού)

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φθάνουν στην ιστοσελίδα μας για τις αναθέσεις μαθημάτων στα Δημόσια ΙΕΚ για το εκπαιδευτικό εξάμηνο που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, κατά τρόπο που να έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο σκάνδαλο νεποτισμού και διαπλοκής Διευθυντών ΔΙΕΚ και μερίδας «επιλεγμένων» εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, Διευθυντές των ΔΙΕΚ (Δημόσια Ινστιτούτα Εκπαίδευσης & Κατάρτισης), παρέκαμψαν ή μάλλον αγνόησαν επιδεικτικά τη λίστα μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που έχει συνταχθεί σε κάθε ΙΕΚ και προχώρησαν σε αναθέσεις μαθημάτων σύμφωνα με την δική τους προσωπική άποψη σε εκπαιδευτικούς που στην πράξη έχουν μηδενικά προσόντα ενώ μάλιστα βρίσκονται κάτω από τη μέση του πίνακα των μοριοδοτημένων υποψηφίων εκπαιδευτών.

Για να καλύψουν ή μάλλον να μην αποκαλύψουν αυτή την πρακτική τους, δεν έχουν αναρτήσει το πρόγραμμα αναθέσεων μαθημάτων, στον ιστότοπο του κάθε ΔΙΕΚ, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους και η γνωστοποίηση στους «επιλεγμένους» με άγνωστα κριτήρια εκπαιδευτές ότι τους ανατέθηκαν μαθήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, έγινε με προσωπικά προς αυτούς sms και e-mail.

Οι διαθέσεις τω εκπαιδευτικών της Β/θμιας Επαγγελματικής ως δικαιολογία ανάθεσης μαθημάτων

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε ως αιτιολογία ανάθεσης μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς με πολύ χαμηλά ποσοστά μοριοδότησης, η απόφαση διάθεσης τους στα ΔΙΕΚ, γεγονός που τυπικά καλύπτει κάθε μορφής «παρασπονδία» των Διευθυντών ΔΙΕΚ, στο θέμα των αναθέσεων, τουλάχιστον για τις ώρες αυτές της διάθεσής τους.

Νεώτερες, όμως, υπουργικές αποφάσεις, διορθωτικές της πρώτης είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί από τους εκπαιδευτικούς που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο να παραμείνουν στα ΕΠΑΛ και να μην διατεθούν τελικά στα ΔΙΕΚ. Παρόλα αυτά, οι αποφάσεις ανάθεσης των μαθημάτων στα ΔΙΕΚ σε αυτούς παραμένουν ως έχουν, παρότι η αξιολόγησή τους και μοριοδότησή τους στον πίνακα των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Μία δεύτερη κατηγορία, «ευνοούμενων» εκπαιδευτικών στις αναθέσεις μαθημάτων, είναι τα στελέχη διοίκησης των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων (ΕΚ). Βασιζόμενοι σε μία Εγκύκλιο του πρώην Διευθυντής Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Λιγνού που ορίζει ότι «στα μαθήματα πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΔΙΕΚ στα εργαστήρια των ΕΚ, ο ένας τουλάχιστον από τους δύο εκπαιδευτές σε κάθε εργαστήριο είναι εκπαιδευτικός του ΕΚ», τα στελέχη διοίκησης των ΕΠΑΛ & ΕΚ έχουν καταφέρει και επιβάλει την κατ’ εξαίρεση ανάθεση μαθημάτων τόσο στα ίδια, όσο και σε επιλεγμένους εκπαιδευτικούς αυτών των σχολικών μονάδων, ανεξάρτητα από την θέση που έχουν στον πίνακα μοριοδότησης εκπαιδευτών ΔΙΕΚ, από τον οποίο «υποτίθεται», σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, ότι αντλούνται οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ στους οποίους ανατίθονται μαθήματα.

Για τους τελευταίους, υπάρχουν αναφορές, ότι η παρουσία του ενός από τους δύο εκπαιδευτές, είναι στην πράξη πλασματική και μόνο στα χαρτιά, αν όχι για το σύνολο των ωρών πρακτικής άσκησης, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους. Κι αυτό, γιατί τα στελέχη διοίκησης ΕΠΑΛ & ΔΙΕΚ, επικαλούνται συνήθως έκτακτη απασχόληση για διοικητικά και άλλα θέματα της σχολικής μονάδας τους, απασχόληση που συνήθως συγχρονίζεται με τις ώρες που οι ίδιοι είναι υποχρεωμένοι με βάση το πρόγραμμα του ΔΙΕΚ να παρέχουν εκπαίδευση στο τμήμα κατάρτισης που τους έχει ορισθεί.

Για το θέμα αυτό, όμως, θα επανέλθουμε με επόμενο σημείωμά μας…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "