Βρήκαν «καταραμένα» Ευρωπαϊκά κονδύλια, «καθάρισαν» όλους τους “μη δικούς” τους και έδωσαν αυξήσεις στα ΙΕΚ (υπογραφή Αριστείδης Μπαλτάς)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση


«Καθάρισαν» την λίστα εκπαιδευτών για τις εξετάσεις πιστοποίησης των ΙΕΚ, από κάθε μη «δικό» τους και μετά έχοντας περίσσεια από το «καταραμένο» ΕΣΠΑ της ΕΕ, τους έδωσαν αυξήσεις». Υπογραφή Αριστείδης Μπαλτάς. Ίδια πρακτική με αυτή που ακολουθεί η δυάδα Γκλαβά – Κουμέντου στο ΙΕΠ. Ίσως γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στις διοικήσεις τους (για να δείτε τις αμοιβές ΙΕΠ κάντε κλικ εδώ)

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον ΕΟΠΠΕΠ και κυρίως στα των ΙΕΚ, προκάλεσε πολύ μεγάλη έκπληξη η μη επιλογή στις εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων των ΙΕΚ, που ξεκίνησαν την εβδομάδα πριν το Δημοψήφισμα και συνεχίζονται αυτές τις ημέρες, των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών που «τράβηξαν» κουπί τα προηγούμενα χρόνια με γλίσχρες αμοιβές.

Κανένας από τον ΕΟΠΠΕΠ δεν απάντησε στα τηλεφωνικά στο γιατί των μη επιλεχθέντων εκπαιδευτών, ενώ ουδέποτε υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της λίστας όσων είχαν επιλεγεί για τις εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ της περιόδου Ιούνιος – Ιούλιος 2015.

Η ανεξήγητη αυτή στάση της διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ, εξηγήθηκε εν πολλοίς από την απόφαση αύξηση των αμοιβών, όσων συμμετέχουν στις αποφάσεις πιστοποίησης, με απόφαση του «πεφωτισμένου» και κίνσορα της ισότητας, της ισονομίας και της διαφάνειας κ. Αριστείδη Μπαλτά, ναι αυτού του συνταξιούχου, που ελέω Τσίπρα παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας.

Τι έκανε αυτός ο Κύριος;

Κάτι πολύ απλό. Βρήκε μπροστά του τα «καταραμένα Ευρωπαϊκά Κονδύλια» και έδωσε αυξήσεις μεγαλύτερες από 10%. Πρώτα βέβαια οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΠΕΠ φρόντισαν, δια της μεθόδου της μη επιλογής, να ξηλώσουν όσους παλιούς και έμπειρους είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν σε εξετάσεις πιστοποίησης ή μάλλον την πλειοψηφία τους.

Θα πει κάποιος τι είναι 10% αύξηση τις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε. Το θέμα δεν είναι υλικό, αλλά ηθικό.

Δεν μπορείς να διατυμπανίζεις και προπαγανδίζεις το ΟΧΙ κατά της επάρατου Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μία πλευρά και από την άλλη να δίνεις αυξήσεις με τα δικά της λεφτά, χτίζοντας το φιλολαϊκό προφίλ, το δικό σου και της Κυβέρνησης του κόμματός σου.

Δεν μπορείς, πριν δώσεις την αύξηση, να αποκλείεις τα μη δικά σου παιδιά και να επιλέγεις μόνο τους δικού σου κι αν ο ίδιος υποτίθεται ότι δεν το γνωρίζεις ρώτησε τους κ.κ. του ΕΟΠΠΕΠ πως έγιναν οι επιλογές κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ακόμη δεν μπορείς, να κρατάς τις αμοιβές κάτω από 8 ευρώ καθαρά, στα βαθμολογικά κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και να έρχεσαι να διπλασιάζεις τις αμοιβές στην πιστοποίηση των ΙΕΚ, επειδή δεν είναι χρήματα του προϋπολογισμού κ. Μπαλτά…

Αυτές οι τακτικές μας έχουν οδηγήσει στην επιβολή χαλύβδινου ελέγχου και επιτήρησης που συζητείται σήμερα στης Βρυξέλλες από τα όργανα της ΕΕ στους υπουργούς της Κυβέρνησης (αν δεν μας πετάξουν έξω τελικά) και κ. Μπαλτά φαίνεται ότι εσείς ακόμη κι αυτές τις στιγμές ζείτε στο συννεφάκι σας.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Διαβάστε στην συνέχεια τις αυξήσεις που έδωσε στους συμμετέχοντες στις πιστοποιήσεις των ΙΕΚ, ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Δόθηκαν αυξήσεις στις αποδοχές των συμμετεχόντων στις εξετάσεις των ΙΕΚ - Την απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς

Αυξήσεις της τάξεως του 10% δόθηκαν στους συμμετέχοντες στις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)», δόθηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ύστερα από σχετική εισήγηση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ .

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση οι αποζημιώσεις των συμμετεχόντων στη διενέργεια των εξετάσεων, έχουν ως εξής:

1. Η αποζημίωση του Προέδρου και των μελών της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ. ορίζεται [για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα] ως ακολούθως (σε παρένθεση οι αμοιβές που ίσχυαν):

Πρόεδρος: 300,00 Ευρώ (από 250).

Μέλος: 240,00 Ευρώ έκαστος (από 200).

Γραμματέας: 150,00 Ευρώ (από 130).

2. Οι αποζημιώσεις των λοιπών συμμετεχόντων στις εξετάσεις της παρούσας απόφασης ορίζονται ως εξής:

2.1. Μέλος Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων: 35 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι έξι (6) ημέρες ανά μήνα] (από 5).

2.2. Μέλος επιτροπής τεχνικής και βοηθητικής υποστήριξης: 30 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι δέκα (10) ημέρες ανά μήνα] .

3. Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους [Για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα]:

3.1. Υπεύθυνος Εξεταστικού Κέντρου Θεωρητικού Μέρους: 300 Ευρώ (από 250) .

3.2. Γραμματέας: 150 Ευρώ (από 130) .

3.3. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης] (από 15) .

3.4. Επιτηρητής: 18 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι δέκα (10) ημέρες ανά μήνα] (από 15 ευρώ) .

3.5. Μέλος Επιτροπής προφορικής εξέτασης Θεωρητικού Μέρους «Φυσικώς Αδυνάτων»: 24 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι έξι (6) ημέρες ανά μήνα] (από 20 ευρώ) .

4. Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους [Για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα]:

4.1. Υπεύθυνος Εξεταστικού Κέντρου: 300 Ευρώ (από 250) .

4.2. Γραμματέας: 150 Ευρώ (από 130) .

4.3. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης] (από 15).

4.5. Συντονιστής εξέτασης Πρακτικού Μέρους: 240 Ευρώ [Για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα] (από 200) .

4.6. Μέλος Επιτροπής εξέτασης Πρακτικού Μέρους: 50 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης και υπό την προϋπόθεση εξέτασης τουλάχιστον δύο ομάδων εξεταζομένων και μέχρι πέντε (5) ημέρες ανά μήνα] (δεν υπάρχει αύξηση).

5. Ειδικά για τα Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών» των Ι.Ε.Κ. [για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα]:

5.1. Υπεύθυνος Εξεταστικού Κέντρου Πρακτικού Μέρους: 300 Ευρώ (από 250) .

5.2. Γραμματέας Εξεταστικού Κέντρου Πρακτικού Μέρους: 150 Ευρώ (από 130) .

5.3. Εξεταστές Πρακτικού Μέρους: 50 Ευρώ [για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι δέκα (10) ημέρες ανά μήνα] (από 40).

5.4. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης] (από 15).

6. Βαθμολογικό Κέντρο [για κάθε μήνα διεξαγωγής των εξετάσεων και υπό την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) τουλάχιστον συνεδριάσεις ανά μήνα]:

6.1. Υπεύθυνος Βαθμολογικού Κέντρου: 300 Ευρώ (από 250).

6.2. Γραμματέας Βαθμολογικού Κέντρου: 150 Ευρώ (από 130) .

6.3. Βοηθητικό προσωπικό: 18 Ευρώ έκαστος [για κάθε ημέρα απασχόλησης] (από 15) .

6.4. Βαθμολογητές και αναβαθμολογητές: 2 Ευρώ έκαστος [για κάθε γραπτό δοκίμιο και μέχρι εκατόν πενήντα (150) γραπτά δοκίμια] (από 1.80).

7. Ελεγκτής για τη διασφάλιση ποιότητας των εξετάσεων: 40 Ευρώ [για κάθε ημέρα απασχόλησης και μέχρι τέσσερις (4) ημέρες ανά μήνα].

8. Oι παραπάνω εφάπαξ αποζημιώσεις καταβάλλονται στο ακέραιο για συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Σε περίπτωση συμμετοχής για μικρότερο αριθμό ημερών, οι αποζημιώσεις καταβάλλονται στους δικαιούχους κατ’ αναλογία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "