ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Οικογενειακό ξέπλυμα χρήματος, off shore εταιρίες, φοροδιαφυγή, και πλαστές φορολογικές & ασφαλιστικές ενημερότητες

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση


Ανοίγει και πάλι δικαστικά η υπόθεση των ΙΕΚ Ξυνή, καθώς από την Οικονομική Αστυνομία υποβλήθηκε εκ νέου η εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση.

Το αίτημα γίνεται «προς εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα, ξέπλυμα χρήματος κ.α., πράξεις που τελέστηκαν συνεπεία των οικονομικών δραστηριοτήτων των εταιρειών του Ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Μαζί με την παραγγελία που η Αντιεισαγγελέας Εφετών Πόπη Παπανδρέου από το 2012 είχε αποστείλει, εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που ανασύρθηκε από το αρχείο.

Σύμφωνα με αυτήν, σύσσωμη η οικογένεια Ξυνή κατηγορείται για τραπεζικές καταθέσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων, για διατήρηση πλήθους off shore εταιρειών μέσω των οποίων είτε μεταβιβάζονταν εταιρείες της οικογένειας που δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων, είτε πραγματοποιούνταν «αναλήψεις» χρημάτων, είτε με τη συνδρομή εφοριακών-για τους οποίους η κ. Παπανδρέου ζητά να διερευνηθεί η συμμετοχή τους-κάλυπταν ανομίες και ελάμβαναν, χωρίς να δικαιούνται, φορολογική ενημερότητα.

Το πόρισμα επισημαίνει ότι «από ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων με κυριότερες τη μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων, τη μη υποβολή Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και την εγγραφή στα λογιστικά βιβλία δαπανών χωρίς φορολογικά παραστατικά».

Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναφέρει πως, σύμφωνα με την ένορκη εξέταση του προϊστάμενου της διεύθυνσης αδειοδότησης δομών και εκπαιδευτικού πλαισίου του ΕΟΠΠΕΠ, «προκύπτει ότι θα έπρεπε να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας του Ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ».

Διαβάστε το αίτημα της Οικονομικής Αστυνομίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών


 
Ντίνα Καραμάνου

Πηγή: newpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "