Διευθυντές και Υποδιευθυντές Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης ΥΠΑΙΘ. Κριτήρια και Μόρια Επιλογής (οι υπουργικές Αποφάσεις)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Κατάρτιση

Δημοσιεύθηκαν στο Διαύγεια οι δύο Αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τις οποίες καθορίζονται τα κριτήρια και η μοριοδότηση για την επιλογή Διευθυντών και Υποδιευθυντών των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) που πρόκειται να ιδρυθούν.

Για να δείτε (ή κατεβάσετε) την Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια επιλογής Διευθυντών ΣΕΚ κάντε κλικ εδώ.

Όπως είναι γνωστό και ορίζεται από τον νόμο οι ΣΕΚ ανήκουν στη μη τυπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Για να δείτε (ή κατεβάσετε) την Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια επιλογής Υποδιευθυντών ΣΕΚ κάντε κλικ εδώ.

Τα κριτήρια και η μοριοδότηση των δύο θέσεων διοίκησης δεν διαφέρουν από τα αντιστοίχως προβλεπόμενα για τις θέσεις των Διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων της τυπικής Β/θμιας Εκπ/σης εκτός από την πριμοδότηση της διοικητικής προϋπηρεσίας που «δίνεται» μόνο σε όσους υπηρέτησαν σε διοικητικές υπηρεσίες Ι.Ε.Κ. ή σε δομές της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Εντύπωση προκαλεί ότι για πρώτη φορά σε διακήρυξη επιλογής στελεχών διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας ορίζεται ρητά η μοριοδότηση των υποψηφίων για «επιμορφωτικά σεμινάρια ή προγράμματα» που έχουν συμμετάσχει και πιστοποιήσει και μάλιστα συγκεκριμένης θεματολογίας. Το γεγονός αυτό, αποτελεί εναρμόνιση με όσα ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και οι αντίστοιχες διακηρύξεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος παρά τα αντίθετα υποστηριζόμενα από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, δεν υπήρξε καμία ειδική πρόσθετη μοριοδότηση των Διευθυντών ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν και η θητεία τους έληξε αυτοδίκαια, με διάταξη του πρόσφατου νόμου 4283/2014, στις 15.9.2014.

Οι διακηρύξεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων αναμένεται να δημοσιευθούν αμέσως μετά την ΥΑ που θα καθορίζει πόσες και ποιες (που) θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2014-15.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "