Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Leadership Forum

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επιμόρφωση

 

Σε μια κλειστή συνεδρίαση των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών, με τον τίτλο UASLeadershipForum, συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Καθηγητής Βασίλης Τριανταφύλλου και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης.

Η συνεδρίαση αυτή διοργανώθηκε από την EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education) με αντιπροσώπους από Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών από όλη την Ευρώπη. Για να μπορέσει η συνάντηση αυτή να έχει ανοικτό και εποικοδομητικό χαρακτήρα, χωρίς φραγμούς στην έκφραση γνώμης, διοργανώθηκε κάτω από τον "ChathamHouseRule”, έναν κανόνα που απαγορεύει στους συμμετέχοντες να μεταφέρουν επώνυμα τι είπε κάποιος στη συνάντηση, αλλά μπορούν να μεταφέρουν μέρος των συζητήσεων. 

Στη συνάντηση αυτή υπήρξε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του AdamTyson (φωτογραφία), υπεύθυνου της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Καθηγήτριας MariadaGracaCarvalho, Συμβούλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα έρευνας. 

Μέσα από τις τοποθετήσεις όλων των χωρών, παρουσιάστηκε το τοπίο των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών σε όλη την Ευρώπη και η διαφορετικότητά τους από τα «παραδοσιακά» πανεπιστήμια. Η πληροφόρηση από όλες τις πηγές είχε πολύ ενδιαφέρον καθώς προέκυψαν πολλές απαντήσεις σε θέματα που απασχολούσαν τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και αναδείχτηκε ο ερευνητικός και αναπτυξιακός του χαρακτήρας. 

Από τη συζήτηση προέκυψε ο συνεχόμενος στόχος της ευρωπαϊκής ένωσης να δώσει έμφαση στην κατάρτιση και εκπαίδευση των φοιτητών όπου αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος των Πανεπιστημίων Εφαρμοσμένων Επιστημών. Το 2030 θα πρέπει το 60% των νέων ηλικίας 30- να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς το 2025 οι μισές δουλειές θα απαιτούν γνώσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στo περιθώριο της συνάντησης η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έθεσε σημαντικά θέματα προς διερεύνηση για τη χρηματοδοτούμενη έρευνα. 

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση του Forum στο Ταλίν στην Εσθονία τον Απρίλιο του 2018. 

Vukentra.gr

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "