ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Εκδήλωση για το Startup Europe comes to universities

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επιμόρφωση


Με επιτυχία υποδέχθηκε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας την πρωτοβουλία Startup Europe comes to universities

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Startup Europe comes to TEIWEST» που διοργάνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 9 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι επισφραγίστηκε η συμμετοχή του ΤΕΙ στο δίκτυο Startup Europe University Network (SEUN) όντας ένα από τα δύο ελληνικά ΑΕΙ που συμμετείχαν στην εβδομάδα Startup Europe Comes to Universities (SEC2U) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Τριανταφύλλου και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας κ. Μπάρλος με αφορμή και την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αναπ. Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Συρμακέσης ο οποίος εκκίνησε το πρόγραμμα με την παρουσίαση του δικτύου Startup Europe University Network και των στόχων που έχει θέσει το Ίδρυμα με τη συμμετοχή του σε αυτό.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις περιφερειακές στρατηγικές για την επιχειρηματικότητα, ευκαιρίες υποστήριξης & ανάπτυξης επιχειρήσεων αλλά και να λάβουν συμβουλές για την τρέχουσες προκλήσεις για τις startups. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

  • το αναπτυξιακό όραμα στο 5ετές σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και βραβείο Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017, από τον Γενικό Δ/νστή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Καραβίδα,
  • τα προγράμματα ενίσχυσης μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία για τη νέα προγραμματική περίοδο, από τον Αναπ. Δ/ντή της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αϊβαλή
  • οι προκλήσεις βιωσιμότητας των νεοφυών επιχειρήσεων, από την Πρόεδρο της ΟΕΣΥΝΕ κ. Σιαΐνη
  • το πρόγραμμα Business Seeds και οι δράσεις crowdfunding, από τον επικεφαλής του τομέα Business Banking της Εθνικής Τράπεζας κ. Καμέτα

Στο δεύτερο μέρος ο Γενικός Διευθυντής του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών κ. Μεντζελόπουλος ανέλυσε τις δράσεις διασύνδεσης των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας που λειτουργούν στους ερευνητικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας. Κατόπιν, παρουσιάστηκαν από μέλη της ακαδημαϊκής ενδεικτικές πρωτοβουλίες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που ενέχουν επιχειρηματική διάσταση σε ποικιλία θεματικών πεδίων, και συγκεκριμένα:

  • υπηρεσίες εδαφολογικών εργαστηρίων, από τον Επίκ. Καθηγητή κ. Μπαρούχα,
  • υποστήριξη επιχειρήσεων αλιείας & υδατοκαλλιεργειών στον τομέα της γενετικής, από τον Αναπ. Καθηγητή κ. Μπαταργιά,
  • λύσεις δυναμικής διαχείρισης στόλου απορριματοφόρων, από τον Καθηγητή Εφαρμογών κ. Χριστοδούλου,
  • υπηρεσίες ποιοτικών ελέγχων ακτινικής επιβάρυνσης, από τον Αναπ. Καθηγητή κ. Κουτσογιάννη.

Το τελευταίο μέρος περιλάμβανε τις βιωματικές ιστορίες τεσσάρων επιτυχημένων start-ups, της SaMMY-Smart App for Management of Yachting Marinas από τον CEO Γιάννη Κωστόπουλο, της InSyBio-Intelligent System Biology από τον COO Χρήστο Αλεξάκο, της Brite Hellas S.A. Solar Technologies από τον Πρόεδρο & CEO κ. Νίκο Κανόπουλο και της Gaming Brotherhood- Pericles, από τον συνιδρυτή της εταιρίας και απόφοιτο του Ιδρύματος Ιάκωβο Ζουρνατζή. Αυτές οι ιστορίες κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους φοιτητές και νέους παρευρισκόμενους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, επιχειρηματίες, επιστήμονες, φοιτητές, καθηγητές, εκπρόσωποι κοινωνικών & παραγωγικών φορέων & περιφερειακών αρχών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προβληματισμούς και ιδέες για την διασύνδεση της επιστημονικής αριστείας με το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και Χορηγοί Επικοινωνίας η «Πελοπόννησος» Εκδοτική ΑΕ και ο τηλεοπτικός σταθμός Ionian TV. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "