Τα "λαθραία παιδιά"

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Την ημέρα που έφευγε από τη ζωή ο φύλακας-άγγελος των προσφύγων, υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Κυριάκος Παπαδόπουλος, συνδικαλιστική ένωση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, αποφάσιζε τη χρήση του όρου "λαθρομετανάστης" στα σχολεία. Οι δυο Ελλάδες ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας για άλλη μια φορά.

Στη μια Ελλάδα το παράδειγμα ενός ανθρώπου που με το πλήρωμά του διέσωσε πάνω 5.000 ανθρώπους. Έσωζε, χωρίς να αναζητά χαρτιά ή χαρακτηρισμούς για τους ανθρώπους και τα παιδιά που έβρισκε στη θάλασσα. Ο ήρωας του Αιγαίου, είχε διαλέξει την Ελλάδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Την Ελλάδα που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Έδειξε στην Ευρώπη πώς εννοεί η Ελλάδα τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας και της ειρήνης. Όσοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι, οφείλουν να κάνουν το ίδιο.

Στην άλλη Ελλάδα, οι "συνάδελφοι" της Λέσβου, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση του ντροπιαστικού και απαράδεκτου χαρακτηρισμού "λαθρομετανάστης" στα σχολεία είναι "απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο", παρόλο που ο Άρειος Πάγος με έγγραφο του έχει ζητήσει την εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Η χρήση του όρου, προωθεί το μίσος και το ρατσισμό και διαχωρίζει τους ανθρώπους με κριτήριο την φυλετική , εθνική ή θρησκευτική τους καταγωγή. Έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την εκπαιδευτική αποστολή παροτρύνοντας τους εκπαιδευτικούς σε χρήση ενός ρατσιστικού όρου και στη διάκριση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία σε «λαθραία παιδιά». Στην ουσία καλούν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην καλλιεργούν στα παιδιά τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού για ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους για να αποφύγουν τη βία και το θάνατο. Με αυτή την απόφαση διασύρεται τόσο ο συνδικαλισμός, όσο και ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Οφείλουμε οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτή την απόφαση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, να αγνοήσουν και να αποδοκιμάσουν την απαράδεκτη «σύσταση» της τοπικής ένωσης της Λέσβου. Να μην ενδώσουν στις κραυγές του φανατισμού του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της διοχέτευσης της ξενοφοβίας, του μισανθρωπισμού και του ρατσισμού στη δημόσια εκπαίδευση.

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "