Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών και σήμερα πλέον γιορτάζεται επίσημα σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον Κόσμο. Φέτος επιπλέον σηματοδοτεί την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1948), η οποία αναγνωρίζει την εκπαίδευση ως βασικό θεμελιώδες δικαίωμα και καθιερώνει το δικαίωμα ελεύθερης και ισότιμης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για όλα τα παιδιά.

Το φετινό θέμα της επετείου είναι: «το δικαίωμα στην εκπαίδευση σημαίνει το δικαίωμα σε έναν καταρτισμένο δάσκαλο» (“The right to education means the right to a qualified teacher”) και έχει επιλεχτεί για να υπενθυμίσει στην παγκόσμια κοινότητα ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς το δικαίωμα στους εκπαιδευμένους να έχουν καταρτισμένους δασκάλους. Επιπλέον η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ενδυναμωθούν ως ένα κρίσιμο βήμα προς την κατεύθυνση της ποιότητας της εκπαίδευσης και τις βιώσιμες κοινωνίες.


 

Να τονίσουμε ότι ο σωστός εκπαιδευτικός μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα, να εξάψει τη φαντασία και να ενσταλάξει την αγάπη της μάθησης. Καθώς οι εκπαιδευτικοί θέτουν τα θεμέλια της γνώσης και της εκπαίδευσης στην ζωή κάθε παιδιού, αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων. Αυτοί είναι που αισθάνονται εξαιρετικά περήφανοι για τα επιτεύγματα και τη σταδιοδρομία των μαθητών τους με τις άοκνες προσπάθειες προσφέροντας ανιδιοτελώς όλη την αγάπη τους.

Με αυτή την υπέροχη σκέψη, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να «γιορτάσουν» την Παγκόσμια Ημέρα τους.

Χρόνια πολλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς !

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "