Ανασχηματισμός Τσίπρα: Χάσαμε τον υφυπουργό Παιδείας, χάσαμε και τον πεφωτισμένο κο «Διευθυντή» του!!!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

Με ανακοίνωσή της η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε, καταγγέλλει ουσιαστικά, ότι η κατάργηση του υφυπουργείου Παιδείας, στο οποίο προΐστατο ο κος Μπαξεβανάκης, έχοντας ως αντικείμενο την Επαγγελματική Εκπαίδευση, σηματοδοτεί και την εγκατάλειψή της από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Η ανακοίνωση της ΟΛΤΕΕ παρουσιάζεται σε άλλη δημοσίευση.

Η στήλη, όμως, φρονεί ότι το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε η Επαγγελματική Εκπαίδευση με τον χθεσινό ανασχηματισμό, είναι η υποχρεωτική προς το παρόν «αποστράτευση» του Διευθυντού του, κου Κ..

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο υπουργείο Παιδείας καθόλη τη διάρκεια των 3.5 ετών που «βασιλεύει» ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόσωπο που κρατούσε τα κλειδιά της Επαγγελματικής εκπαίδευσης, δεν ήταν ούτε ο υφυπουργός κος Μπαξεβανάκης, ούτε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής κος Μουστάκας, αλλά μόνο ο «περωτισμένος» και αγωνιστής κος Κ., Διευθυντής Γραφείου του κου Υφυπουργού και μέλος δεκάδων τυπικών και άτυπων επιτροπών για την σωτηρία και αναμόρφωσή της.

Ο κος «Κ.», μπορεί υπηρεσιακά να ανήκει στον κλάδο των εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής, -διαγνωστικών ιατρικών μηχανημάτων-, ουδέποτε, όμως άσκησε στην πράξη εκπαιδευτικά καθήκοντα, αφού ως αγωνιστής την υπηρέτησε από τη θέση του Συνδικαλιστή, κάνοντας καριέρα που τον έφθασε έως την προεδρία της ΟΛΜΕ.

Από την καριέρα του αυτή, είναι και η «βαθιά» γνώση του για τις δομές αλλά κυρίως για το εκπαιδευτικό σύστημα της Επαγγελματικής, τόσο βαθιά μάλιστα που στο πάτο αυτής της συσσωρευμένης γνώσης επικρατεί για όλους τους άλλους βαθύ σκοτάδι.

Στην πράξη, αυτό αποτελούσε και την αποθήκη της γνώσης, από την οποία άντλησε όλες αυτές τις ριξηκέλευθες αλλαγές που κατάφερε με αγώνα να περάσει από την θέση του γραφείου του κου Υφυπουργού, σε σημείο μάλιστα που ενώ με εντολή (πιθανόν) ή οδηγίες του, έκλεισαν πολλά μικρής δυναμικότητας τμήματα ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα, επετράπησαν να λειτουργήσουν το Γενικό Λύκειο τάξεις με μόνο 1 μαθητή. Βέβαια, αυτό μπορεί να συνέβη γιατί η γνώση δεν έχει προσωπείο ειδικότητας, αλλά είναι πάντα γενική σε σημείο που μπορεί να πλατιάζει. Να μην την προσέξει, θα αναρωτηθεί κάποιος;


Μήπως, εξάλλου, μπορεί κανείς να μην αναφερθεί στην «φιέστα» εγκαινίων των ανακαινισμένων εργαστηρίων Κομμωτικής (ένα απλό βάψιμο τοίχων ήταν) στο 3ο ΕΚ Περιστερίου στο οποίο οδήγησε τον υφυπουργό του, για να δηλώσει ο τελευταίος ότι επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό έργο που φανέρωνε το αμέριστο και διαρκές ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση ή μήπως πάλι για το Περιστέρι, το χάρισμα μεγάλου μέρους νέου κτιρίου που αναγέρθηκε αποκλειστικά για την Επαγγελματική Εκπαίδευση (με πανάκριβο ΣΔΙΤ), στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Πόλης, αφού έτσι ήθελε τοπικό εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό στέλεχος με το οποίο είχε ιδιαίτερα στενές (συνδικαλιστικά) σχέσεις.

Ή μήπως θα πρέπει να αναφερθεί κάποιος στην ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και δημοσίων ΙΕΚ στην γεννέτηρα περιοχή του υφυπουργού στην οποία πολιτεύεται, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησής τους, με μόνο στόχο και σκοπό να «απονεμηθεί» ο τίτλος του Διευθυντή τους σε εκπαιδευτικούς της πολιτικής αυλής του;

Ή ακόμη, στην μηδενική αντίδραση του κου Υφυπουργού, στην θεσμοθέτηση των διετών προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, παρά τα ΑΕΙ, που εκ των πραγμάτων οδηγούν νομοτελειακά στο κλείσιμο των ΔΙΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι άδικο να του «φορτώνουν» τις αλλοπρόσαλες ανακοινώσεις και κυρίως εγκυκλίους του Υφυπουργείου, που για να σταθεροποιηθούν και να λάβουν την τελικά ορθή μορφή τους, χρειάζονταν τουλάχιστον τρεις κατεπείγουσες διορθωτικές αποφάσεις. Στο κάτω κάτω της γραφής, τις έβλεπε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής του Υπουργείου, πριν αυτές υπογραφούν και φύγουν για τις σχολικές μονάδες.

Ο ίδιος βέβαια δεν θα πάει χαμένος, ούτε οι πολύ βαθιές γνώσεις του για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τον βοηθάει εξάλλου και το προσωπικό στυλ του με το απλό ντύσιμο και τις τιράντες του παντελονίου του, δείγμα τις αντισυστημικότητας των ομοϊδεατών του στο Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάει κανείς τις δεκάδες επιτροπές, αμειβόμενες και μη στις οποίες συμμετέχει, προσφέροντας το είναι του για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Όπως ακριβώς και η σύζυγός του από την θέση του Αιρετού στη Β’ Αθήνας, -εκλεγόμενη πάντα με την πασοκική παράταξη-, και την θέση του Διευθυντή Λυκείου διαχρονικά.


Για τους ανησυχούντες, όχι ο κος Διευθυντής δεν θα «χαθεί» και δεν θα εξαφανισθεί από το προσκήνιο. Οι καιροί είναι δύσκολοι για το κόμμα και το κίνημα εκπαιδευτικών στο οποίο είναι ενταγμένος. Ήλθε η ώρα να κατεβεί και ο ίδιος με την σειρά του στον λαό, προκειμένου να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές διατάξεις που ο Αλέξης, αλλά και ο Γαβρόγλου νομοθέτησαν κάτω από «την πίεση και τον εκβιασμό» των δανειστών.

Ναι αυτές που κι ο ίδιος εφάρμοσε, αλλά πάντα με πόνο καρδιάς. Εξάλλου από την αντιπολίτευση στην οποία θα βρεθεί είναι διαφορετικά τα πράγματα…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "