ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα Μαθητείας για 12.000 μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Συνολικά 12.000 μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα της μαθητείας, που θα υλοποιηθεί μέσω ΟΑΕΔ και αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε προσφάτως στο ΦΕΚ απευθύνεται σε συνολικά 12.000 μαθητές των ΕΠΑ.Σ. (7.000 μαθητές της α' τάξης και 5.000 της β'), οι οποίοι θα αμείβονται με 11 ευρώ ημερησίως.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως στο Δημόσιο ή σε φορείς του Δημοσίου, επιχειρήσεις ΟΤΑ και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος μαθητείας ανέρχεται στα 20.000.000 ευρώ και αφορά το σύνολο των μαθητών που φοιτούν, τη φετινή χρονιά, στην α' και τη β' τάξη ΕΠΑ.Σ.

Η διάρκεια του προγράμματος μαθητείας ορίζεται στα τέσσερα εξάμηνα και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υπογράψουν Συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη μόλις προσληφθούν, εφόσον είναι ενήλικες. Σε περίπτωση που είναι ανήλικοι, το συμφωνητικό υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους.

Οσον αφορά την αμοιβή των μαθητών για την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης, το σχετικό ποσό θα καταβάλλεται στον εργοδότη ή απευθείας στον μαθητή, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει συνάψει ο ΟΑΕΔ με κάθε φορέα και επιχείρηση. Και στις δύο περιπτώσεις ο ασκούμενος θα πληρώνεται ανά τρίμηνο μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Οπως επισημαίνεται στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Εργασίας, «στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, μέσω της παράλληλης επαγγελματικής κατάρτισης στο σχολείο και στον πραγματικό χώρο εργασίας, της κατά το μέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας».

Εύη Πανταζοπούλου

Πηγή: dimokratianews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "