ΟΛΤΕΕ: Όχι στην συρρίκνωση του 3ου Ε.Κ. της Γ΄ Αθήνας

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Πρόσφατα με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται μεταφορά των Ηλεκτρολογικών Εργαστηρίων από το 3ο Ε.Κ. Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου) στο 4ο Ε.Κ Γ΄ Αθήνας (Περιστερίου). Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. είναι αντίθετη σε μια τέτοια μεταφορά.

Το 3ο Ε.Κ. στεγάζεται σε δημόσιο σχολικό συγκρότημα ενώ το 4ο Ε.Κ. σε σχολικό συγκρότημα κατασκευασμένο με Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα) και ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, στην οποία το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο.

Είναι μη αποδεκτό, ειδικά αυτή την περίοδο, μία δύσκολη οικονομικά εποχή, να εκκενώνονται δημόσια σχολικά κτίρια και να μεταφέρονται σε ιδιωτικά, στα οποία μάλιστα δεν υπάρχει και η ανάλογη υποδομή που για να αποκτηθεί θα πρέπει να δαπανηθούν δυσεύρετοι οικονομικοί πόροι.

Επιπρόσθετα τα Ηλεκτρολογικά Εργαστήρια του 3ο Ε.Κ. έχουν μόλις πρόσφατα ανακαινισθεί, με μη μεταφερόμενες υποδομές, με προσωπική εργασία συναδέλφων και την δαπάνη αρκετών χρημάτων τα οποία κινδυνεύουν τελικά να χαθούν. Μια τέτοια μεταφορά εκτός από το οικονομικό κόστος θα δημιουργήσει και πολλά σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. που συστεγάζεται με το 3ο Ε.Κ., καθώς δεν θα έχουν εργαστήρια για την εκπαίδευση τους ή στην καλύτερη περίπτωση θα αναζητηθούν εξισορροπητικές λύσεις που θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη εργαστηριακή εκπαίδευση.

Επιπλέον μια ακόμη ενέργεια που θα οδηγήσει στην συρρίκνωση και στην υποβάθμιση του 3ου Ε.Κ. σε σχολικό εργαστήριο είναι και η κατάργηση του Τομέα Πληροφορικής από το συστεγαζόμενο 2ο ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου, ο οποίος αιφνιδιαστικά, και χωρίς καμία επίσημη απόφαση καταργήθηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών (e-εγγραφές)ολόκληρος ο Τομέας Πληροφορικής και η ειδικότητα Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων στον Τομέα Οικονομίας Διοίκησης πριν καν ξεκινήσουν οι εγγραφές, αναγκάζοντας τους μαθητές τόσο της Β΄ όσο και της Γ΄ Τάξης να αναζητήσουν άλλο σχολείο.

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. αντιτίθεται στην αποδόμηση και στην μεταφορά «κομμάτι - κομμάτι» του 3ου Ε.Κ. σε άλλο και μάλιστα ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα.

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "