Τεράστια επιτυχία η Έκθεση Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ: «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


«Απολογισμός Έκθεσης Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ με τίτλο: «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» και της Ημερίδας για την Μαθητεία στο ΝΟΗΣΙΣ»

Το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Mαΐου 2018 έπεσε η αυλαία της Έκθεσης: «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 9 – 11 Mαΐου στο ΝΟΗΣΙΣ. Για τρείς ημέρες η καρδιά της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία «χτυπούσε» στο ΝΟΗΣΙΣ.

Η Έκθεση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και το ΝΟΗΣΙΣ.

Παράλληλα με την Έκθεση διοργανώθηκε και η Ημερίδα για τη Μαθητεία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου», όπου προσκλήθηκαν και συμμετείχαν ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΕΘ κ. Μουστάκας, ο Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Κοτσιφάκης και η κ. Καφετζοπούλου από το τμήμα Μαθητείας του ΥΠΠΕΘ.


 Τους επίσημους από το Υπουργείο Παιδείας καλωσόρισαν ο πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ κ. Σιγάλας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδης, τονίζοντας την σπουδαιότητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τα οφέλη της Μαθητείας, κυρίως για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ.

Στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύτηκε η ΕΡΤ3 για τη συνεχή υποστήριξη που προσφέρει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στην προβολή εκδηλώσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ακούστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκπροσώπους φορέων όπως: το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον κ. Βλαχογιάννη, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης με την κ. Παγούνη, το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας με τον κ. Ταργκουτζίδη, το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης «η Αναγέννηση» - με την κα Καρακίζη, το Γενικό Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" με την κα Πουρτουλίδου, το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δήμου Θέρμης, με τον κ. Γιοργιλά.

Τέλος παρεμβάσεις στη συζήτηση πραγματοποίησαν, εκ μέρους του CEDEFOP, ο κ. Ζαχείλας και ο κ. Αθανασόπουλος για το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και το Πρόγραμμα Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.


 Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ημερίδας είχαν η ομάδα της Μαθητείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο κ. Μπαλόμπας Παναγιώτης, η κα Παπάζογλου Χρύσα, ο κ. Γιαννουλάκης Θεολόγης και ο κ. Φελέκης Ιωάννης.

Η Έκθεση Έργων Μαθητών ΕΠΑΛ υποστηρίχτηκε από περισσότερα από 50 Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Περισσότεροι από 60 εκπαιδευτικοί και 90 μαθητές συμμετείχαν ενεργά ως εκθέτες έργων, πραγματοποιώντας επιδείξεις και παράλληλες δράσεις.

Ένα μεγάλος όγκος μαθητών Γυμνασίων, ΕΠΑΛ αλλά και επισκεπτών του ΝΟΗΣΙΣ περιηγήθηκαν στην έκθεση, κατά το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Ο αριθμός ξεπέρασε τους 850 επισκέπτες, παρ’ όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν εκείνο το διάστημα.

Εκπρόσωποι από τα ΚΕΣΥΠ Θέρμης, Κιλκίς, Θερμαϊκού και Λαγκαδά προσέφεραν πολύτιμη ενημέρωση προς τους μαθητές στην βιβλιοθήκη του ΝΟΗΣΙΣ, ενώ οι μαθητές από το ΕΠΑΛ Επανομής πρόσφεραν μία εξαιρετική θεατρική παράσταση προς το κοινό του ΝΟΗΣΙΣ στο συνεδριακό Κέντρο.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, διευθυντές ΕΠΑΛ και ΕΚ της Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία.

Αποτέλεσαν την ψυχή και την κινητήρια δύναμη της Έκθεσης. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Συντονιστές των Τομέων και τους Σχολικούς Συμβούλους για την πολύτιμη συμβολή τους στο στήσιμο της εκδήλωσης.

Καταφέρανε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συντονίσουν όλες τις παρουσιάσεις έργων του τριημέρου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επιπλέον, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους υπευθύνους ΚΕΣΥΠ της Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν το τριήμερο.


 Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής, που με χαμόγελο και ευγένεια εξυπηρέτησαν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Έκθεσης:

  • Την ομάδα της Μαθητείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με τον Παναγιώτη Μπαλόμπα, την Χρύσα Παπάζογλου, Θεολόγη Γιαννουλάκη και Ιωάννη Φελέκη.
  • Την Γραμματεία της Εκδήλωσης, την Αντιόπη Σαρακενίδου που ήταν συνδετικός κρίκος όλων των συντελεστών της έκθεσης.
  • Το προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην διοργάνωση.
  • Τους Τεχνικούς εκδήλωσης και μεταδόσεων, Αγοραστούδη Θωμά, Κουκλιάτη Δημήτριο και την εκπαιδευτικό – δημοσιογράφο Χρύσα Παλάζη για την εξαιρετική τους συμμετοχή.


Κατόρθωσαν μέσα από ένα τηλεοπτικό τριήμερο μαραθώνιο να φιλοξενήσουν συνεντεύξεις μαθητών και εκπαιδευτικών των τομέων. Τα βίντεο των συνεντεύξεων καθώς και φωτογραφικό υλικό φιλοξενούνται ήδη στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.epal.kmaked.eu

Θα επιθυμούσαμε οι διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν την έκθεση, να αποστείλουν την λίστα μαθητών – εκπαιδευτικών στο email της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ώστε να ετοιμαστούν και να αποσταλούν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής-Παρακολούθησης.

Είναι σημαντικό στο μέλλον να βρίσκονται τέτοιες ευκαιρίες, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να προβάλουν το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται σε όλα τα ΕΠΑΛ.


 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης Γεωλόγος - Θεολόγος 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "