Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας: “Tριήμερο Εκδηλώσεων - Έκθεση Εργων Μαθητών ΕΠΑΛ και Ημερίδα Μαθητείας στο ΝΟΗΣΙΣ”

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιεί τριήμερο εκδηλώσεων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» στο ΝΟΗΣΙΣ.

Κατά το τριήμερο 9-11 Μαϊου θα υλοποιηθεί Έκθεση των Τομέων των ΕΠΑ.Λ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το Θεσμό του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας Μαθητείας και παράλληλες δράσεις μαθητών ΕΠΑΛ.

Οι ώρες της έκθεσης είναι από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.

  • Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κάντε κλικ εδώ
  • Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας για τη Μαθητεία κάντε κλικ εδώ
  • Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τετάρτης 9.5.2018 κάντε κλικ εδώ
  • Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πέμπτης 10.5.2018 κάντε κλικ εδώ
  • Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Παρασκευής 11.5.2018 κάντε κλικ εδώ

Σκοπός των εκδηλώσεων:

Έκθεση των έργων των μαθητών για να προβληθούν οι 9 τομείς σπουδών των Επαγγελματικών Λυκείων

Ημερίδα και δράσεις για την προβολή του νέου θεσμού της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια, δηλαδή της εφαρμογής του δυικού συστήματος εκπαίδευσης με παράλληλη εκπαίδευση στο σχολείο και με αμοιβή στο χώρο εργασίας.


Στόχος είναι:

  • Να ενημερωθούν,από τα ΚΕΣΥΠ, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις προοπτικές που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια
  • Να ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις προοπτικές που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια
  • Να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών του Θεσμού της Μαθητείας στην εκπαιδευτική κοινότητα
  • Να ενημερωθούν οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την δυνατότητα που τους προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια στη βελτίωση των επαγγελματικών τους προσόντων.
  • Να ενημερωθούν οι φορείς απασχόλησης και τα Επιμελητήρια για τις δυνατότητες συνεργασίας που προσφέρει ο νέος θεσμός με τα Επαγγελματικά Λύκεια


Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται επισκεφτούν τις εκδηλώσεις μπορούν να μεταβούν στο site της διοργάνωσης www.epal.kmaked.eu και να κάνουν την ηλεκτρονική κράτηση σχολείου για επίσκεψη.

Η επίσκεψη στην Εκθεση είναι δωρεάν και θα υπάρχει προνομιακή τιμή 2 ευρώ για τους μαθητές της σχολικής μονάδας σε κάθε θέαμα – παράσταση του ΝΟΗΣΙΣ (Πλανητάριο, Κοσμοθέατρο, Προσομοιωτή κτλ)

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα τουγια το Θεσμό του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας Μαθητείας. Επισυνάπτεται το σχετικό πρόγραμμα της Ημερίδας.

Επιπρόσθετα επισυνάπτεται πίνακας με τις Παράλληλες Εκδηλώσεις Τομέων μέσα στο τριήμερο.


Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενθαρρύνουν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να επισκεφτούν την Εκθεση, πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί μετακινήσεων μαθητών.


 Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ.

Συνεχής Ενημέρωση για την Έκθεση υπάρχει μέσα από τον ιστότοπο της εκδήλωσης: www.epal.kmaked.euΟ Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

Γεωλόγος - Θεολόγος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "