Ο κος Διευθυντής, η 2η υποδιευθύντρια, οι «μη παρακολουθούντες» και το «κλειδωμένο» MyScool…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Μεγάλη «φασαρία», αλλά και αναστάτωση υπάρχει στις σχολικές μονάδες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ) με τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών σε «παρακολουθούντες» και «μη παρακολουθούντες» που οδήγησε τελικά στην μείωση του αριθμού των μαθητών σε Τμήματα και Τάξεις και λόγο αυτού στην μείωση των διδακτικών ωρών που προβλέπονται για τους εκπαιδευτικούς αλλά και στην μείωση ή και κατάργηση της θέσης/ων υποδιευθυντή.

Σε μεγάλη εκπαιδευτική περιφέρεια της Γ΄Αθήνας, παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την εκπαιδευτική κοινότητα οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων (ΕΠΑΛ) υπακούοντας στις σχετικές έγγραφες εντολές της Οικείας Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης, προχώρησαν στις προετοιμασίες είτε για την κατάργηση της θέσης του υποδιευθυντή, είτε στην εκ νέου επιλογή υποδιευθυντή σε όσες περιπτώσεις υπήρχαν δύο, αφού η μία καταργήθηκε.

Ο κος Διευθυντής που ατύχησε…

Είπαμε όλοι, αλλά στην πράξη ήταν όλοι εκτός από ένα Διευθυντή, διαχρονικό μάλιστα και αγαπημένο «τέκνο» του συστήματος από παλιά. Ο ίδιος έχοντας σχετικά «χαλαρό στιλ» διοίκησης είχε την βοήθεια δύο υποδιευθυντών που είχαν ορισθεί στην αρχή του σχολικού έτους με βάση τα Τμήματα που είχαν δηλωθεί στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στην πράξη, τίποτα δεν γίνονταν σ’ αυτή τη σχολική μονάδα τα τελευταία χρόνια που εδώ και δύο τετραετίες σχεδόν διέθετε δύο υποδιευθυντές.

Σύμφωνα, όμως, με τη νέα νομοθεσία ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών σε «παρακολουθούντες» και «μη παρακολουθούντες», θα έπρεπε να γίνει με βάση τις εγγραφές των απουσιών τους στο MyScool. Ουδείς «μάρτυρας» που διαθέτει έγγραφες αποδείξεις μπορεί να διαψευθεί, όπως λέει και το δίκαιο από την αρχαιότητα μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα μέσα απ’ αυτό να διαπιστωθεί μέγα χάσμα με τα στοιχεία που παρουσίαζε γραπτά και προφορικά ο κος Διευθυντής για το μαθητικό δυναμικό του σχολείου που διευθύνει.

Το οικείο ΠΥΣΔΕ, μελέτησε τα στοιχεία και το πόρισμά του ήταν κεραυνός για τον κο Διευθυντή. «Δεν δικαιούστε 2ο υποδιευθυντή», και το «κλάμα» ακόμη αντηχεί στους τοίχους των χώρων διοίκησης του συγκεκριμένου σχολείου.

Η ευρηματική λύση που… και το δύστροπο MyScool


Οι έλληνες είναι πολυμήχανος λαός, πόσο μάλλον όταν δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν τον «χαλαρό τρόπο» που έχουν επιλέξει. Η ιδέα ήταν ιδιοφυής, έπεσε στο τραπέζι και υιοθετήθηκε άμεσα από τον κο Διευθυντή και την ομάδα του.

Θα ανατρέψουμε τα στοιχεία για «παρακολουθούντες» και «μη παρακολουθούντες» και θα «αποδείξουμε» στις υπηρεσίες του ΠΥΣΔΕ ότι έκαναν λάθος για το μαθητικό δυναμικό του σχολείου. Έτσι θα διατηρήσει το συγκεκριμένο σχολείο και μόνο τους δύο υποδιευθυντές που είναι και πολύτιμοι αρωγοί στο έργο του κου Διευθυντή.

Επί το έργο λοιπόν: Επανεξετάσθηκαν τα στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό των Τμημάτων που καθορίζουν τις θέσεις των δύο υποδιευθυντών και ώ του θαύματος βρέθηκαν μαθητές που «φορτώθηκαν αδίκως απουσίες» κάτι που τους οδήγησε εκτός υπολογισμών. Αν αυτές οι απουσίες που «κακώς» καταγράφηκαν στο MyScool, διαγράφονταν απ’ αυτό ως «εκ παραδρομής (λάθους) καταγραφές», τα πράγματα θα επανέρχονταν στο ίσο τους και ο πολύτιμος δεύτερος υποδιευθυντής θα διατηρούνταν.

Αμ έπος, αμ έργο. Οι εντολές δόθηκαν και οι εντελλόμενοι ανέλαβαν την εκτέλεσή τους. Έμπειροι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί στην πληροφορική, παραστάθηκαν δίπλα τους ως συμπαραστάτες και επιλυτές προβλημάτων…

Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, το MyScool, όπως συνήθως συμβαίνει σε όλα τα ελληνικά κρατικά συστήματα, «στύλωσε τα πόδια του», όπως λέει και η λαϊκή μούσα και αρνήθηκε να δεχθεί κάθε διόρθωση στις καταχωρήσεις του 1ου Τετραμήνου. Τι κι αν έκαναν οι εξειδικευμένοι πληροφορικάριοι τα κόλπα τους για να το γητεύσουν, τι κι αν οι ενδιαφερόμενοι έψαλαν το απολυτίκιο της Κασσιανής για να το εξευμενίσουν αυτό τίποτα με αποτέλεσμα στο τέλος το ΤΙΠΟΤΑ. Κατά τα φαινόμενα κάποιος «κακοήθης» είχε φροντίσει να το κλειδώσει, χωρίς να υπολογίσει το άγος του κου Διευθυντή… για τους συνεργάτες του…

Παρόλα αυτά, όμως οι προσπάθειές τους αναγνωρίσθηκαν, έστω και σιωπηλά από τους αρμόδιους, με ότι κι αν αυτό σημαίνει για τον «χαλαρό» κο Διευθυντή, που θα πρέπει πλέον να πορευτεί με ένα υποδιευθυντή…


Επιμύθιο

Δεν υπάρχει επιμύθιο. Αυτή είναι η κατάσταση στις σχολικές μονάδες, αυτοί είναι οι Διευθυντές τους (μικρή μειοψηφία πάντα βέβαια) και μ’ αυτούς πορεύεται η Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Πάλι καλά, αν αναλογισθεί κανείς ότι άλλος Διευθυντής έχει ορίσει άτυπο χώρο καπνίσματος για τους μαθητές… για να μην αναφέρουμε τη σχολική μονάδα των δηλωμένων 220 μαθητών περίπου που εμφανίζεται πλέον με πολύ κάτω από 100…

------------------------

Υ.Γ.: Ερώτηση ρητορική που δεν χρήζει απάντησης: Σε ποιο ΕΠΑΛ της Δυτικής Αττικής, υπάρχει Τμήμα στο οποίο διδάσκουν δύο Εκπαιδευτικοί και στο οποίο το δηλωμένο μαθητικό δυναμικό είναι 15-17 μαθητές; Μικρή λεπτομέρεια: Οι μαθητές που παρακολουθούν δεν ξεπερνούν τους 3 και ενίοτε τους 5…

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "