Ο επηρμένος κος Τίποτα, «διευθυντής» (επιτέλους) σχολείου… και οι «ομαδούλες» στήριξης…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Ο κος «Τίποτα», -ο χαρακτηρισμός είναι της στήλης-, εκπαιδευτικός με αρκετά μεγάλη θητεία στην επαγγελματική εκπαίδευση, κατάφερε επιτέλους να γίνει μέσα από συγκεκριμένες και ειδικές συνθήκες «Διευθυντής» σε σχολική μονάδα. Ήταν αυτό το όνειρό του ή εκτέλεσε πιστά τις οδηγίες του «μέντορά» του…;

Παιδί της μεταπολίτευσης, γνώρισε τη γοητεία της «παρέας», όντας σήμερα στα τέλη της πέμπτης δεκαετίας της ζωής του σιτεμένος «γόης» έμπλεος αριστερής κουλτούρας. Όση, όμως, φρεσκάδα ζωής του λείπει πλέον, τόσο την αντικαθιστά από την σιδερένια αποφασιστικότητα που εκφράζει προς τους «υπηκόους» του, από τη θέση πλέον του διευθυντή.

Στα φοιτητικά χρόνια του υπήρξε μέλος της επαναστατημένης νεολαίας, για να περάσει σαν διορισμένο εκπαιδευτικός στην συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ. Αντιλαμβανόμενος πολύ γρήγορα ότι το μέλλον του στην εκπαίδευση, με βάση τους δικούς του όρους, περνούσε από άλλες «δυνάμεις» μετακινήθηκε λίγο προς τα δεξιά, στην τότε κυριαρχούσα συνδικαλιστικά και πολιτικά παράταξη του ΠΑΣΟΚ, που αν μη τι άλλο του πρόσφερε την ευκαιρία να καταλήξει στην θέση που ήθελε, πλησίον τόσο της κατοικίας του, όσο και της επαγγελματικής δραστηριότητας που ανέπτυξε στον ιδιωτικό τομέα.

Το «βρώμικο 89» του έδωσε να καταλάβει ότι οι «ημέρες δόξας» της παρεούλας στην οποία είχε ενταχθεί, είχαν περάσει ανεπιστρεπτί και αποφάσισε πάλι την ιδεολογική μετατόπισή του, αυτή τη φορά λίγο ποιο αριστερά, στον αναδυόμενο τότε Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, όπου για ένα πολύ μικρό διάστημα βρήκε παλιούς συντρόφους.

Λίγο αργότερα, έστησε και τη «μηχανή» με τους νέους συντρόφους εν εκπαιδευτικές όπλοις. Ο ένας σύντροφος έκανε τις «μελέτες», μαύρες πάντοτε και ο ίδιος τις υλοποιούσε, αποκομίζοντας τα υλικά οφέλη που δεν μπορούσε να του δώσει ο «ισχνός» μισθός του εκπαιδευτικού, οφέλη που του έδωσαν ευκαιρία και πόρους να φτιάξει για την πάρτι του την μανιέρα του «κουλτουριάρη» και καλλιεργημένου συντρόφου.

Είναι η εποχή που ο ελιτισμός της παρέας τον εισήγαγε στην συνήθεια των «ντρίνκς», συνήθεια που έγινε πάθος, αφού δεν μπορούσε ως γνήσιος πλέον εστέτ να αποχωρισθεί το εκ των χάιλαντς της Σκωτίας ζαφειρένιο οινοπνευματώδες ρόφημα, κάτι που εκτιμούσαν τόσο οι «συνάδελφοί» του, όσο και οι μαθητές του… αφού βρίσκονταν σε διαρκή επιρροή από τις τόσο ευεργετικές και εξουσιαστικές ιδιότητές του…


Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η απρέπεια των «φίλων και εχθρών» του περί συνεχούς κατάστασης «σοκ» από την επίδραση άγνωστων οινοπνευματωδών ουσιών κατά την παραμονή του στις σχολικές εγκαταστάσεις, είναι πράγματι απρέπεια και δεν ευσταθεί, ο ίδιος δε διατηρεί ακόμη και τώρα το σωματικό προφίλ του λεπτοκαμωμένο γνήσιου «εστέτ» αριστερόστροφης κουλτούρας, προσομοιάζων περισσότερο εμφανισιακά με τους καλλιτέχνες της Μονομάρτης του μεσοπολέμου.

Την ίδια εποχή, συνάπτει ισχυρούς, πολύ ισχυρούς δεσμούς με ικανότατα στην καλώς εννοούμενη διαπλοκή στελέχη της εκπαιδευτικής περιφέρειας του, ενώ ταυτόχρονα εγκαταλείπει οριστικά την επαγγελματική του ιδιότητα στον ιδιωτικό τομέα και αφοσιώνεται σε απόλυτο βαθμό στα εκπαιδευτικά του.

Τελευταία επιτυχία του, η ανάληψη θέσης Διευθυντή, επιτυχία πολύ μεγάλη, αφού επιλέγει και καταλαμβάνει θέση σε σχολείο που κανείς δεν ήθελε. Στην νέα θέση του πλέον δραστηριοποιείται στην αναμόρφωσή του, αν και συναντά σθεναρή αντίσταση στην αλλαγή των συνηθειών των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν σ’ αυτό.

Τελικά, έκανε αυτό που κάνουν όλοι οι μεγάλοι «ηγέτες». Αναμόρφωσε τους αδύνατους και νέους και σαν σοφός ηγήτορας, προσαρμόσθηκε στις απαιτήσεις και συνήθειες της πολύ ισχυρής ομάδας. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα σοβαρό, αφού οι μαθητές του σχολείου του συνεχίζουν να είναι λίγοι, να μην πηγαίνουν στα μαθήματα και να μην λαμβάνουν τις προβλεπόμενες απουσίες, ενώ οι εκπαιδευτικοί και δει αυτοί της ισχυρής ομάδας, ακολουθούν το ωράριο που οι ίδιοι καθορίζουν αδιαφορώντας για το δικό του και επίσημα κατατεθημένο.

Μπόν βιβέρ, ο ίδιος, φρόντισε άμεσα για την άνεση των εκπαιδευτικών του σχολείου του. Αν και το κάπνισμα απαγορεύεται, διέθεσε μικρό ποσό χρημάτων, απ’ αυτά που προορίζονται για την εκπαίδευση των μαθητών, προκειμένου να δημιουργήσει χώρο καθημερινής διαβίωσης στο σχολείο αποκλειστικά και μόνο για τους εκπαιδευτικούς του.

Καναπέδες, ιδιαίτερα αναπαυτικοί, τραπεζάκια και ότι άλλο που διευκολύνει και καλλιεργεί το κλίμα συντροφικότητας που ο ίδιος θέλει να προσδώσει στην εκπαιδευτική ομάδα του, χώρο που οι άγγλοι «εστέτ» που θαυμάζει τον ονομάζουν ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ, αν και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται σε σχολική μονάδα.

Αυτό βέβαια, μπορεί να εκληφθεί σαν πρότυπο διοικητικής ανανέωσης σχολείου, φροντίδας των εκπαιδευτικών, ταυτόχρονα, όμως, φανερώνει την στήριξη που ο ίδιος έχει από πολύ ψηλά ιστάμενα στελέχη διοίκησης του εκπαιδευτικού συστήματος, στελέχη, γνωστά του από παλιά, με μεγάλη αίσθηση της συντροφικότητας και αίσθηση του καθήκοντος για την προστασία του από «πάσα νόσο και πάσα μαλακία…» που θα μπορούσε να τον προσβάλει… Κάτι σαν γιατροί με πολύ υψηλή ειδίκευση…

Το βασικό βιολογικό πρόβλημά του είναι η «φυγή των τριχών» του εκεί ψηλά στο ανώτερο τμήμα της κεφαλής του. Και είναι πράγματι πρόβλημα, γιατί σύμφωνα με τους νόμους της θερμοδυναμικής, ο διερχόμενος αέρας ερχόμενος σε επαφή με την γυμνή επιδερμίδα, απάγει την θερμότητά της ψύχοντας το εσωτερικό του κρανίου.

Η ψύξη των εγκεφάλων, είναι επιθυμητή και απαιτητή για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφού έτσι αποδίδουν καλύτερα. Για τον ανθρώπινο, όμως, εγκέφαλο η ψύξη, όπως και η θέρμανση προκαλεί διαταραχές που αν μη ντι άλλο βγάζουν την σκέψη και την επεξεργασία δεδομένων εκτός της κανονικής πορείας.

Αυτό είναι πλέον και το πρόβλημα του κου «ΤΙΠΟΤΑ». Η μη ομαλή αιμάτωση του εγκεφάλου του, λόγο τη ψύξης, όπως προαναφέρθηκε, δημιουργεί πλέον, κατά την τεχνολογική ερμηνεία, ταλαντώσεις σκέψης που δεν είναι ελεγχόμενες, αν και δημιουργείται στον φορέα του εγκεφάλου η εντύπωση ότι πράττει το απόλυτο.

Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο φορέας σκέψης, δέχεται ως απόλυτα αληθή και δικά του, καταστάσεις και συμβάντα που δεν τον αφορούν σε σημείο μάλιστα που προχωρά σε επιθέσεις κατά των φανταστικών εχθρών, αλλά υπαρκτών προσώπων, υπερασπιζόμενος μάλιστα κάθε «σύντροφο» που αποδεδειγμένα είναι μεγάλο και πολύ διαπλεκόμενο λαμόγιο.

Αυτό δεν είναι κακό, αφού κατά την «ψυχόμενη» πλέον κρίση του, στο παρελθόν ο ίδιος γεύτηκε το απαλό άγγισμα της προστασίας τους. Αισθάνεται έτσι ότι προστατεύει την «συν-μωρία» που αποτέλεσε τα συντρόφια του, εξάλλου τόσο οινόπνευμα και μάλιστα γνήσιο κατανάλωσε μαζί τους. Με άλλα λόγια εκτελεί συνειδητά ρόλο «τιμωρού», που στην κοινωνία της νύχτας ονομάζεται «πληρωμένο πιστόλι».

Όπως λέει και ο τραγουδοποιός, «την ιστορία την γράφουν οι παρέες», έστω και αν η επίδραση των οινοπνευμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από την επίδραση των πνευμάτων…

Άξιος της μοίρα του, αν και οι παρέες σύντομα θα πάρουν τον δρόμο της λησμονιάς… οπότε θα πρέπει να αναθεωρήσει… ακόμη ίσως και αυτή την κυρίαρχη «εστέτ» αριστερόστροφη ιδεοληψία του. Γιατι η στήλη «ξέχασε» να αναφέρει ότι ο κύριος «ΤΙΠΟΤΑ» είναι πλέον με το Κουβέρνο…

Αυτά προς το παρών και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε…

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "