Σοκ στην Εκπαίδευση – Απολογία όλων των μελών του  Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά για τις Κρίσεις Διευθυντών του 2017

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Έχει ξεκινήσει και ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αυτεπάγγελτη διαδικασία δίωξης κατά παντός υπευθύνου μετά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού κυρίως αλλά και του έντυπου τύπου, αν και το βασικό αίτιο είναι ο μεγάλος αριθμός μηνύσεων, ομαδικών και ατομικών για τα μέλη του ΠΥΣΔΕ που έχουν κατατεθεί για το ίδιο θέμα. 

Μετά από μήνυση 4 υποψηφίων διευθυντών, έχουν κληθεί αυτή τη βδομάδα ο πρόεδρος και τα μέλη του Διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά για κατάθεση στην ανακρίτρια εσωτερικής δίωξης για τις αυθαιρεσίες στις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών κέντρων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά. Οι κρίσεις αυτές έγιναν τον Ιούλιο 2017 με το Νόμο 4473/2017.

Οι εναγόμενοι κατήγγειλαν με μήνυσή τους ότι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν δεκάδες θέσεις ενώ διέθεταν χαμηλή βαθμολογία στα αντικειμενικά κριτήρια και χρειάστηκε να αριστεύσουν στη συνέντευξη για να γίνουν διευθυντές. Ενώ άλλοι με πολλά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια βαθμολογήθηκαν με πολύ χαμηλούς βαθμούς στη συνέντευξη και τέθηκαν εκτός διευθυντικών θέσεων. Για  παράδειγμα, υποψήφιος διευθυντής με πολύ χαμηλά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια και στέλεχος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με άριστα το 8 στη συνέντευξη βαθμολογήθηκε από το συμβούλιο με 8. Αν λάμβανε 7,8 δεν θα γινόταν διευθυντής λόγω χαμηλών προσόντων.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι 89 μη αρεστοί υποψήφιοι διευθυντές με «εργαλείο» τη συνέντευξη κατέβηκαν από 1 έως 120 θέσεις !!! Αντίθετα 140 υποψήφιοι ανέβηκαν από 1 έως 63 θέσεις. 


 Στο διάγραμμα φαίνεται η απόκλιση από τον οριζόντιο άξονα των βαθμών που οι υποψήφιοι κατέβηκαν θέσεις και πάνω από τον οριζόντιο άξονα οι υποψήφιοι που ανέβηκαν

Στη συνέχεια, αν απαγγελθούν κατηγορίες από την εισαγγελία Πειραιά θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο.

Πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις υπουργικές αποφάσεις, τα μέλη του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ έπρεπε υποχρεωτικά «να συνεκτιμούν τα στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου των υποψηφίων, τα στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητάς τους, καθώς και τη γνώμη των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών, για τη μοριοδότηση της συνέντευξης». Φαίνεται όμως ότι η συνέντευξη χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο επίτευξης στόχων.

Ενδεικτικό των τρόπων αξιολόγησης υποψηφίων και της μη εφαρμογής όσων ορίζει η νομοθεσία, είναι ότι δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση «Κρίσεων» Διευθυντών που οδηγείται στην ποινική δικαιοσύνη, γεγονός που κατά τους νομικούς προδικάζει του τι θα ακολουθήσει.

Όπως είναι πλέον γνωστό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας τιμώρησε αυστηρά τα 7 μέλη του ΠΥΣΠΕ Νομού Καρδίτσας με 8 μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος (1245/2016). Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης στο εφετείο Τρικάλων έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Άλλη σημαντικότατη περίπτωση είναι τέως Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών για τις κρίσεις του 2011 τιμωρήθηκε πρωτοδίκως με σοβαρότατη ποινή (25495/2016). Πρόσφατα όμως καθαρογράφτηκε η απόφαση (991/2017) του τριμελούς εφετείου Αθηνών, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή εννέα μηνών φυλακής και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος. Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο.

Για να δείτε τις διαφορές («το ασανσέρ») στις θέσεις των υποψηφίων Διευθυντών Πειραιά με βάση την βαθμολόγησή τους, κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε την μοριοδότησή τους και την θέση Διευθυντή που κατέλαβαν κάντε κλικ εδώ

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "