Οι πιέσεις των κομματικών του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτουν τον υπουργό Παιδείας - Πήρε πίσω δημόσιες δηλώσεις του

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Πήρε πίσω δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Γαβρόγλου για τις κρίσεις διευθυντών στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά και Αρκαδίας.

Ο κατήφορος των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των «στημένων» κρίσεων διευθυντών στα σχολεία δεν έχει τέλος. Έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν τον Υπουργό να πάρει πίσω δημόσιες δηλώσεις του από μικροφώνου, σχετικά με τις κρίσεις διευθυντών στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά και Αρκαδίας.

Αναδημοσιεύουμε σχετικό δημοσίευμα από γνωστή ιστοσελίδα:

Οι παρακάτω υπογράφοντες παρακολουθήσαμε την Τετάρτη, 1 Νοέμβρη, 7.00 μ.μ. την ομιλία του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στο Δημαρχείο της Νίκαιας, με θέμα «Οι Ριζοσπαστικές Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία».

Μετά την ομιλία του υπουργού και στο στάδιο των ερωτήσεων ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού, απηύθυνε δύο ερωτήσεις από μικροφώνου στον Υπουργό.

Η πρώτη είχε σαν θέμα την ανάγκη αύξησης της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Η δεύτερη είχε σαν θέμα τα γεγονότα των πρόσφατων κρίσεων διευθυντών σχολείων του Πειραιά όπου όλοι οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ που ήταν υποψήφιοι διευθυντές, αρίστευσαν στη συνέντευξη, ενώ καρατομήθηκαν υποψήφιοι με πολλά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια.

Ο υπουργός απάντησε, και ανάμεσα σε άλλα είπε επί λέξει ότι «Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στις κρίσεις διευθυντών στον Πειραιά και στην Αρκαδία. Μας απασχολεί το θέμα και είμαστε αποφασισμένοι να το διερευνήσουμε».

Η τοποθέτηση του υπουργού προφανώς βασίσθηκε, εκτός των άλλων δεδομένων, στα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο που δείχνουν ότι το ποσοστό των υποψηφίων διευθυντών που βαθμολογήθηκαν κάτω από 6,00 στις δύο αυτές εκπαιδευτικές περιφέρειες παρουσιάζει απόκλιση κατά 150% από το αντίστοιχο πανελλαδικό ποσοστό (25% έναντι 10%).

Ταυτόχρονα η απάντηση του υπουργού έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε από το υπουργείο Παιδείας κατεύθυνση για αυθαιρεσίες στις κρίσεις και άφηνε ακάλυπτους όσους εμπλέκονται σε αυτές.

Μετά από 7 ημέρες όμως σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα ότι «Ουδέποτε ο κ. Γαβρόγλου έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα»

Θεωρούμε ότι είναι λυπηρό, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι, να πλήττουν με «διαψεύσεις» το κύρος του Υπουργού και την αξιοπιστία του.

21-11-2017

  • Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού.
  • Γιάννης Πάχος, δημ. σύμβουλος Κορυδαλλού πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
  • Μαρία Γιαννακάκη, δημ. σύμβουλος Κορυδαλλού, πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
  • Στέλιος Λογοθέτης, π. δήμαρχος Πειραιά κ Νίκαιας
  • Δημήτρης Τσαλαλίδης, π. πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού
  • Μαρία Θεοδωροπούλου, γονέας

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "