Κύριε Υπουργέ, θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ Πειραιά;

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Νέα ερώτηση στη Βουλή για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εργαστηριακών κέντρων

Κύριε Υπουργέ,

Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το νομοθετικό πλαίσιο επιλογής στελεχών στη διοίκηση και εποπτεία της εκπαίδευσης.

Τρεις Υπουργοί τρεις διαφορετικοί νόμοι. Πρωτόγνωρο και ανησυχητικό, γιατί δείχνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το χώρο της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

Τονίσαμε και κατά τη διαδικασία της συζήτησης του Ν.4473/2017 θέματα αντισυνταγματικότητας και ζητήσαμε να προχωρήσετε σε επιλογές με την προβλεπόμενη σειρά : Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Δεν εισακουστήκαμε.

Επισημάναμε την αδιαφάνεια στη διαδικασία συγκρότησης των Συμβουλίων Επιλογής και τον ορισμό των Προέδρων τους. Προβλέψαμε την έλλειψη αντικειμενικότητας στη διαδικασία της συνέντευξης, χωρίς τράπεζα θεμάτων.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν . Ό,τι ξεκίνησε με τον ορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης των οποίων και αναμένουμε ακόμα τα βιογραφικά, συνεχίστηκε με τις συνεντεύξεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης το 2015 και ολοκληρώθηκε με τις πρόσφατες επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Η ανάγνωση των βαθμολογιών στις συνεντεύξεις δυστυχώς μας δικαιώνει , οι «άριστοι» υπολείπονται των «αρεστών». Τα παράπονα πάρα πολλά και οι διαμαρτυρίες καθημερινά πληθαίνουν.

Η περίπτωση της αξιολόγησης των υποψηφίων Διευθυντών από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά όμως ξεπερνά κάθε όριο. Πέρα από το παράτυπο της λειτουργίας του Συμβουλίου επιλογής (6 μέλη αντί 7) και (1 γυναίκα αντί 2) σύμφωνα με την αρχή της ισότητας, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία μέσα από τη διαδικασία της συνέντευξης ακύρωσαν το έργο υποψηφίων Διευθυντών με πολυετή προσφορά , εξαιρετική επιστημονική συγκρότηση έργο και κοινωνική αποδοχή.

Καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας και υποψήφιοι που ήταν στις πρώτες θέσεις του πίνακα, βαθμολογήθηκαν με 3 και 4.

Κύριε Υπουργέ, ο χώρος της Εκπαίδευσης δεν προσφέρεται για τυφλές συγκρούσεις και συντεχνιακές αγκυλώσεις. Η διοίκηση υπηρετεί το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας , πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιλήψεις.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Θα προχωρήσετε στην αντικατάσταση των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ με ανοικτή πρόσκληση και αντικειμενικό σύστημα επιλογής των μελών τους ;

Πότε και με ποιο νομοθετικό πλαίσιο θα γίνουν οι επικείμενες επιλογές των Σχολικών Συμβούλων –θεσμό τον οποίο καθημερινά απαξιώνετε με δηλώσεις- και των Διευθυντών Εκπαίδευσης ; 

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "