Η συνμωρία των “νταβραντισμένων” της Πλατείας Μπουρναζίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

Ένα εκπαιδευτικό αφήγημα με πολύ αφαιρετική γραφή για όσους έχουν μάθει να αναζητούν την αλήθεια πίσω από τις λέξεις. Το στοίχημα είναι “ποιος έφαγε το μήλο... και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό”, ο Καρέκλας ο Χοντρονικόλας, ο διευθυντής με την λευκή κόμη, ο επίτιμος επισκέπτης, ο γλυκός ψηλός νέος που δεν έχει γνώση ή .... Διαβάστε το και μην το παρακάμψετε. Η γνώση ποτέ δεν αδίκησε κανένα...


Δεν είναι τυπογραφικό λάθος η γραφή της λέξης “συνμωρία”. Η σωστή έκφραση θα μπορούσε να είναι βλεννόρροια ή κάποιο άλλο αφροδίσιο νόσημα, όμως η λέξη “συνμωρία”, αποτελεί νεολογισμό από το συν και από το μωρία, ουσιαστική παραφθορά του όρου συμμορία. Εκφράζει την ομαδούλα των “νταβραντισμένων” του νυκτερινού ναού της γνώσης, -τώρα τί γνώσης;... ο θεός να βάλει το χέρι του-, εκεί στα περίχωρα της Πλατείας Μπουρναζίου.

Νταβραντισμένοι νταβραντισμένοι, αλλά με πολύ αγάπη μεταξύ τους, τόσο που σκέπτονται και συσκέπτονται για το “καλό” της εκπαίδευσης και των μαθητών τους, διαρκώς και με μεγάλο πάθος. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις αφήνουν τους μαθητές τους να ξεκουρασθούν έως ότι βγάλουν τα πορίσματα της συζήτησης τους.

Τελευταίο αντικείμενο των σκέψεων και συσκέψεων τους, συγκεκριμένη υπόθεση που έρχεται από παλιά, υπόθεση με πολύ ουρά που προκαλεί ανησυχίες στους δρώντες και παρεπιδημούντες περί την Ιερουσαλήμ.

Την λύση έσπευσε να δώσει ο “Χοντρονικόλας ο Καρέκλας” με τη ρύση “ Τα πράγματα ξέφυγαν, αλλά εγώ έχω τη λύση”.

Στόχος και σκοπός να παρακαμφθεί το γ@μημένο σύστημα που τους έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αφού πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα του μπάσε – βγάλε. Το έπαθλο πολύ μεγάλο. Η Καρέκλα του κ. Διευθυντή, αφού ο νυν εκδήλωσε πρόθεση αποχώρησης και η πάση θυσία αποφυγή της κυρίας με τα κλειστά μάτια που κρατά ζυγό και ρομφαία, εκεί στην Ευελπίδων.

Όπως είπε και ο “επισκέπτης” και επίτιμος προσκεκλημένος, που ξέρει από φώτα, τα πράγματα άλλαξαν και οι καιροί είναι δύσκολοι για τέτοιες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, ας γίνει ένα νέο ερώτημα, από την καθυστέρηση δεν έχει να χάσει κανένας, εκτός ίσως από τον κυνηγό... που ο “άτιμος” ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής...

Από κοντά τις γνώσεις τους έδωσαν, ο ψιλός με το γλυκό παιδικό πρόσωπο, που τίποτα δεν γνωρίζει, ο κοντός που αγωνίζεται για το “μεταπτυχιακό” του, ο σεμνός οικογενειάρχης των ορεινών της πόλης και όπως είναι φυσικό ο άνθρωπος που το παίζει διευθυντής. Παρεμπιπτόντως είχε αποκλεισθεί κάθε αναρμόδιος με την υπόθεση, ακόμη και ο καταχωρητής.

Στη συνάντηση αυτή, παρά τους δραματικούς τόνους που επικράτησαν, δεν απασχόλησαν τους συμμετέχοντες άλλα ευτελή θέματα του ναού της γνώσης, όπως το κάπνισμα του ιδιαίτερου χόρτου από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς έγινε γενική επίσημη σύσκεψη γι' αυτό, του περίεργου κενού στα της σχολικής επιτροπής, οι υπερωρίες αλλά και η θέση του πάνσοφου με τις δύο ειδικότητες που πατά σε δύο βάρκες, αν και τα επίσημα γραπτά λένε άλλα, των μαθητών που άγονται και φέρονται μεταξύ τάξεων ή ακόμη του κυρίου που έχει ιδιαίτερη προτίμηση στον καλλωπισμό της κόμης του και στην απολέπιση του προσώπου του σε ότι αφορά τον τύπο καταγραφής του.

Βέβαια, όπως λέει και ο τίτλος, ξέφυγε από την συνμωρία, πιθανόν λόγω υπερβολικής ευφυίας όσων την απαρτίζουν και κυρίως του έχοντος λευκή κόμη και προβλήματα τριχόπτωσης, ότι τα γραπτά μένουν και ειδικά αυτά που στάλθηκαν στην κυρία με τα κλειστά μάτια που κρατά ζυγό και ρομφαία. Κι όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, η κυρία αυτή αποδίδει “τα του Καίσαρος τω Καίσαρη...”, δυστυχώς δε γι' αυτόν στην περίπτωση αυτή τα μέλη της συνμωρίας θα γίνουν συν και μωρία.

Ας προσέξει, όμως, γιατί όπως λέει και ο τηλε-βιβλιοπώλης “Ο Καιρός ... ήγγικεν”. Για τους “νταβραντισμένους” της συνμωρίας, ο καλός θεός επιφυλάσσει άλλη τύχη, αφού η άφεση αμαρτιών έχει καταργηθεί από τους θεούς της Πλατείας Συντάγματος εδώ και αρκετό καιρό...

ΥΓ1: Τα πρόσωπα και οι θεσμοί που πιθανόν θα πάει ο νους του αναγνώστη είναι τελείως φανταστικά... τα γεγονότα, όμως, είναι πραγματικά.

ΥΓ2: Ο “θεός” που κατοικοεδρεύει εκεί στη Θηβών ακούει; Γιατί ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και σε λίγο όλα βγαίνουν στο φως με ονόματα και διευθύνσεις, άσε που υπάρχουν και οι αριθμοί πρωτοκόλλου... Όσο γι' αυτούς που ονειρεύονται σύνταξη και σύντομα μάλιστα.... πως είπατε...;

Σοφιστής

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "