ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης: Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για κενά, πλεονάσματα, ολιγομελή Τμήματα και…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Παράσταση Διαμαρτυρίας, από την ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.9.2017 για όλα τα καυτά θέμα που απασχολούν τα σχολεία της Επαγγελματικής (ΕΠΑΛ) στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπως κενά, πλεονάσματα, ολιγομελή Τμήματα και…

------------------------

Ειδικότερα τα αιτήματα ήταν:

 • Σεβασμός στις επιλογές (σχολείου, ειδικότητας) των μαθητών με βάση τις προσωπικές και τις οικογενειακές τους ανάγκες.
 • Καμία μετακίνηση μαθητών.
 • Έγκριση λειτουργίας όλων των ολιγομελών τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού, των τομέων και των ειδικοτήτων.
 • Καμία κατάργηση τομέα ή ειδικότητας.
 • Μείωση του ελάχιστου αριθμού μαθητών στα τμήματα και στα εργαστήρια.
 • Ουσιαστική μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
 • Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών.
 • Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
 • Άμεσα αποτελεσματικά μέτρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης για τους μαθητές των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
 • Ένα σχολείο που στηρίζει τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και δεν τους εξωθεί στην εγκατάλειψή του.
 • Ένα σχολείο που διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικής συνοχής αμβλύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και ενισχύοντας την κοινωνική κινητικότητα.
 • Ένα σχολείο που παρέχει σε όλους τους μαθητές τα απαιτούμενα εφόδια για την επαγγελματική τους ένταξη ικανοποιώντας πρωτίστως την ανάγκη τους για βιοπορισμό.
 • Ένα σχολείο που καθιστά τους μαθητές ικανούς να ανταπεξέλθουν επάξια -ως εργαζόμενοι- στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
 • Ένα σχολείο που παρέχει ισότιμα σε όλους τους μαθητές την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-------------------------

Το Vukentra.gr είναι απολύτως ανεξάρτητο, δεν στηρίζεται από κανένα & σε κανένα και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Αν σας αρέσει, διαδώστε το και ακόμη στηρίξτε το, πατώντας πάνω στις διαφημίσεις της Coogle που είναι και το μόνο πενιχρό μελλοντικό έσοδό του…. Η σύνταξη σας ευχαριστεί εκ των προτέρων….

-------------------------

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "