Συνεδριάσεις συλλόγων Εργαστηριακών Κέντρων με εκπαιδευτικούς που δεν έχουν διατεθεί!!!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων των Εργαστηριακών Κέντρων καθορίζεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 της Υ.Α.96004/Δ4/2015 ΦΕΚ 1318.1-7-2015. Αναφέρεται ότι : «Οι διδάσκοντες με ολική ή μερική διάθεση στα εργαστήρια του Ε.Κ. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας συγκροτούν το σύλλογο των διδασκόντων, του οποίου προεδρεύει ο Διευθυντής του Ε.Κ. ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται». Ως γνωστόν οι εκπαιδευτικοί διατίθενται στα Εργαστηριακά Κέντρα με απόφαση του οικείου ΠΥΣΔΕ.

Στις συνεδριάσεις που έγιναν τόσο βιαστικά (5/9/2017) στα Εργαστηριακά Κέντρα για την επιλογή Υποδιευθυντών και Υπευθύνων Τομέων συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν διαθέσεις, γιατί τα ΠΥΣΔΕ δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν και να προβούν σε αποφάσεις διαθέσεων. Σε άλλα πάλι Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) συμμετείχαν εκπαιδευτικοί ακολουθώντας τα περσινά δεδομένα διαθέσεων !!! Δηλαδή ψήφισαν εκπαιδευτικοί που φέτος μπορεί και να μην ανήκουν στα Ε.Κ. !!! και έκριναν καθοριστικά την επιλογή των υποψηφίων με τη ψήφο τους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Στις περιπτώσεις προσφυγής στη δικαιοσύνη υποψηφίων που δεν επελέγησαν από τους συλλόγους θα έχουν ευθύνη οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις χωρίς διαθέσεις; Οι σύλλογοι αυτοί κινήθηκαν σύννομα ;

Σε ερώτηση που έγινε την ίδια ημέρα σε γραμματέα ΠΥΣΔΕ ανέφερε ότι θα γίνει μελλοντικά η συνεδρίαση διαθέσεων εκπαιδευτικών στα Ε.Κ. και θα έχει αναδρομική ισχύ. Είναι δυνατόν να υπάρξει αναδρομική ισχύ σε διαθέσεις που έπρεπε να έχουν γίνει για να ανήκουν οι εκπαιδευτικοί στα Εργαστηριακά κέντρα ; Τα ΠΥΣΔΕ θα ελέγξουν στη συνέχεια ποιοι εκπαιδευτικοί ψήφισαν και δεν ανήκουν στις μελλοντικές διαθέσεις στα Ε.Κ.

Ίσως αν καθυστερούσε μερικές ημέρες η διαδικασία να είχαν ολοκληρωθεί νόμιμα οι διαθέσεις χωρίς να υπάρχουν τα προβλήματα αυτά ώστε να μην βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση οι εκπαιδευτικοί που ψήφισαν σε έναν σύλλογο χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις της στιγμής. Εξ άλλου στα Ε.Κ. υπήρχαν υποδιευθυντές και υπεύθυνοι τομέων με τη σχετική παράταση που είχε δοθεί.

Ίδωμεν…

Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός

MSc STEM στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "