Το υπουργείο Παιδείας «υφάρπαξε» 3216 θέσεις ΑΕΙ &ΤΕΙ από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και τις έδωσε στους υποψηφίους των ΓΕΛ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Τα αποτελέσματα των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων δείχνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, τα εξής:

Α) 1. Υποψήφιοι ΓΕΛ + ΕΠΑΛ = 93.742

2. Υποψήφιοι ΕΠΑΛ = 12722

3. Αναλογία ΓΕΛ + ΕΠΑΛ / ΕΠΑΛ = 13,6%

Β) 1. Σύνολο προσφερόμενων θέσεων ΑΕΙ = 69.490

2. Επιτυχόντες από ΕΠΑΛ στα ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ – ΑΣΤΕ = 6.234

3. Αναλογία προσφερόμενων θέσεων ΑΕΙ / επιτυχόντεςαπό ΕΠΑΛ στα ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ – ΑΣΤΕ = 9%

Γ) 1. Σύνολο προσφερόμενων θέσεων ΑΕΙ επί ποσοστό αναλογίας ΓΕΛ + ΕΠΑΛ / ΕΠΑΛ ( 13,6% ) = 9.450

2. Διαφορά θέσεων του ποσοστού αναλογίας ΓΕΛ + ΕΠΑΛ /ΕΠΑΛ ( 13,6% )

  • ήτοι 9.450 μείον ποσοστό αναλογίας προσφερόμενων θέσεων ΑΕΙ / επιτυχόντες από ΕΠΑΛ σταΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ – ΑΣΤΕ ( 9% )
  • ήτοι 6234 = 3.216 θέσεις ήτοι ποσοστό 4,6% .

Αρα:

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 α του άρθρου 13 του νόμου 4452 του 2017, {που λέει ότι: «Ειδικά για τις σχολές των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΑΣΤΕ το ειδικό ποσοστό θέσεων είναι κατά προσέγγιση ανάλογο του ποσοστού του αριθμού των υποψηφίων ΕΠΑΛ σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων.»} εδώ έχει γίνει κακή εφαρμογή και στην ουσία υφάρπαξε το υπουργείο 3216 θέσεις από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και τις έδωσε στους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Τώρα το κατάλαβαν – δεν το κατάλαβαν – το έκαναν επίτηδες ή από λάθος πρέπει κάποιος αρμόδιος να μας πει.

Χανιωτάκης Παναγιώτης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "