Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Επιστολή «φωτιά» για οικονομικά θέματα από τον απερχόμενο Διευθυντή Ε.Κ.

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Μια ανοιχτή επιστολή «φωτιά» πρωτοκολλήθηκε  στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Την υπογράφει ο Πολύδωρος Σταυρόπουλος MSc Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός   (Απερχόμενος πρόεδρος 113 Σ.Σ.Κ.). Με αυτήν αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του αποκλεισμού του από τη διεκδίκηση διοίκησης σχολείου και θέτει ερωτήματα προς τη δημοτική Αρχή που ζητά να απαντηθούν δημοσίως.

Αναλυτικά:

Ανοικτή επιστολή προς  κ. κ.:

 • Δήμαρχο
 • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
 • Αντιδήμαρχο Παιδείας
 • Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας
 • Μέλη Δημοτικού  Συμβουλίου
 • Μέλη της Δ.Ε.Π.
 • Μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ως απερχόμενος Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας και πρόεδρος του 113 ΣΣΚ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, από το Σεπτέμβριο του 2015. Τότε δημιουργήθηκε το 113 ΣΣΚ του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας και μας αναγκάσατε να προσφύγουμε προκειμένου να τηρήσετε τη νομοθεσία για την ορθή χρηματοδότηση των εργαστηρίων μας. Αυτό επιτεύχθηκε με την κατάθεση προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αλλά και με την εισήγησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δεκέμβρης 2015) όπου λοιδορηθήκαμε από την πλειοψηφία αυτού. Το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο παρακολούθησε ο τότε διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Περάματος και σημερινός Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

  Η δικαίωσή μας ήρθε μετά από δύο χρόνια (Απρίλιος 2017), με δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που απέδειξαν ότι δεν χρηματοδοτούσατε σωστά το Εργαστηριακό Κέντρο. Οι αποφάσεις αυτές εξανάγκασαν τη σχολική επιτροπή του δήμου να συμμορφωθεί και να αυξήσει στο διπλάσιο τη χρηματοδότηση προς τα εργαστήρια.

Αμέσως μετά τη θετική απόφαση της Αποκεντρωμένης υπήρξε μία λαϊκή μη θεσμική συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών και των τριών σχολείων μας (22/3/2017 κ ώρα 11.30 π.μ.) με θέμα «λειτουργία των δύο ΣΣΚ». Η πρόσκληση υπογράφεται από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής. Εκτός από τον Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και τους Προέδρους ΔΕΠ και Σχολικής Επιτροπής, παρευρέθηκε και μίλησε ο σημερινός Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ένα άλλο τυχαίο γεγονός που έκανε εντύπωση ήταν η απομάκρυνσή μου από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας, στη νέα σύσταση της επιτροπής 22-3-2017.

Δυστυχώς δεν θα έχω τη χαρά να συνεχίσουμε αυτήν την καλή συνεργασία, γιατί στις πρόσφατες κρίσεις των διευθυντών, λόγω υψηλών αντικειμενικών κριτηρίων, κατείχα την 39η θέση στον ενιαίο πίνακα για όλα τα σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά μεταξύ 240 υποψηφίων. Στη διαδικασία της συνέντευξης αξιολογήθηκα με 3,8 (άριστα το 8) από το ΠΥΣΔΕ υπό την προεδρία του σημερινού Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Ο βαθμός αυτός ήταν ο πέμπτος χειρότερος σε 240 υποψηφίους !!! Μετά από 20 χρόνια σε θέσεις διοίκησης. Έτσι από την 39η θέση του πίνακα εκτοξεύθηκα στην 130η. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αποκλεισμός μου από τη διεκδίκηση διοίκησης σχολείου. Θέλω να πιστεύω, ότι εκτός από εμένα και εσείς, δεν θα συνδυάσετε όλα αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους, γιατί ο ίδιος ο Δήμαρχος μας είχε διαβεβαιώσει αρκετές φορές μέσα και έξω από το Δ.Σ. ότι δεν θα υπάρξουν διώξεις.

Υπάρχουν όμως δύο ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν υπεύθυνα εκ της θέσεώς σας:

 • Επιτρέπεται μέλη της σχολικής επιτροπής του δήμου να κάνουν αναλήψεις από τον τραπεζικό λογαριασμό των σχολείων ;
 • Σε ποιο σχολείο του δήμου μας έχει επαναληφθεί αυτό ;

Αυτό έγινε τρεις φορές στο δικό μας 113 ΣΣΚ, το τελευταίο διάστημα, πριν κλείσουμε για τις θερινές διακοπές:

 • 22/5/2017 με ανάληψη 24,5 ευρώ για πληρωμή φυσικού αερίου.
 • 15/6/2017 με ανάληψη 432 ευρώ για πληρωμή ΕΥΔΑΠ.
 • 29/6/2017 με ανάληψη 46 ευρώ για πληρωμή φυσικού αερίου

Οι αναλήψεις αυτές έγιναν με τόλμη και παρρησία από μέλος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς να ενημερωθούμε πριν γίνει η κίνηση. Οι αναλήψεις αντιστοιχούν στα μισά χρήματα των λογαριασμών ΔΕΚΟ όλου του συγκροτήματος και των τριών σχολείων χωρίς να έχει προηγηθεί αναλογιστική μελέτη και απόφαση της σχολικής επιτροπής.

Στο πλαίσιο λοιπόν όλης αυτής της καλής συνεργασίας που είχαμε, οφείλω να σας θέσω υπόψη άλλο ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που πιθανόν κάποιοι να πιστεύουν ότι έκλεισε:

Η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας οφείλει περισσότερα από 40.000 ευρώ στο 113 ΣΣΚ (Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας). Το ποσό αυτό οφείλεται από τις μειωμένες δόσειςλειτουργικών δαπανών που μας χορηγούσε η σχολική επιτροπή τα δύο τελευταία χρόνια, από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Απρίλιο 2017. Τον Απρίλιο 2017 όμως συμμορφώθηκε και διπλασίασε το ποσό, έτσι έφτασε τα 12.500 ευρώ. Η αυξημένη αυτή χρηματοδότηση θα έπρεπε να είναι από την αρχή της δημιουργίας του 113 ΣΣΚ και όχι μετά από δύο χρόνια και κατόπιν αποφάσεων της Αποκεντρωμένης. Η διαφορά των 7 μειωμένων δόσεων που είχαμε λάβει, κατά 6.000 περίπου τη δόση, μας δίδει τα 42.000 ευρώ που οφείλονται στο Εργαστηριακό μας Κέντρο.

Η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να απαντήσει ξεκάθαρα για τις προθέσεις της αν θα δοθούν τα οφειλόμενα, ώστε ο νέος πρόεδρος του 113 ΣΣΚ, αν χρειαστεί να ξεκινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως είναι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία, προκειμένου να μπουν τα οφειλόμενα αυτά χρήματα, λειτουργικών εξόδων, στο ταμείο των εργαστηρίων.

Πολύδωρος Σταυρόπουλος

MSc Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός   (Απερχόμενος πρόεδρος 113 Σ.Σ.Κ.)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "