Οι Γονείς των μαθητών του ΕΠΑΛ και το δημοτικού Συμβούλιο Κορυδαλλού ζήτησαν εξηγήσεις γιατί χάνουν τον Διευθυντή του Σχολείου τους

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Περίπου 50   άτομα του Συλλόγου Γονέων  του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού , βρέθηκαν  στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για   να ζητήσουν εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά, κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου τους.  
Αντί για εξηγήσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου «αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουρμούρη!».

Οπως τονίζει ο Σύλλογος «Η οργή μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης. Ακόμα και όταν ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά   του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο  3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει! « 
Ήδη όπως σημειώνει ο Σύλλογος, κατατέθηκε  μήνυση κατά αυτού του κ. Διευθυντή ΔΕ Πειραια «για  παράνομη βιντεοσκόπηση».

Ο Σύλλογος ζητά:

Να γίνειαντικειμενικά η αξιολόγηση του  Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.

Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας,  για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης από την θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Να πάρουν θέση  τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς, αφού συμπεριφορές και δράσεις σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση.

Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας  

 Όλη η Καταγγελία του Συλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

----------------


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: 

Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

24-07-2017

Ο Σύλλογος Γονέων  του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ενός σχολείου με 630 μαθητές και μαθήτριες, διαμαρτύρεται έντονα για τις αναξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες τα μέλη του  ΠΥΣΔΕ Πειραιά προχώρησαν στην επιλογή των διευθυντών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά

Με τη λογική τους θεωρούν τα δημόσια σχολεία, που πληρώνουμε εμείς, ως ιδιοκτησία τους, στα οποία διευθυντές πρέπει να είναι όχι οι άξιοι αλλά οι ευνοούμενοι τους.

Για να υπάρξουν όμως κενές θέσεις διευθυντών που θα βολευτούν οι ευνοούμενοι, έπρεπε να "εκτελεστούν" εν ψυχρώ, μέσω της παρωδίας συνέντευξης, καταξιωμένοι και έμπειροι διευθυντές

Αυτό έπρεπε να συνδυαστεί με την αδικαιολόγητα υψηλή βαθμολογία των ευνοουμένων στη συνέντευξη, όπως και έκαναν.

Αυτή τη  δουλειά ανέλαβε ο κ. Νίκος Μουμούρης και η πλειοψηφία των διορισμένων μελών του συμβουλίου επιλογής με την παρουσία της τραγικής φιγούρας των συνδικαλιστών.

Ενεργούν έτσι γιατί αδιαφορούν αν υποβαθμίζουν ή διαλύουν σχολεία.

Αλλά και γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Θύμα σ' αυτή τη μεθόδευση έγινε και ο επί 17 χρόνια διευθυντής του  σχολείου μας Γρ. Γουρδομιχάλης που κατά κοινή ομολογία του εξασφάλισε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας.

Του δώσανε μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στη συνέντευξη αδιαφορώντας για το έργο που έχει προσφέρει στο σχολείο μας και την Τοπική κοινωνία.

Έτσι περίπου 50 περίπου άτομα, βρεθήκαμε σήμερα το πρωί Δευτέρα  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να ζητήσουμε εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου μας.  

Αυτό είναι δημοκρατικό δικαίωμα μας στα πλαίσια του δημόσιου ελέγχου και της διαφάνειας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Αντί για εξηγήσεις, αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουμουρη!

Δεν πρόκειται όμως να τρομοκρατηθούν οι πολίτες  με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και  τις μεθόδους του  εκλεχτού της κυβέρνησης που θυμίζουν άλλες εποχές.

Η ένταση μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης.

Ακόμα και όταν ο Διοικητής της ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο 3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει!

Προφανώς δε μπορούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ήδη κατατέθηκε  μήνυση κατά αυτού του κυρίου για την παράνομη βιντεοσκόπηση μας με στόχο την τρομοκράτηση μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου!

Ζητάμε:

-Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του  Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.

- Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας,  από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης

-Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς αφού συμπεριφορές σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία μας

-Να εξετάσει άμεσα ο Εισαγγελέας για τυχόν αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

------------------

Ανακοίνωση προς τους γονείς του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Γρηγόρης ΓουρδομιχάληςΘελω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους γονείς και τους μαθητές και  τις μαθήτριες ΕΠΑΛ,  αλλά και τους πολίτες από τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους του Πειραιά για τα εκατοντάδες μηνύματα τους όπως δημοσιεύονται στο σελίδα  Γονείς Επαλ Κορυδαλλού

Μηνύματα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων καταξιωμένων διευθυντών. Συγκρούστηκα με τις συντεχνίες και τα κομματικά συμφέροντα και τώρα πληρώνω το τίμημα.

Αλλά και μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τις ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις που εφάρμοσε το ΠΥΣΔΕ Πειραιά  κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων  της περιοχής.

Μεθοδεύσεις που είναι γνωστό ότι δεν είχαν οποιαδήποτε αξιοκρατική ή παιδαγωγική βάση αλλά στόχευαν, με χειρουργική ακρίβεια, στην υλοποίηση αποφάσεων που είχαν παρθεί προ καιρού σε κομματικά και συνδικαλιστικά γραφεία και που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να πάρουν θέση οι ευνοούμενοι.

Θα μπορούσε πραγματικά να γελά κανείς με τη μοριοδότηση  των συνεντεύξεων των ευνοουμένων, αν δεν ανησυχούσε για τη βλάβη που προκαλούν αυτές οι μεθοδεύσεις στη δημόσια παιδεία. Αλλά σίγουρα θα βλάψουν αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν.

Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο σχολείο γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα απ' όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε και το έργο που παράγαμε.

Παρά τις δυσκολίες καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού με 650 μαθητές, ένα απ' τα μεγαλύτερα, καλύτερα  και ασφαλέστερα σχολεία της χώρας.

Εδώ και 15 χρόνια  εμπιστευτήκατε το σχολείο για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.

Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη  απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση που δεν διαγράφεται.

Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιολογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μέλλον και με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

-------------------------

Δ. Κορυδαλλού: Ψήφισμα ΔΣ για αυθαιρεσίες στην επιλογή διευθυντών ΕΠΑΛ


 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού αποδέχθηκε ομόφωνα τις καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, για τις αυθαιρεσίες που διαδραματιστήκαν κατά την διαδικασία των κρίσεων των Διευθυντών Σχολείων στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων ΕΠΑΛ Κορυδαλλού: 

Ο Σύλλογος Γονέων  του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ενός σχολείου με 630 μαθητές και μαθήτριες, διαμαρτύρεται έντονα για τις αναξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες τα μέλη του  ΠΥΣΔΕ Πειραιά προχώρησαν στην επιλογή των διευθυντών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά

Με τη λογική τους θεωρούν τα δημόσια σχολεία, που πληρώνουμε εμείς, ως ιδιοκτησία τους, στα οποία διευθυντές πρέπει να είναι όχι οι άξιοι αλλά οι ευνοούμενοι τους.

Για να υπάρξουν όμως κενές θέσεις διευθυντών που θα βολευτούν οι ευνοούμενοι, έπρεπε να “εκτελεστούν” εν ψυχρώ, μέσω της παρωδίας συνέντευξης, καταξιωμένοι και έμπειροι διευθυντές

Αυτό έπρεπε να συνδυαστεί με την αδικαιολόγητα υψηλή βαθμολογία των ευνοουμένων στη συνέντευξη, όπως και έκαναν.

Αυτή τη  δουλειά ανέλαβε ο κ. Νίκος Μουμούρης και η πλειοψηφία των διορισμένων μελών του συμβουλίου επιλογής με την παρουσία της τραγικής φιγούρας των συνδικαλιστών.

Ενεργούν έτσι γιατί αδιαφορούν αν υποβαθμίζουν ή διαλύουν σχολεία.

Αλλά και γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Θύμα σ’αυτή τη μεθόδευση έγινε και ο επί 17 χρόνια διευθυντής του  σχολείου μας Γρ. Γουρδομιχάλης που κατά κοινή ομολογία του εξασφάλισε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας.

Του δώσανε μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στη συνέντευξη αδιαφορώντας για το έργο που έχει προσφέρει στο σχολείο μας και την Τοπική κοινωνία.

Έτσι περίπου 50 περίπου άτομα, βρεθήκαμε σήμερα το πρωί Δευτέρα  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να ζητήσουμε εξηγήσεις για το τι δεν έκανε καλά κατά τη κρίση του ΠΥΣΔΕ, ο διευθυντής του σχολείου μας.

Αυτό είναι δημοκρατικό δικαίωμα μας στα πλαίσια του δημόσιου ελέγχου και της διαφάνειας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Αντί για εξηγήσεις, αντιμετωπίσαμε άρνηση επικοινωνίας, κλειστές πόρτες, απειλές και κάτι πρωτοφανές, την παράνομη βιντεοσκόπηση μας από τον ίδιο τον κ. Νίκο Μουμουρη!

Δεν πρόκειται όμως να τρομοκρατηθούν οι πολίτες  με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και  τις μεθόδους του  εκλεχτού της κυβέρνησης που θυμίζουν άλλες εποχές.

Η ένταση μας ήταν τόση, που μόνο λόγω της ύπαρξης των ψυχραιμότερων δεν πραγματοποιήθηκαν γεγονότα μεγάλης έκτασης.

Ακόμα και όταν ο Διοικητής της ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης του ζητούσε επίμονα να ανοίξει την πόρτα για διάλογο αφού όπως του τόνισε μόνο 3 γυναίκες θα ήταν στην επιτροπή, αρνήθηκε να ανοίξει!

Προφανώς δε μπορούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ήδη κατατέθηκε  μήνυση κατά αυτού του κυρίου για την παράνομη βιντεοσκόπηση μας με στόχο την τρομοκράτηση μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου!

Ζητάμε:

– Να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση του  Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των άλλων υποψηφίων διευθυντών.

Να αποπεμφθεί άμεσα, από τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας,  από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την ανεπίτρεπτη δράση του ο κ. Ν. Μουμούρης

Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς αφού συμπεριφορές σαν κι αυτές που συναντήσαμε σήμερα ντροπιάζουν την δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία μας

-Να εξετάσει άμεσα ο Εισαγγελέας για τυχόν αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "