ΕΛΤΕΕ Α΄Θεσσαλονίκης: Με non paper καταργήθηκαν χθες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ στα ΕΠΑΛ !!!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με βάση την κοινή λογική. Απέναντι στην τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας, η κυβέρνηση εφαρμόζει με «αποφασιστικότητα» την προσχεδιασμένη επίθεσή της στα ΕΠΑΛ. Καταρρίπτεται η δικαιολογία της «εξυγίανσης» και «αναβάθμισής» τους, της «ορθολογικής διαχείρισης πόρων και προσωπικού». Αν το Υπουργείο είχε αυτή τη επιδίωξη, θα δρούσε ΕΓΚΑΙΡΩΣ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. Αντίθετα, η Κυβέρνηση ΕΠΙΔΙΩΞΕ τον ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ και τη ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ για να ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ. Παράλληλα «κλείνει το μάτι» στους εκπαιδευτικούς να μην αντιστέκονται γιατί …«όσο κυβερνάμε εμείς μπορεί να σας κλείσουμε τα σχολεία, αλλά δεν θα απολυθείτε, κάπου θα σας βολέψουμε…».

Η διαφορά με τον Αρβανιτόπουλο είναι ότι εκείνος έκλεινε μονομιάς τομείς και σχολεία. Αυτοί ψαλιδίζουν φύλα και ρίζες μέχρι να μαραθούν τα ΕΠΑΛ μοναχά τους. Κοινός τους στόχος να κλείσουν τα ΕΠΑΛ, κοινά χαρακτηριστικά οι ΑΙΦΝΙΑΣΤΙΚΕΣ ενέργειες και τα …«nonpaper» !!

Με nonpaper το Υπουργείο έκλεισε χθες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ σχεδόν σε ΟΛΑ τα ΕΠΑΛ. Όταν οι διευθυντές μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν το δυναμικό των τμημάτων που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική μονάδα κατά ΤΑΞΗ και Τομέα – Ειδικότητα, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. Επομένως ΔΕΝ τους δίνονταν η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να δηλώσουν ότι το σχολείο ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει τα ΤΜΗΜΑΤΑ. Άρα, ΔΕΝ θα ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ως ΕΠΙΛΟΓΕΣ στις δηλώσεις των μαθητών!!

Εμείς «κινδυνολογούσαμε» ότι τα «ολιγομελή» θα κλείσουν τον Ιούλιο και στην πραγματικότητα ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΧΘΕΣ !!!

Το Υπουργείο λοιπόν συλλαμβάνεται να ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ κατηγορώντας εμάς τους «μεμονωμένους» που αντιδρούμε στην …«πρόοδο» που καλπάζει …κατά πάνω μας !!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον ΥΠΟΥΡΓΟ

ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ απροκάλυπτα και κατ’ εξακολούθηση !

Στα ΕΠΑΛ λειτουργούν Τομείς και Ειδικότητες με ΙΔΡΥΤΙΚΑ δημοσιευμένα σε ΦΕΚ. !

Αυτά ΔΕΝ καταργούνται με την …«ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ αναγραφής τους» σε …ηλεκτρονικές πλατφόρμες… Δηλαδή, αν έκανε λάθος ή παράλειψη ένας χειριστής του συστήματος, η πράξη του έχει ισχύ μεγαλύτερη από ένα Προεδρικό Διάταγμα ; Και πώς θα ξεχωρίζει η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ενός χειριστή, από την πολιτική ΒΟΥΛΗΣΗ ενός Υπουργού ;

Η δήλωση που καλούνται να κάνουν οι Διευθυντές αφορά μόνο «στην δυναμική του σχολείου σε αίθουσες» δηλαδή ΠΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από πλευράς υποδομών και ΜΟΝΟ !!

Διότι με το σύστημα «πολλαπλών επιλογών σχολείων» που ΑΥΤΟΙ επινόησαν, το ίδιο το σχολείο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ για το μαθητικό δυναμικό που θα φοιτήσει. Αντίθετα, οφείλει να δηλώσει τη «διαθεσιμότητά του» σε χώρους και εξοπλισμό.

Ομοίως, το Υπουργείο ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ η να ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ τις επιλογές των ΜΑΘΗΤΩΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τους δυνατότητες ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τις ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ή τις ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ !!

ΑΝ λοιπόν έχει τα κότσια Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ με ΑΠΟΦΑΣΗ του όπως προβλέπει ο Νόμος

παίρνοντας την πολιτική ευθύνη των πράξεών του

και όχι «στα μουλωχτά», σε ένα βράδι και με ευθύνη ενός χειριστή !!

ΚΑΛΟΥΜΕ

τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ και τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ των ΕΠΑΛ

να διαμαρτυρηθούν τηλεφωνικά και ΕΓΓΡΑΦΩΣ στο Υπουργείο

και να ζητήσουν την ανάρτηση ΟΛΩΝ των ΤΟΜΕΩΝ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

που περιέχονται ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ του κάθε σχολείου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "