Γαβρόγλου σε ΕΛΤΕΕ: Στοχευμένα τα ΕΠΑΛ με το «TAXISNET»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Από τη συζήτηση του προέδρου και του Γραμματέα της ΕΛΤΕΕ Α΄ Θεσσαλονίκης κ.κ. Αλέξανδρου Σαχπεκίδη και Χαρίλαου Καρβουνίδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην οποία ήταν παρόν και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος το Σάββατο στις 10-6-2017 προέκυψαν ότι:

Αποτελεί θέση του Υπουργού Παιδείας ότι οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ θα γίνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ προκειμένου να διορθωθούν τα –δήθεν- «κακώς κείμενα» των εγγραφών στα ΕΠΑΛ. Η είσοδος στο σύστημα και η πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής εγγραφής θα γίνεται με τη χρήση του κωδικού TAXIS του μαθητή ή του κηδεμόνα προκειμένου να διασφαλισθεί το αδιάβλητο των εγγραφών.

Τονίσαμε στον κ. Υπουργό ότι:

Μπορεί οι εμπνευστές και εισηγητές του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών στα ΕΠΑΛ να χαίρονται και να θεωρούν ότι ‘…ανακάλυψαν την Αμερική και να βιάζονται να την κατακτήσουν,’ ωστόσο η επιτυχία ή η αποτυχία του νέου αυτού συστήματος καθώς και οι συνέπειες που προκαλεί, χρεώνονται στον Υπουργό Παιδείας ο οποίος φέρει εξολοκλήρου την πολιτική ευθύνη της εφαρμογής του.

Η θέση του Υπουργείου για την εσπευσμένη και βεβιασμένη εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφών στα ΕΠΑΛ από το σχολικό έτος 2017-2018 (παραμονή εγγραφών) προκαλεί καταστάσεις επιβολής και εξαναγκασμού που από μόνες τους δημιουργούν τις συνθήκες της μη αποδοχής και της απόρριψής του.

Η εφαρμογή κάθε ΝΕΟΥ συστήματος, και μόνο με την ιδιότητα του ΝΕΟΥ και του ΞΕΝΟΥ (άγνωστου) προς τα καθιερωμένα, δημιουργεί στους πολίτες, αισθήματα φόβου, αβεβαιότητας και ανασφάλειας που ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ στα ΕΠΑΛ.

Πολύ περισσότερο όταν το νέο αυτό σύστημα, καλούνται να το χρησιμοποιήσουν άμεσα και χωρίς πρότερη δοκιμαστική περίοδο ενημέρωσης και εξοικείωσης οι αδύναμες πολιτισμικά, μορφωτικά και οικονομικά κοινωνικές ομάδες από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές των ΕΠΑΛ.


Επιπλέον και δεδομένου ότι σήμερα, η μισή Ελλάδα χρωστά στην ΕΦΟΡΙΑ, η χρήση των κωδικών TAXIS για την εγγραφή των μαθητών όχι μόνο πανικοβάλει αλλά τρομοκρατεί τους πολίτες οι οποίοι θα αποφύγουν με κάθε τρόπο την χρήση αυτών των κωδικών και κατά συνέπεια θα ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ.

Εξάλλου μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών και ακόμη περισσότερο των αλλοδαπών που ζουν στη Χώρα μας αγνοούν του κωδικούς TAXIS και για τη χρήση τους απευθύνονται στο λογιστή τους.

Ποιος λοιπόν θα πραγματοποιεί την εγγραφή των μαθητών; Ο …ΛΟΓΙΣΤΗΣ; Και ΠΟΤΕ; Αφού αυτήν την περίοδο πνίγεται με τις Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος; Πόσο θα χρεώνει και ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ η εγγραφή κάθε ενός από τα παιδιά στην άνεργη οικογένεια ή στον εργαζόμενο των 350 €;

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν υποθέσει κάποιος ότι επιχειρείται εξυγίανση, αυτό θα έπρεπε να γίνει οργανωμένα και με έγκαιρη ενημέρωση – εξοικείωση των μαθητών, των κηδεμόνων τους και των σχολείων.

Όταν έχουμε φτάσει μια βδομάδα πριν από τις εγγραφές και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΥΤΕ η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, αυτό ΔΕΝ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ, μέσα από μια ΔΗΘΕΝ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ διαδικασία ΜΗ εγγραφών !

Παρόντος του Αναπληρωτή Γ.Γ. κ. Γιώργο Αγγελόπουλου ο Υπουργός Παιδείας ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να μελετήσει τις θέσεις μας που θα υποβληθούν στον Γ.Γ. την Δευτέρα 12/6/17 πριν λάβει την τελική του απόφαση, ΤΟΝΙΣΕ ΟΜΩΣ ότι και η νέα απόφασή του μπορεί να ΜΗ βρίσκεται προς την κατεύθυνση των θέσεων μας.

Η απαίτησή μας είναι ξεκάθαρη:

1. Να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ οι παράνομες και αυθαίρετες εγκύκλιοι για ηλεκτρονικές εγγραφές «TAXISNET» στα ΕΠΑΛ.

2. Να ΜΗ γίνεται ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε ΒΑΡΟΣ των μαθητών των ΕΠΑΛ και να εξακολουθεί να ισχύει και για αυτούς η ίδια νομοθεσία που ισχύει σε ΟΛΑ τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

3. Το Υπουργείο να στείλει ΑΜΕΣΑ τις οδηγίες που οφείλει για τις εγγραφές μαθητών στη Γ΄ τάξη (απόφοιτοι των παλαιών τύπων ΕΠΑΛ).

Δημοσιοποιούμε την πολιτική δέσμευση

Να μην υπάρξουν άλλες αιφνιδιαστικές κινήσεις από το Υπουργείο μέχρι να ενημερωθεί η Πολιτική Ηγεσία το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου.

Αποστέλλουμε νέο Υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία δια της Ομοσπονδίας μας (ΟΛΤΕΕ)

Συνάδελφοι οι στιγμές είναι κρίσιμες

Τώρα πια αποδείχθηκε ότι οι εγγραφές TAXISNET στα ΕΠΑΛ

Έγιναν στοχευμένα για μας κλείσουν τα σχολεία

Παράλληλα με τα Υπομνήματα προς τον Υπουργό

και τις ενέργειες ενημέρωσης των Φορέων και του λαού

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

την ΔΕΥΤΕΡΑ 12-6-2017 και ώρα 14:00

στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΤΗΡΙΟ «ΖΕΤΑ» - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

και προχωρούμε σε

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

από 14:30-15:30

μας κλείνουν τα ΣΧΟΛΕΙΑ – τους κλείνουμε τα ΓΡΑΦΕΙΑ

----------------

ΕΛΤΕΕ Ανατ. & Δυτ. Θεσσαλονίκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "