Οι υπεραριθμίες, η ανακατανομή σχολικών μονάδων της Β/θμιας και η πασίγνωστη «αγωνίστρια» συνδικαλίστρια

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Ο βραχνάς των εκπαιδευτικών στην Β/θμια εκπαίδευση, είναι οι επιπτώσεις από την μείωση του μαθητικού δυναμικού, που από το 2000 και μετά έχει ξεπεράσει το 40%, με τα αποτελέσματά του να φαίνονται κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Τα μειωμένα σε αριθμό μαθητών τμήματα, διαρκώς αυξάνονται, αφού το «σύστημα» προσπαθεί με αλχημείες, ορισμένες από τις οποίες φθάνουν στα όρια ποινικών αδικημάτων, να σώσει θέσεις εργασίας, κάτω από τους περιορισμούς που θέτουν οι μνημονιακές συμφωνίες.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, στην οποία η άκριτη επαναφορά των καταργημένων ειδικοτήτων (προσοχή όχι των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα) είχε σαν αποτέλεσμα την ίδρυση, έγκριση και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων , με την σημείωση ότι πολλοί μαθητές ανήκαν και ανήκουν στην κατηγορία «των νεκρών», όπως ονομάζονται στην εκπαιδευτική αργκό οι μαθ8ητές που η μόνη συμμετοχή τους είναι η εγγραφή και μάλιστα εξ αποστάσεως…

Αυτό βέβαια «βόλεψε» κατά το τρέχον σχολικό έτος αρκετούς εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, τόσο της Γενικής, όσο και της Επαγγελματικής Β/θμιας εκπαίδευσης, που είδαν το διδακτικό ωράριό τους να γεμίζει, έστω και με εικονικούς μαθητές.

Το θέμα είναι γνωστό στους τρεις ορόφους του Υπουργείου Παιδείας με έναν από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να φέρεται ότι περιφέρεται «ουρλιάζοντας», πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν τμήματα με ένα μαθητή και 12 εκπαιδευτικούς.

Φαίνεται, όμως, ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, είτε έχουν αυτονομηθεί, είτε έχουν άλλες εντολές, μαζί πάντα με τους Περιφερειακούς που παρά τις σχετικές προβλέψεις του νόμου ενέκριναν σωρεία κατ’ εξαίρεση ολιγομελών τμημάτων ανά εκπαιδευτική Περιφέρεια.

Στην πράξη εφαρμόζουν, όσα πρεσβεύει το ρητό που εκστόμισε στον ρωμαίο στρατιώτη ο Αρχιμήδης «Μη μου τους Κύκλους τάραττε». Αυτό, ως γνωστόν δεν τον έσωσε από το θάνατο, αφού ο στρατιώτης μη γνωρίζοντας ποιος είναι τον θανάτωσε με το σπαθί του, σύμφωνα με τις εντολές που είχε από τους διοικητές του.

Σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές των εκπαιδευτικών θεμάτων, το ίδιο κινδυνεύει να πάθει όλο το οικοδόμημα της Β/θμιας Εκπαίδευσης, εάν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωσή της.

Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και οι υπεραριθμίες του καλοκαιριού

Σύμφωνα με στοιχεία από τις σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα της επαγγελματικής, μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία 28-35 ετών, αισθανόμενοι ανασφαλείς, για το τι μέλλει γεννάσθαι, έχουν καταφύγει σε εργατολόγους, αναζητώντας τις «τρύπες» του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου, προκειμένου να περάσουν σε καθεστώς συνταξιοδότησης. Εκτιμήσεις, αναφέρουν ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών της Β/θμιας που αναζητούν τρόπους συνταξιοδότησης, έστω και με τα «πέναλτι» της πρόωρης που ορίζει ο νόμος ξεπερνούν την παρούσα χρονική στιγμή τις 8-10 χιλιάδες.

Σε ότι αφορά τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών που με πραγματικά στοιχεία, υπολογίζονται στο 30% των σήμερα υπηρετούντων, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Όπως αναφέρουν συνδικαλιστικά και όχι μόνο εκπαιδευτικά στελέχη, που έχουν γνώση του τι πρόκειται να γίνει, είναι πολύ πιθανόν κατά την νέα περίοδο να μην υπάρξει κανένας χαρακτηρισμός υπεράριθμου εκπαιδευτικού, ανεξάρτητα του αν υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη του εκπαιδευτικού ωραρίου του στο νέο σχολικό έτος ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, όσοι και αν κριθούν υπεράριθμοι θα έχουν περιορισμό της υπεραριθμίας του μέσα στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια (Διεύθυνση Εκπαίδευσης) που σήμερα υπηρετούν.

Ο λόγος προφανής… πλησιάζουν οι εκλογές, πρόωρες ή κανονικές στην λήξη της βουλευτικής περιόδου και ο Κυβερνητικός συνασπισμός των δύο κομμάτων δεν θέλει να βρεθεί με δυσαρεστημένους εκπαιδευτικούς, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί είναι ίσως οι ποιο δυνατοί πολλαπλασιαστές ιδεολογικών και όχι μόνο «ρευμάτων»…

Η πασίγνωστη «αγωνίστρια» συνδικαλίστρια και η «ανακατανομή» χαρακτηρισμού σχολικών μονάδων της Β/θμιας

Πασίγνωστη σε όλη την Β/θμια Εκπαίδευση «αγωνίστρια» συνδικαλίστρια, περιδιαβαίνει τις σχολικές μονάδες που ανήκουν στην ΕΛΜΕ της Δυτικής Αθήνας στην οποία μεγαλουργεί συνδικαλιστική και ορίζει την αλλαγή εκπαιδευτικού ρόλου κάθε σχολικής μονάδας, με προτίμηση το «Καλλιτεχνικό». Σε ορισμένα μάλιστα σχολεία επικαλείται και την επιρροή της στον Δήμαρχο της Πόλης, για την μετασκευή των χώρων του, ώστε να ανταποκριθούν στον νέο τύπο, με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της διαμόρφωσης αιθουσών χορού.

Το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνει άγνοια, για ενέργειες και αποφάσεις επαναπροσδιορισμού της κατεύθυνσης των σχολικών μονάδων της Β/θμιας, ενώ είναι άγνωστο αν η «αγωνίστρια» συνδικαλίστρια έχει ή όχι την έγκριση και συναίνεση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, σ’ αυτό που σημειωτέον επιδίδεται μετά μανίας.

Η περίπτωσή της και η δράση της, έφθασαν, όμως, στην τοπική Ένωση Γονέων, μετά από καταγγελίες, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Σύμφωνα με στελέχη του νεοεκλεγέντος μάλιστα προεδρείου της, η Ένωση ήδη ζήτησε συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, προτίθεται δε να αντιδράσει σε κάθε αλλαγή Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού των σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) της πόλης, έτσι χωρίς πρόγραμμα και χωρίς πλήρη και αιτιολογημένη μελέτη για το που αυτή θα οδηγήσει.

-------------------

Σημείωση: Η ίδια η «αγωνίστρια» συνδικαλίστρια, έχει πλούσια δράση σε πολιτιστικά στην σχολική μονάδα της, έχοντας καθιερώσει με την ανοχή των εκάστοτε Διευθυντών της Ημέρες θεάτρου, κινηματογραφικών προβολών, Βιβλιοθήκης και διαλέξεων από εξωεκπαιδευτικούς παράγοντες, ακόμη και σε βάρος του καθορισμένου εκπαιδευτικού, διδακτικού ωρολογίου προγράμματος. Παρόλα αυτά, όμως, δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για την αλλαγή του Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού του σχολείου της …!!!

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "