Οριστικό: Το 1ο ημερ. ΕΠΑΛ και το 4ο ΕΚ Περιστερίου μεταφέρονται άμεσα στο νέο Κτίριο (Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Λευκωσίας). Ακολουθούν τα 1ο & 2ο εσπ. ΕΠΑΛ (η απόφαση)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Με ομόφωνη απόφασή της, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου ενέκρινε την άμεσα μετεγκατάσταση του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ και του 4ου ΕΚ, στο νέο κτίριο που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στην οδό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και Λευκωσίας (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ), από τα κτίρια στα οποία λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, επιτρέπει πλέον στο Δήμο Περιστερίου, να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό και τα οχήματα μεταφοράς, για την αποξήλωση και μεταφορά του εξοπλισμού των δύο σχολικών μονάδων στο νέο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ακολουθεί η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο άλλων δύο ΕΠΑΛ, του 1ου & 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, αν κι αυτή κατά τους υπολογισμούς των δύο κεντρικών υπηρεσιών θα γίνει πιθανόν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για την μετεγκατάσταση των δύο τελευταίων σχολικών μονάδων, εκτός από τη Διεύθυνση Β/θμιας, πιέζει, σύμφωνα με πληροφορίες και η ΔΕΠ του Δήμου Περιστερίου για δύο πολύ σοβαρούς λόγους. α) Τα λειτουργικά και κυρίως τα έξοδα συντήρησης των δύο κτιρίων στα οποία τα δύο αυτά σχολεία λειτουργούν είναι ιδιαίτερα υψηλά και βαρύνουν το Δήμο και β) τα έξοδα συντήρησης και διατήρησης του νέου κτιρίου βαρύνουν βάση της σχετικής σύμβασης για 15 χρόνια τον ανάδοχο κατασκευής του, γεγονός που θα επιτρέψει στο Δήμο να κάνει οικονομίες κλίμακας.

Στην σχετική πρόθεση των δύο υπηρεσιών, για μετεγκατάσταση του 1ου & 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, αντιδρούν οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων. Ποιο μαχητικοί φέρονται οι εκπαιδευτικού του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επαναβεβαίωσαν με απόφαση του συλλόγου τους, την αντίθεσή τους στην μετεγκατάσταση του σχολείου στο νέο κτίριο.

Σύμφωνα με πηγές της Διεύθυνσης Β/θμιας, ένα από τα βασικά επιχειρήματά τους είναι ο μεγάλος αριθμός μαθητών που σύμφωνα με τα στοιχεία του MyScool, είναι εγγεγραμμένος στην σχολική μονάδα, στοιχείο που κατ’ αυτούς επιβάλει την παραμονή στο υπάρχον κτίριο στο Μπουρνάζι. παρόλα αυτά, όμως, το επιχείρημά τους αυτό δεν είναι ισχυρό, αφού, κατά τις ίδιες πηγές, η Δ/νση της Β/θμιας έχει γνώση του «πραγματικού» αριθμού των μαθητών που φοιτούν στην σχολική μονάδα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αυτός θα φανεί από τον αριθμό τους που θα συμμετάσχει στις εξετάσεις του Μαΐου.

Έχουν, όμως ακόμη άλλο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αποδυναμώνει τα επιχειρήματά τους, για παραμονή του σχολείου στο υπάρχον κτίριο. Τα Εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας, ανήκουν στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ, που μέχρι σήμερα συν-λειτουργεί στο ίδιο κτίριο και τα οποία μεταφέρονται υποχρεωτικά στο νέο κτίριο.

Παρόμοια επιχειρήματα προβάλει και το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου για να μην μετακινηθεί στο νέο κτίριο, ενώ προβάλει ακόμη την άμεση γειτνίασή του με τον σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος», που λειτουργεί ως «μέσον» προσέλκυσης μαθητών απ’ όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Προς το παρόν, για τα δύο Εσπερινά ΕΠΑΛ, υπάρχει σύγχυση και εμπλοκή για τις νέες ειδικότητες που πρόκειται να εγκριθούν για το επόμενο σχολικό έτος, με βάση τη λίστα που τους στάλθηκε από την Διεύθυνση Β/θμιας. Το κακό για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα δύο σχολεία είναι ότι με προτάσεις των διευθυντών τους, οι σύλλογοι πρότειναν να ιδρυθούν «εύκολες» ειδικότητες που συγκεντρώνουν πολλούς μαθητές, όπως «Κομμωτική», κλπ., χωρίς βέβαια να υπολογίσουν ότι γι’ αυτές δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι δε ήδη υπηρετούντες, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, κλπ, κινδυνεύουν να χάσουν τις ορ4γανικές τους, λόγο έλλειψης μαθητών.

Αυτό το διευθυντικό «παίγνιο» προς το παρόν έχει πιάσει, άλλωστε οι άνθρωποι για την καρέκλα τους ενδιαφέρονται…, όχι βέβαια αυτοί που αποχωρούν λόγω ηλικίας αλλά οι «νέοι» που έχουν στρώσει το δρόμο από τις καρέκλες του υποδιευθυντή και όχι μόνο…

Ετσι δεν είναι Γιώργο μου…

Το τι τελικά θα γίνει, θα το δούμε σύντομα. Κανείς από τους εκπαιδευτικούς να μην ξεχνά ότι βασική αρχή στην δημόσια διοικητική πρακτική είναι το «είπα – ξείπα» και το «φρέσκα κουλούρια». Κι απ’ αυτά έρχονται πάρα πολλά, όπως η αξιολόγηση, οι συγχωνεύσεις, οι νέοι διευθυντές, και ….

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "