ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να «απορρίψει» την συγχώνευση του 3ου & 4ου ΕΚ Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Η Υπουργική Απόφαση 133384/Δ4 αναφέρεται σε ίδρυση και δεν προβλέπει κατάργηση. (133384/Δ4 Φ.Ε.Κ. 2628 Β΄/ 24-08-2016): «Στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα δεν επιτρέπεται η ίδρυση δεύτερου Εργαστηριακού Κέντρου».

Η Εγκύκλιος 184954/ΓΔ4 για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων καθορίζει συγκεκριμένη διαδικασία που πραγματοποιείται εντός ορισμένης προθεσμίας «μέχρι 16-12-2016». 

(184954/ΓΔ4 / 02-11-2016):

 • «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης πρέπει μέχρι 16-12-2016 να υποβάλουν την εισήγησή τους στις αντίστοιχες ειδικές φόρμες εισηγήσεων του Myschool, αφού μελετήσουν και επεξεργαστούν τις προτάσεις των Διευθύνσεων περιοχής ευθύνης τους.»
 • «Όλες οι προτάσεις πρέπει να είναι αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες».
 • «Κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή εκ των υστέρων διαμαρτυριών».
 • «Παρακαλούμε για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των παραπάνω προθεσμιών προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για το σχολικό έτος 2017-2018».

-----------------------

 • Παρά το γεγονός ότι η Απόφαση 133384/Δ4 αναφέρεται σε ίδρυση και δεν προβλέπει κατάργηση.
 • Παρά το γεγονός ότι η σχετική ημερομηνία 16-12-2016 έχει παρέλθει και
 • Παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ τηρήθηκε η προβλεπόμενη στην 184954/ΓΔ4 διαδικασία.

-----------------------

Το Υπουργείο Παιδείας,  «στηρίζοντας» και πάλι την ΤΕΕ (!), εξανάγκασε το Δ/ντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης να εισηγηθεί (αρ. πρωτ. 02499/03-02-2017) την συγχώνευση δύο Εργαστηριακών Κέντρων, του 3ου με το 4ο Ε.Κ.,

Να σημειωθεί ότι στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη τα δύο ΕΚ (το 3ο και το 4ο) καλούνται να διαχειριστούν 47 διαφορετικά εργαστήρια ειδικοτήτων και 170 εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία 5 σχολείων σε δύο βάρδιες (3 πρωινά και 2 εσπερινά) στα οποία φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές !!

Κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ:

Η Εισήγηση - συγχώνευση των δύο Ε.Κ.:

 • Επειδή Δεν αποφέρει αξιόλογο οικονομικό όφελος
 • Επειδή Καθιστά ανέφικτο τον έλεγχο και την εποπτεία των 47 εργαστηρίων και του εξοπλισμού τους στις δύο βάρδιες λειτουργίας.
 • Επειδή Περιορίζει σημαντικά τη χρηματοδότηση για πάγιο εξοπλισμό των εργαστηρίων από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου δημιουργώντας αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των εργαστηριακών ασκήσεων.
 • Επειδή Δυσχεραίνει τη λειτουργία και των πέντε Σχολείων που εξυπηρετούν περί τους 2.000 μαθητές.
 • Επειδή ΔΕΝ υποβλήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Εκπρόθεσμη)
 • Επειδή ΔΕΝ αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η συγχώνευση σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Αναίτια)
 • Επειδή ΔΕΝ υποβάλλει αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Χωρίς τεκμηρίωση - Αδικαιολόγητη)
 • Επειδή ΔΕΝ ενημερώθηκαν και δεν υπήρξε καμία συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να διατυπωθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Αντιδημοκρατική).
 • Επειδή ΔΕΝ λειτουργεί προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσής τους σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας. (Αντιεκπαιδευτική).
 • Επειδή ΔΕΝ συμβάλλει στην αποφυγή διαμαρτυριών σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας αλλά αντίθετα προκαλεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης στο σύνολο των εκπαιδευτικών που εκλαμβάνουν την εισήγηση αυτή ως δικό σας σχεδιασμό και πρακτική περαιτέρω συρρίκνωσης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. (Αντιδραστική).
 • Επειδή Παρά την προσπάθειά σας για τη μετάθεση των ευθυνών στο Δ/ντή Περ/κής Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας για τη βεβιασμένα: εκπρόθεσμη, ανώφελη, αναίτια, αδικαιολόγητη, αντιδημοκρατική, αντιεκπαιδευτική, αντιδραστική και εντέλει παράλογη συγχώνευση, το βλέμμα όλων μας είναι καρφωμένο πάνω σας.
 • Επειδή Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χαίρει της εκτίμησής και της εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών για την έως σήμερα εποικοδομητική και ωφέλιμη προς την κοινωνία στάση και πρακτική του σε μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Επειδή

Η αποδοχή από εσάς της συγκεκριμένης εισήγησης-συγχώνευσης που έρχεται σε αντίθεση με τα οριζόμενα από εσάς στην εγκύκλιό σας, σημαίνει την αυτοαναίρεση σας.

Σας Καλούμε:

Να ακυρώσετε τη με αρ. πρωτ. 02499/03-02-2017 εισήγηση για την συγχώνευση του 3ου με το 4ο Ε.Κ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης θεωρώντας την ως μη υποβληθείσα.

το Διοικητικό Συμβούλιο

της ΕΛΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "