ΕΛΤΕ Α΄ Θεσσαλονίκης: ΟΧΙ στη συγχώνευση του 3ου με το 4ο ΕΚ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Το Υπουργείο Παιδείας, «στηρίζοντας» και πάλι την ΤΕΕ (!), εξανάγκασε το Δ/ντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης να εισηγηθεί την συγχώνευση δύο Εργαστηριακών Κέντρων, του 3ου με το 4ο Ε.Κ., παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία είχε ήδη ολοκληρωθεί και οι εισηγήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης (της Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης και της Περιφέρειας κκ. Αποστολίδη και Ανανιάδη αντίστοιχα) ήταν να μην υπάρξουν συγχωνεύσεις στις σχολικές μονάδες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. 

Σημειώνουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη τα δύο ΕΚ (το 3ο και το 4ο) καλούνται να διαχειριστούν 47 διαφορετικά εργαστήρια ειδικοτήτων και 170 εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία 5 σχολείων σε δύο βάρδιες (3 πρωινά και 2 εσπερινά) στα οποία φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές !! 

Οι συνάδελφοι που στελεχώνουν τα δύο αυτά ΕΚ δίνουν καθημερινά ένα ηρωικό αγώνα, όχι μόνο για να λειτουργήσουν και να τα τροφοδοτήσουν με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, αλλά ακόμη και για να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, αφού το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί συστηματικά επί δεκαετίες για την ΤΕΕ και τις ανάγκες της. 

Καλούμε 

  • την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους «συμβούλους» του Υπουργού που προέρχονται «από τα σπλάχνα» της ΤΕΕ και δήθεν την στηρίζουν,
  • Να σταματήσουν κάθε σχεδιασμό και πρακτική περαιτέρω συρρίκνωσης της ΤΕΕ,
  • Να επιδείξουν την οφειλόμενη από τη θέση τους επιμέλεια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων των ΕΚ,
  • Να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της ΤΕΕ και την ομαλή ένταξη των μαθητών μας στην Κοινωνία και στην Εργασία.

Απαιτούμε 

  • την ακύρωση της εισήγησης για την συγχώνευση των Ε.Κ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "