Η τροφή ξεκινά από το έδαφος: Με αυτό το μήνυμα γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Το Εργαστήριο Εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ήλιδας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους την Τρίτη 6.12.2016 στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στο οποίο λειτουργεί τομέας Γεωπονίας.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «2015-2024. Δεκαετία διεθνώς αφιερωμένη στην προστασία των εδαφών» το οποίο ανέπτυξε εκτενώς ο Επίκουρος Καθηγητής Εδαφολογίας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας κ. Παντελής Μπαρούχας, παρουσιάζοντας επιπλέον σημαντικά στοιχεία για τη σημασία της προστασίας των εδαφών σε σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου, ενώ παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Κώστας Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Eταιρείας κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Αναπλ. Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Σαλάχας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Βασίλης Παπασωτηρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία της προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης των εδαφών στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου ΠΔΕ με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί την έμπρακτη σύνδεση της έρευνας και της πρωτογενούς παραγωγής και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

Η 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εδάφους, αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για δράσεις και ευαισθητοποίηση όλων μας με στόχο να αναδειχθεί η κρίσιμη σημασία του εδάφους στην καθημερινή μας ζωή.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "