Αναγνώριση ιδιωτικής προϋπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 69/2016 (ΦΕΚ 127/τ.Α΄/13-7-2016)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.31.54/2365/οικ.21426 του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εκδόθηκε στις 9 Αυγούστου 2016 ορίζεται η διαδικασία που δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας έως 7 ετών στους δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους που η εργασιακή τους σχέση διέπεται από τον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Ν.3528/2007 - ΦΕΚ 26 τ.Α΄/9-2-2007).

Για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. και Δ.Ε. δεν υπάρχουν συνταγματικές ειδικές διατάξεις για την αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική κατάταξη ενώ οι ειδικές νομοθετικές διατάξεις ρυθμίζουν μόνο την ένταξη και την προαγωγή των εκπαιδευτικών σε βαθμούς (Α', Β' και Γ)  στα άρθρα 12, 13 και 14 παρ. 2  του Νόμου 1566/1985. Με την ρύθμιση που εισάγεται με το ΠΔ.69/2016 αλλάζει κατ ουσία το άρθρο 98 του Ν.3528/2007 στον καθορισμό της εκάστοτε προσμετρούμενης προϋπηρεσίας για την ένταξη σε βαθμό, διατηρώντας σε ισχύ τις ρυθμίσεις του 1566/1985 .

Καθώς ισχύει η συνταγματική αρχή της ισότητας και της χρηστής διοίκησης θα πρέπει να επιτραπεί και στους εκπαιδευτικούς η αναγνώριση συναφούς προϋπηρεσίας προς το διδακτικό τους έργο. Δεν νοείται να αναγνωρίζεται προϋπηρεσία για μερικούς υπαλλήλους και όχι για τους υπόλοιπους όπως οι εκπαιδευτικοί.

Να τονίσουμε ότι ως συνάφεια στην περίπτωση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να λογιστεί τόσο η διδακτική τους προϋπηρεσία, όσο και η προϋπηρεσία στην τεχνική-επαγγελματική ειδικότητα τους, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση. Ακόμα θεωρούμε εύλογο να μην τίθεται χρονικός περιορισμός στην κατάθεση των δικαιολογητικών για την αναγνώριση της παραπάνω προϋπηρεσίας, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από το ΠΔ69/2016 ,αλλά να ακολουθείται πρακτική ανάλογη με αυτή της απόδοσης δεύτερης ειδικότητας η οποία γίνεται καθ όλη την διάρκεια του έτους.

Επιπρόσθετα η συναφής προϋπηρεσία αυτή να προσμετρείται και για την μισθολογική εξέλιξη, με την έννοια πως η εμπειρία που αποκτήθηκε χρησιμοποιείται στην άσκηση των διδακτικών καθηκόντων των εκπαιδευτικών.

Αναμένουμε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση των παραπάνω.

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "