Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 ΕΠΑΛ – Το τραγικό παράδειγμα των Μηχανολόγων

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Υποψήφιοι του Τομέα Μηχανολογίας των ημερήσιων ΕΠΑΛ (νέο σύστημα), στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, δεν μπόρεσαν να εισαχθούν στις σχολές της ειδικότητας, αν και πέτυχαν Μ.Ο. γραπτών, πάνω από 14.2, ενώ αντίθετα οι απόφοιτοι των ΓΕΛ, μπήκαν στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ με μ.ο. 7.13 λόγω της ποσόστωσης των θέσεων (80%-20%)..

-----------------------------------------------

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ...

ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΙΤΕ: 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ), ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2016, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΟΤΙ Ο Μ.Ο. ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 14,2!!!

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΓΕΛ, ΜΕ Μ.Ο. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ 7,13, ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ (80%-20%).

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΛ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΤΕΙ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΟΠΟΥ Ο/Η ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ/ΝΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ/ΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ... 

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ...

ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ!

------------------------------------------------

Για να δείτε τις: ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΒΑΘΜΩΝ-ΜΟΡΙΩΝ ΓΕΛ – ΕΠΑΛ κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε τις: ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε τις: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016 - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΓΕΛ κάντε κλικ εδώ

------------------------------------------------

Υ.Σ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΛΕΚΗΣ

THESSALONIKI

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "