Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Δράμα διάλογος και παγ-κάκιστες υπηρεσίες

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε ήσυχα και …διακριτικά τον «Εθνικόκαι Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία», χωρίς καμιά επίσημη ανακοίνωση. Μια μέρα μετά την αθόρυβη ακύρωση της δημόσιας συζήτησης της 26ης -1-2016, ο Πρόεδρος της Επιτροπής έστειλε μήνυμα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημερώνοντας ότι προς το παρόν θα ασχοληθεί με τα εκπαιδευτικά προβλήματα του Νομού Δράμας, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε «συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση» στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι απλά να «εξαφανίσει» τον «διάλογο» για την Παιδεία που εκείνη ξεκίνησε, έστω και με τους όρους κάτω από τους οποίους επέλεξε να διενεργείται αυτός.

Στο μεταξύ, διάφοροι καταθέτουν μεμονωμένα και ως πυροτεχνήματα, προσωπικές απόψεις και προτάσεις – ρουκέτες. Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ασφαλώς αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα καθενός. Δεν αρνούμαστε επίσης την πιθανότητα κάποια εντελώς πρωτότυπη ιδέα να «επιφανεί» ως θεία φώτιση σε μια ομάδα φRENσκων νεανικών μυαλών. Ωστόσο, όλα πρέπει να γίνονται με κάποια σειρά.

Αποτελεί λοιπόν υποχρέωση του Υπουργείου:

α)να δημοσιοποιήσει άμεσα το περίγραμμα των απόψεων και των προθέσεών του για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να κάνει,

β) να δώσει επίσημο βήμα για να ακουστούν πρώτα οι απόψεις που υπέστησαν τη βάσανο της διαβούλευσης και της ζύμωσης μέσα από συλλογικά όργανα ή επιστημονικά φόρα.

Στο μεταξύ, όσοι αυτές τις μέρες δημοσιεύουν προσωπικές απόψεις για μόνο ένα τύπο Γενικού Λυκείου, κλείσιμο των ΕΠΑΛ και συγχώνευσή τους με τα ΙΕΚ, κλπ, κάθε άλλο παρά πάγ-καλες υπηρεσίες προσφέρουν προς την ΤΕΕ, στην οποία (φευ) …υπηρετεί ο εμπνευστής τους και μάλιστα από προβεβλημένη θέση !

Οι θέσεις της Ομοσπονδίας μας είναι εδώ και χρόνια ξεκάθαρες και απλές:

1. Η ΤΕΕ μέσα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Τυπικού Συστήματος.

2. Το Επαγγελματικό Λύκειο αυτοτελές σχολείο, ισότιμο του Γενικού.

Η αναλυτική και τεκμηριωμένη πρότασή μας είναι από χρόνια δημοσιευμένη:

Κ α λ ο ύ μ ε

Το Υπουργείο, τους Φορείς, τις συλλογικότητες, τους ταγούς της εκπαίδευσης αλλά και τους απλούς συντελεστές της (εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες), να τοποθετηθούν άμεσα και ξεκάθαρα πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες. 

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "