Αξιοποίηση του θεσμού των Π.Ε.Κ. στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των τεχνικών ειδικοτήτων

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αποτελεί διαχρονικό αίτημα του κλάδου αλλά και ανάγκη – προϋπόθεση και βοήθεια – εργαλείο, στην προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, στα πλαίσια των εξελισσόμενων σύγχρονων διδακτικών απαιτήσεων.

Η Πολιτεία έχει την, εκ του Συντάγματος, υποχρέωση στην δωρεάν παροχή της απαραίτητης επιμόρφωσης στους εκπαιδευτικούς συμμετέχοντας και συνδράμοντας στην ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών της μαθητιώσας νεολαίας. Άλλωστε, στο παρελθόν, όλες οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν αναλάβει την ευθύνη αλλά και τις σχετικές δεσμεύσεις, κατατάσσοντας μάλιστα την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις προτεραιότητες των παροχών προς τον κλάδο και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα – Π.Ε.Κ., είναι γνωστό ότι υλοποιούν επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – Ι.Ε.Π., των Περιφερειακών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών – ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και των Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφόρησή μας είναι ότι τα Π.Ε.Κ. διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, την εμπειρία, αλλά και την τεχνογνωσία αναφορικά με την υλοποίηση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων.

Επειδή θεωρούμε ότι τα Π.Ε.Κ., σαν ο κύριος και κατ’ εξοχήν υποστηρικτικός θεσμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μπορούν να αξιοποιηθούν και ενισχυθούν ώστε να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο διεξάγοντας Επιμορφωτικά Προγράμματα για τους εκπαιδευτικούςιδιαίτερα και εξειδικευμένα για τους τεχνικών ειδικοτήτων στην προσπάθεια παρακολούθησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Παρακαλούμε για τη διερεύνηση όλων των παραμέτρων και δυνατοτήτων παροχής, από τα Π.Ε.Κ., ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ στο σύνολο των εκπαιδευτικών και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ σχετικής προς τους ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των εκπαιδευτικών με στόχο και προς όφελος της αναβάθμισης – καταξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Το κόστος, που ενδεχομένως προκύψει, θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με την ένταξη για χρηματοδότηση σε Προγράμματα του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης – Ε.Σ.Π.Α. 2014–2020 ή και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Π.Δ.Ε.

Η ενδυνάμωση του ρόλου, της θέσης και των δυνατοτήτων του εκπαιδευτικού αποτελεί επένδυση στην εκπαίδευση, στην παιδεία, στην ανάπτυξη, στην κοινωνία.

Παρακαλούμε για τις σχετικές του θέματος ενέργειές σας, παραμένοντας στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "