Το ¨ΟΧΙ¨ του εργαζόμενου και συνταξιούχου ανάγκη και υποχρέωση στις επόμενες γενιές !

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


¨ΟΧΙ¨ το 1940, ¨ΟΧΙ¨ και το 2015 ! 

28η Οκτωβρίου 1940. Οι Έλληνες απέρριψαν αξιώσεις, αρνήθηκαν την ικανοποίηση ιταμών αιτημάτων και προσβλητικών απαιτήσεων, αντιστάθηκαν στο φασισμό, απέρριψαν τελεσίγραφο, διακήρυξαν το ¨ΟΧΙ¨ στην υποδούλωση και την υποταγή. Οι Έλληνες δεν συναίνεσαν, διεφύλαξαν την αξιοπρέπεια, διεκδίκησαν την ανεξαρτησία, πολέμησαν για την ελευθερία. Το ιστορικό ¨ΟΧΙ¨ και η είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο, το ¨ΕΠΟΣ ΤΟΥ ᾽40¨ βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Ελλήνων, αποτελεί γιορτή περηφάνιας για το Λαό μας ενώ συγχρόνως συνιστά βαριά εθνική κληρονομιά και υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους – συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για αρχές, αξίες και ιδανικά.

28η Οκτωβρίου 2015. Η εθνική κυριαρχία, 75 χρόνια μετά, κινδυνεύει. Το έθνος απειλείται με αφανισμό. Ο «εχθρός» έχει μεταλλαχθεί εμφανίζεται με άλλο καμουφλαρισμένο πρόσωπο, διαθέτει άλλα «σύγχρονα όπλα». Μεταχειρίζεται μεθόδους και χρησιμοποιεί τακτικές που επιφέρουν μεγάλες ζημίες στην κοινωνία και την οικονομία. Η παρατεταμένη βαθιά κρίση έχει πλήξει την ίδια τη ζωή, την προσδοκία, έχει στερήσει την ελπίδα. Οι «εχθρικές» βλέψεις επεκτείνονται, τα προγραμματισμένα και καλοστημένα «σχέδια» εκτυλίσσονται, οι απώλειες μεγαλώνουν. Πολιτικές και πολιτικοί επιφέρουν καίρια πλήγματα θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και την επιβίωση. Οι Έλληνες, με σεβασμό στην ιστορία μας, αξιοποιώντας τα διδάγματα του παρελθόντος, ήρθε η ώρα να «πολεμήσουμε». Να δώσουμε μάχη για την ανάκτηση της κοινωνικής συνοχής, για τη διαφύλαξη της ενότητας, την ανάπτυξη της συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Να νικήσουμε πρώτα τον ¨κακό μας εαυτό¨, ξεπερνώντας μικροψυχίες, συμφέροντα, σκοπιμότητες, παθογένειες, ιδεοληψίες, προκαταλήψεις, εσωστρέφειες, … και στη συνέχεια ενωμένοι, με ομοψυχία, να αγωνιστούμε για την κατάκτηση του αύριο που θα δει την Ελλάδα αναπτυγμένη , γεωπολιτικά και οικονομικά ισχυρή.

28η Οκτωβρίου 2015 να διατρανώσουμε το ¨ΟΧΙ¨ και να δώσουμε τις νικηφόρες μάχες μας απέναντι σε όσους με τις πολιτικές τους μας επιβουλεύονται, μας απαξιώνουν, μας υποτιμούν, μας εκμεταλλεύονται, μας εξαθλιώνουν, μας φτωχοποιούν, … Το ¨ΟΧΙ¨ του εργαζόμενου και συνταξιούχου ανάγκη και υποχρέωση στις επόμενες γενιές !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "