Εκπαιδευτικός (πρώην υποδιευθυντής) διορίσθηκε με πλαστό Πτυχίο του 1993 – Απολύθηκε τον Αύγουστο του 2015

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Ανάκληση διορισμού εκπαιδευτικού που διορίστηκε με πλαστό πτυχίο το 1993. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Όπως ανακοινώθηκε το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού Δ/θμιας Εκπ/σης, κλάδου ΤΕ01.13 (Προγραμματιστών Η/Υ), στην περιοχή Α ́ Δυτ. Αττικής, επειδή, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, φέρεται εν γνώσει του να συνέπραξε ενεργώς στη διαδικασία του μη νόμιμου διορισμού του, με την κατάθεση πλαστού τίτλου σπουδών (πτυχίο), δεδομένου ότι δεν επαληθεύεται αρμοδίως η γνησιότητα του οικείου τίτλου. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε διοριστεί το έτος 1993.

Σύμφωνα με όσα διακινούνται ως πληροφορίες στην συγκεκριμένη Διεύθυνση εκπαίδευσης, ο έλεγχος του τίτλου σπουδών έγινε μετά από ανώνυμη καταγγελία, πιθανόν άλλου εκπαιδευτικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Το σημαντικότερο όλων, που δείχνει και το βαθμό σήψης και παντελούς απουσίας ελέγχου τίτλων σπουδών κατά τους διορισμούς είναι ότι ο συγκεκριμένος “πλαστός”, όπως αποδείχθηκε, εκπαιδευτικός είχε και διοικητική εξέλιξη υπηρετώντας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ως υποδιευθυντής στην σχολική μονάδα της Επαγγελματικής που υπηρετούσε.

Η ύπαρξη καταγγελίας για πλαστό τίτλο, δείχνει το μέγεθος της ανασφάλειας των εκπαιδευτικών που πλέον μεταχειρίζονται κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου να διατηρήσουν την θέση τους στις σχολικές μονάδες.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής και κυρίως της Δυτικής Αθήνας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για μη “σύννομους” τίτλους σπουδών σε μεγάλο πλήθος εκπαιδευτικών, παράνομες μετατάξεις, τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις χωρίς κενά και αναγκαίο εκπαιδευτικό ωράριο, αναγνωρίσεις πιστοποιητικών ξένων γλωσσών χωρίς παραστατικά, πλασματικές προϋπηρεσίες, κλπ, με τα οικεία ΠΥΣΔΕ να έχουν δεσμευθεί δύο φορές για τον έλεγχο τους, αλλά μέχρι σήμερα να μην έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος...

Το Vukentra.gr έχει στα χέρια του πληθώρα εγγράφων για το θέμα αυτό και σύντομα πρόκειται να τα φέρει στη δημοσιότητα, αμέσως μετά το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται από την έρευαν που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός των διοικητικών υπαλλήλων και των υπηρεσιακών στελεχών του ΠΥΣΔΕ, εμπλέκονται, -με την συναίνεσή τους, στις σχετικές αποφάσεις-, και αιρετοί του κλάδου, αν και οι τελευταίοι δηλώνουν ότι είχαν την διαβεβαίωση των διοικητικών υπηρεσιών των ΠΥΣΔΕ ότι όλα είχαν καλώς...

Εν αναμονή λοιπόν και ότι προκύψει...

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "