Σοκ και Δέος: Ανακαλούνται οι 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι (εκπαιδευτικοί, κλπ) που είχαν επαναπροσληφθεί; Επιστρέφει η αξιολόγηση…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Μία πολύ σημαντική παράγραφος της συμφωνίας που επετεύχθει σήμερα το πρωί μεταξύ Ελλάδος και ευρωζώνης, στην 17ωρη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρει ότι «θα ανακληθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν το 2015» νόμοι που χαρακτηρίσθηκαν μονομερείς ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιμονή του Ολλανδού Πρωθυπουργού κ. Ρούτε να διακοπεί η λειτουργία της νέας ΕΡΤ, με τις χιλιάδες επαναπροσλήψεις όσων ήταν σε διαθεσιμότητα, τελικά κάμφθηκε και αποφασίσθηκε ή μάλλον συμφωνήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων της να συνυπολογισθεί στον αριθμό των επιτρεπόμενων νέων προσλήψεων έως το 2020.

Σ’ αυτό, όμως, που υπάρχει προς το παρόν ασάφεια, και πιθανόν θα συγκεκριμενοποιηθεί στις διαβουλεύσεις με το νέο Ευρωγκρούπ που θα συνέρθει μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων νομοσχεδίων την Τετάρτη είναι αν τελικά ανακληθούν όλες οι νομοθετικές πράξεις (Νόμοι και Υπουργικές Αποφάσεις) με τις οποίες επέστρεψαν από την διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, οι σχολικοί φύλακες, οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων, κλπ.

Η επιστροφή της αξιολόγησης…

Ένα δεύτερο θέμα, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε προεκλογικά η στρατηγική και πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ, είναι η «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και η σύνδεσή της με τις μισθολογικό και υπηρεσιακή εξέλιξη τους.

Το σχέδιο νόμου που ήδη έχει θέση σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος, από την μία εξαιρεί ρητά τους εκπαιδευτικούς και από την άλλη εισάγει περίεργους «λαοκρατικούς» θεσμούς, όπως τα συμβούλια Τμήματος και οι Γενικές συνελεύσεις.

Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες, όλα αυτά έχουν πέσει στην αντίληψη και είναι σε γνώση των «θεσμών» της Ευρωζώνης, τέθηκαν υπόψη του κ. Τσίπρα και χαρακτηρίσθηκαν ως προσπάθεια «κομματικοποίησης» του κράτους. Για τον λόγω αυτό κι όπως ανακοίνωσε η κ. Μέρκελ μετά το πέρας της συνόδου Κορυφής, συμφωνήθηκε πέραν των άλλων και «η ανάκληση των νόμων που ψηφίστηκαν το 2015», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα που παραμένει είναι: Ποιοι είναι οι νόμοι αυτοί που θα ανακληθούν, δεδομένου ότι εκτός από το «φορολογικό» της κ. Νάντιας Βαλαβάνη, όλοι οι άλλοι καθώς και οι συνδεόμενες με αυτούς υπουργικές αποφάσεις αφορούν επαναπροσλήψεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων, όπως και την κατάργηση της αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς.

Εν αναμονή λοιπόν του Ευρωγκρούπ στα τέλη της εβδομάδας που τρέχει, στον οποίο θα συγκεκριμενοποιηθούν όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ του κ. Τσίπρα και των εταίρων Ηγετών της Ευρωζώνης. Οι τελευταίοι έδειξαν στην 17ωρη σύνοδο κορυφής ότι και γνωρίζουν και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και κυρίως δεν ξεχνούν…

Πρόβλεψη της στήλης

Οι επαναπροσληφθέντες δεν θα επιστρέψουν στην διαθεσιμότητα και το κατώφλι της απόλυσης άμεσα και άκριτα… Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει πρώτα κάποιας μορφής αξιολόγηση και συσχετισμός των στοιχείων απασχολησιμότητας όσων επανήλθαν και όχι μόνο και με βάση τα αποτελέσματα και συμπεράσματά τους θα υπάρξει η νομοθέτηση για την επιστροφή τους στην διαθεσιμότητα.

Αυτή είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που «επέστρεψαν». Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς κρίθηκε ως «υπερράρυθμο» από τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ τις προηγούμενες ημέρες. Σε συνδυασμό δε με τις δυσοίωνες προβλέψεις για την δημιουργία τμημάτων στο νέο σχολικό έτος των ειδικοτήτων τους, προδικάζει και την μελλοντική τύχη τους στον δημοσιοϋπαλληλικό εκπαιδευτικό κλάδο.

Θα υπάρξουν, όμως και εξαιρέσεις, εξαιρέσεις σε όσους άκριτα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα παρότι κάλυπταν πραγματικές ανάγκες, όπως ήταν ο κλάδος ΔΕ.

Εδώ, βέβαια να πούμε ότι «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» και ήδη ορισμένοι Διευθυντές έχουν ήδη αρχίσει τα «παίγνια» τους… Ας προσέξουν όμως γιατί τα όσα ήξεραν τελείωσαν….

Η περίφημη ρύση τους «Όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις μας να πάει στα δικαστήρια», δυστυχώς γι’ αυτούς μας τελείωσε. Πονηροί οι «φράγκοι» εταίροι μας επιβάλουν την αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προκειμένου οι δικαστικές υποθέσεις να εκδικάζονται σε χρόνο «ντε τε» και όχι μετά από 10 ή 15 αναβολές οίκοθεν (απροετοίμαστη η εισηγήτρια/της της υπόθεσης) έστω κι αν είχαν περάσει περισσότερα από 5 χρόνια από την εισαγωγή της υπόθεσης στην δικαιοσύνη…

Με τις ευχές να μην ισχύσουν όλα αυτά, αν και οι προβλέψεις προμηνύουν «χειμώνα βαρύ» για τους άμεσα ενδιαφερόμενους…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Διαβάστε στη συνέχεια τα όσα με στοιχεία γράφτηκαν στην Καθημερινή για το θέμα… Το πρόβλημα πλέον βρίσκεται στον κ. Κατρούγκαλο, στον κ. Νίκο Παππά, στους Μπαλτά και Κουράκη και στους Σταθάκη και Κουντουρά που θα πρέπει να αιτιολογήσουν είτε την ανάγκη επαναπρόσληψης αυτών που επέστρεψαν, -που είναι και το ζητούμενο-, είτε την κωλοτούμπα της απόλυσής τους…

Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και η νέ;α μνημονιακή συμφωνία

Οι επαναπρολήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στην συμφωνία όπως ολοκληρώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να αρθούν όλες οι μονομερείς ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση. Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επαναπροσλήψεις (σ.σ. εκτός αυτών που αφορούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ) κοστολογούνται περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ηδη από τις αρχές Ιουνίου και ενώ η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη, η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκου Βούτση και Γιώργου Κατρούγκαλου εκκίνησε τις διαδικασίες, σε υλοποίηση νομοσχεδίου που είχε προηγηθεί, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη απολυμένων και «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων. Τυπικά, για τις περισσότερες κατηγορίες η διαδικασία αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Το «μπαράζ» της επαναφοράς τους ξεκίνησε με την επαναπρόσληψη 600 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ακολούθησε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι διαδικασίες επαναπρόσληψης περίπου 1.500 απολυμένων, ενώ μαζική είναι και η επιστροφή στον χώρο της Παιδείας. Περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ επανατοποθετούνται στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς επανασύστησε 1.174 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις προκειμένου να επαναπροσληφθούν «διαθέσιμοι» και απολυθέντες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων.

Η λίστα των επαναπροσλήψεων συμπληρώνεται από την «επάνοδο» περίπου 1.500 σχολικών φυλακών και 1.500 δημοτικών αστυνομικών στις υπηρεσίες τους.

Επίσης, τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την επανασύσταση 251 θέσεων στον ΟΑΕΔ και 180 θέσεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ακολούθως, 19 θέσεις επανασυστάθηκαν στον ΟΓΑ, ενώ με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά επαναπροσλαμβάνονται 61 υπάλληλοι του ΕΟΤ οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την επαναφορά 59 δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης επανασύστησε 29 θέσεις.

Ως προς την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, περίπου στα μέσα Ιουνίου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανήγγειλε ότι 1.559 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα επαναπρόσληψης και ως εκ τούτου, εφόσον το επιθυμούν, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ απόφαση του κ. Παππά με την οποία επανέρχονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην ΕΡΤ, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 12 υπάλληλοι. Η επαναφορά τους, σύμφωνα με την απόφαση, αποτιμάται σε 113.000 ευρώ για το τρέχον έτος και 271.000 ευρώ για το 2016.

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ

Πέραν της επαναφοράς απολυμένων και «διαθεσίμων», η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει παράλληλες διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 6.000 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2009 μέχρι και το 2014.

Μαλιστα, όπως συνέβη και στην περίπτωση των επαναπροσλαμβανομένων, για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ήδη δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα κριτήρια για τον διορισμό τους.

Πηγή: Καθημερινή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "