Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) & Σχολικά Εργαστήρια: Η νέα Εγκύκλιος για την στελέχωση και τη λειτουργία τους

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Στάλθηκε στις σχολικές μονάδες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ. & Ε.Κ.) η νέα Εγκύκλιος του Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΙΘ, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος στελέχωσης της διοίκησης των ΕΚ και καθορίζονται οι Τομείς πρακτικής άσκησης που μπορούν να συσταθούν σ’ αυτά (για να δείτε ή κατεβάσετε την Εγκύκλιο κάντε κλικ εδώ).

Με αυτή (προαναγγέλει ταυτούσια υπουργική απόφαση) για πρώτη φορά τρία μηχανολογικά εργαστήρια (Εφαρμοστήριο, Συγκολλήσεις, Εργαλειομηχανές) ενοποιούνται σε ένα (Μηχανολογικών Κατασκευών και Εγκαταστάσεων) και επίσης για πρώτη φορά θεσμοθετείται στα Ε.Κ. Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης.

Με την ίδια Εγκύκλιο ξεκαθαρίζει το καθεστώς των σχολικών εργαστηρίων που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ (μεταφέρονται υποχρεωτικά στη διοίκηση και εποπτεία των Ε.Κ.) και επίσης ορίζεται ο πλασματικός διπλασιασμός των μαθητών που ασκούνται σ’ αυτά ως βάση υπολογισμού της χρηματοδότησής τους από τις σχολικές επιτροπές.

Παρατήρηση:

α). Οι συντάκτες της Εγκυκλίου πιθανόν δεν έχουν καμία εμπειρία και κυρίως γνώση για τα βασικά για όλες τις μηχανολογικές ειδικότητες εργαστήρια και των ιδιαίτερων απαιτήσεων από πλευράς χώρων και διατάξεων ασφάλειας με αποτέλεσμα όπως προαναφέρθηκε να ενοποιήσουν τρία από αυτά σε ένα, πιθανόν ακολουθώντας την αρχή «ένα εργαστήριο για κάθε ειδικότητα», ονομαστικά και μόνο.

β). Θεσμοθετήθηκε Τομέας Οικονομίας & Διοίκησης στα Ε.Κ., παρότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένο ειδικό εργαστηριακό μάθημα για τον Τομέα Αυτό και τις ειδικότητες που περιλαμβάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε μετά από πιέσεις αυτών που επανήλθαν από την διαθεσιμότητα, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τομεάρχες ή υποδιευθυντές των Ε.Κ., αν και το πιθανότερο είναι ότι σε κανένα Ε.Κ. δεν θα δημιουργηθεί τέτοιος Τομέας, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού αντικειμένου.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "