Τα Ωρολόγια Προγράμματα και οι Αναθέσεις Μαθημάτων των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ για το σχ. έτος 2015-16

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Με δύο Αποφάσεις που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, καθορίσθηκαν τα Ωρολόγια Προγράμματα των μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Α΄ τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερησίων και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ανά Ειδικότητα Τομέα Ομάδας Προσανατολισμού, καθώς και οι Αναθέσεις μαθημάτων ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2015-2016. 

Σε σχέση με τις προτάσεις των ομάδων εργασίας του Υπουργείου Παιδείας η διαφοροποίηση είναι μόνο οριακή, ενώ η πρόταση του ΙΕΠ απορρίφθηκε μετά επαίνων. 

Όπως το έχει αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις του, οι δύο αποφάσεις του κ. Κουράκη αφορούν μόνο το επόμενο σχολικό έτος (2015-16), διαρθρώθηκαν και διατυπώθηκαν με βάση τα υπάρχοντα διδακτικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και σχετικές παιδαγωγικές οδηγίες με τις οποίες θα καθορίζεται μέρος της διδακτές ύλης για γνωστικά αντικείμενα που δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση. 

Χαρακτηριστικά, από την ειδικότητα του «Θερμοϋδραυλικού» απουσιάζει από το Ωρολόγιο Πρόγραμμά της το μάθημα «Θερμικές Εγκαταστάσεις», παρότι αυτό καθορίζει και το προφίλ της ειδικότητας. Αντίθετα «διασώθηκε» το μάθημα «Εναλλακτικά συστήματα Θέρμανσης – εξοικονόμηση ενέργειας», σε ειδικότητα που, όμως, έχει άλλο επαγγελματικό αντικείμενο (Μηχανολογικών Κατασκευών». 

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την Εγκύκλιο με τα Ωρολόγια Προγράμματα κάντε κλικ εδώ. 

Για να δείτε ή «κατεβάσετε» την Εγκύκλιο με τις Αναθέσεις Μαθημάτων κάντε κλικ εδώ. 

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "