Νέα Ωρολόγια Προγράμματα και Αναθέσεις Α΄ & Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ 2015-16: Οι Προτάσεις των ομάδων εργασίας του ΥΠΑΙΘ – Τι προβλέπεται για τα Βιβλία…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Το «Νέο» ΕΠΑΛ, όπως και το «Νέο Λύκειο» μπαίνουν οριστικά, όπως φαίνεται στο ψυγείο (!!!). Το Vukentra.gr για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται σε όσα έχει γράψει και προαναγγείλει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή ή μάλλον η «μεταρρύθμιση» της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πάει στις καλένδες, λόγω έλλειψης  χρηματικών πόρων, αφενός λόγω της δέσμευσης των αποθεματικών του Υπουργείου Παιδείας, αφετέρου λόγο της αναστολής των σχετικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ που υλοποιούσε το ΙΕΠ και της θέλησης της ηγετικής «Τρόικας» του υπουργείου για αναπροσαρμογή και νέα στόχευση του ΕΣΠΑ Παιδείας για την περίοδο 2017 – 20. 

Ακόμη, η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα της Επαγγελματικής, σε συνδυασμό πάντα με την βεβαιωμένη πλέον έλλειψη χρημάτων, έχει ως συνέπεια τις «σπασμωδικές» και βασικά «πυροσβεστικές» ενέργειες και δράσεις  της διοίκησης του ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να υπάρξει κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, “υποφερτή” σχετικά κατάσταση και να μην δημιουργηθούν καταστάσεις «χάους» που θα προκαλέσουν αντιδράσεις από πλευράς εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. 

Σύμφωνα με όσα διακινούνται στον Τομέα Παιδείας του Κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ είναι η ΑΛΛΑΓΗ  του «νέου Λυκείου» αλλά και του ΕΠΑΛ με ένα νέο τύπο σχολείου που θα προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ «Πολυκλαδικό». 

Επειδή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν αριστερό γνήσιο κόμμα αρέσκεται στην υποβολή ιδεών (ομολογουμένως μερικές είναι εκπληκτικές) και στις ατελείωτες συζητήσεις, παρά την κοινή εκπεφρασμένη άποψη ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ο «νέος τύπος ενιαίου Λυκείου», δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα από πλευράς του κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο για το ποιο θα είναι αυτό και τι θα περιλαμβάνει και ορίζει, με αποτέλεσμα τίποτα να μην μπορεί να οριοθετηθεί και καθορισθεί σε γραπτό κείμενο που να μπορεί να μελετηθεί και να τεθεί σε διαβούλευση σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, η «Τρόικα» Υπουργών του ΥΠΑΙΘ και ειδικότερα η πλευρά του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τάσου Κουράκη, έχει οριοθετήσει και καθορίσει χρονικό διάστημα δύο ετών προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να παρουσιάσει την πρότασή του για  το νέο τύπο Λυκείου, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία για την εξειδίκευση όσων θέλουν να αποκτήσουν Πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα (έτος εξειδίκευσης, κλπ). 

Στα πλαίσια αυτά και λόγο της προαναφερθείσας έλλειψης χρημάτων για την χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων σπουδών και βιβλίων για την Γ΄ Τάξη, η γενική κατεύθυνση ενεργειών και δράσεων, που δόθηκε στους έχοντες την ευθύνη στρατηγικού σχεδιασμού της επόμενης ημέρας, είναι «τακτοποιήστε τα πράγματα» ενόψει του Σεπτεμβρίου με ότι υπάρχει… 

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το ΙΕΠ και ειδικότερα το Τμήμα Β΄, που παρότι είχε στα χέρια του από το 2011 (έτος ίδρυσής του) τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, «κατάφερε», γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να πάρει εγκεκριμένο «Τεχνικό Δελτίο» για νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία της Γ΄ Τάξης των ΕΠΑΛ τον Δεκέμβριο του 2014 με τις προκηρύξεις των σχετικών διαγωνισμών να είχαν προγραμματισθεί τον Μάιο του 2015 (δεν προχώρησαν λόγω αλλαγής της εκπαιδευτικής πολιτικής από την νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ). 

Ο χρόνος, όμως, είναι χρήμα και στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αφαιθεί  στη τύχη. Οι λύσεις που δόθηκαν είχαν σαν αποτέλεσμα την «επιστροφή στο πριν», στο «όνομα» της μελλοντικής μεταρρύθμισης (πιθανό τότε να υπάρξει «Επιστροφή στο Μέλλον»), αλλά ταυτόχρονα και την εκμηδένιση διαδικαστικών προβλημάτων για το νέο σχολικό έτος. 

Για την γενική εκπαίδευση (Γυμνάσιο και γενικό Λύκειο) υπήρξε, ως γνωστό ολική επαναφορά στα παλαιά αναλυτικά προγράμματα (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ). Αφορμή υπήρξε έγγραφο του ΙΕΠ προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με το οποίο «επισημάνθηκε» ο κίνδυνος να μην υπάρχουν βιβλία για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης, αφού, λόγο της μη νομοθέτησης των νέων αναλυτικών προγραμμάτων που είχαν συνταχθεί, δεν είχε υπάρξει προγραμματισμός συγγραφής νέων βιβλίων και κυρίως δεν είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες παραγωγής και διανομής τους στα σχολεία  από το Ινστιτούτο Διόφαντος. 

Για την Επαγγελματική, όμως, τα πράγματα αποδείχθηκαν ποιο πολύπλοκα. Οι αιτίες πολλές. Από την μία η παντελής έλλειψη αναλυτικών προγραμμάτων, τόσο για την Β΄ όσο και για την Γ΄ Τάξη  του ΕΠΑΛ (ως γνωστό η ύλη διδασκαλίας των μαθημάτων της Β΄ τάξης είχε ορισθεί με την έκδοση «παιδαγωγικών οδηγιών» από το ΙΕΠ), όσο και η πρόσφατη επανασύσταση των ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί, έχουν σαν αποτέλεσμα να «μην υπάρχει» καμία υποδομή και κανένα στοιχείο» για το ΕΠΑΛ του νέου σχολικού έτους και ειδικότερα τα αναγκαία «βιβλία». 

Οι λύσεις που δίνονται είναι, «αν μη τί άλλο εμβαλωματικές». 

Πρώτη ενέργεια, η εξασφάλιση διδακτικών βιβλίων για το νέο σχολικό έτος. Με έγγραφο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου κ. Γιάννη Λιγνού, που στάλθηκε μάλιστα μέσα στην περίοδο των εξετάσεων, ζητήθηκε από τους μαθητές να «κρατήσουν» τα διδακτικά βιβλία ειδικότητας που τους είχαν διανεμηθεί το σχ. έτος 2014 – 15 προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν και το νέο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, εκτός από τα βιβλία για τον Ναυτιλιακό Τομέα που ήδη «παραγγέλθηκαν» στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Έτσι, αν στο νέο σχολικό έτος οι μαθητές δεν έχουν βιβλία (αφορά αυτούς που θα φοιτήσουν στην Γ΄ Τάξη) το βάρος θα πέσει σ’ αυτούς και όχι στο Υπουργείο (για να δείτε ή «κατεβάσετε» το έγγραφο κάντε κλικ εδώ). 

Για τα αναλυτικά προγράμματα των μαθημάτων και ειδικότερα αυτών της Γ΄ Τάξης ΕΠΑΛ, η ευθύνη για να δοθεί λύση, δόθηκε στον Σύμβουλο σε θέματα Επαγγελματικής του κ. Τάσου Κουράκη κ. Γιώργο Μουστάκα. 

Σαν πρώτη ενέργεια ζητήθηκε από το ΙΕΠ η πρότασή του (για να τη δείτε κλικ εδώ), πρόταση που τέθηκε προς «σχολιασμό» την προηγούμενη Δευτέρα 25.5.2015, σε ομάδες εργασίας αποτελούμενες από σχολικούς συμβούλους, διευθυντές και εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης που συστάθηκαν ατύπως στο υπουργείο, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία της και η προσαρμογή όσων όριζε με βάση κατά κύριο λόγο την ύπαρξη διδακτικών βιβλίων του Διόφαντος για τα προτεινόμενα μαθήματα. 

Να επισημάνουμε, ότι για την σύνταξη της πρότασης του ΙΕΠ είχε ζητηθεί και η άποψη Διευθυντών και εκπαιδευτικών απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα. Αυτό, όμως, είχε και ορισμένες παρενέργειες, τόσο στα νέα μαθήματα που προστέθηκαν στα ωρολόγια προγράμματα, κυρίως των ειδικοτήτων που επανασυστάθηκαν, όσο και στις αναθέσεις αυτών των νεοεισαχθέντων μαθημάτων, όπως π.χ. στην ειδικότητα «Κομμωτικής Τέχνης», όπου «πλεονάζουν» μαθήματα και αναθέσεις «Αισθητικής» ή των «Ηλεκτρολόγων» στις οποίες πλεονάζουν μαθήματα και αναθέσεις της ειδικότητας των «Ηλεκτρονικών». 

Αποτέλεσμα, όλων αυτών ήταν  στις μεν ομάδες εργασίας του ΥΠΑΙΘ να μην προσέλθει κανένας Σχολικός Σύμβουλος «Ηλεκτρολόγων», αν και κλήθηκαν, λόγω διαφωνίας τους με  τα μαθήματα και τις αναθέσεις τους, για δε την «Κομμωτική» να υπάρξουν στις προτάσεις αναθέσεις μαθημάτων ΔΕ, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ΤΕ01 και κυρίως ΠΕ (υπάρχει μόνο ένας ΠΕ, απ’ όσους επανέρχονται από την διαθεσιμότητα). 

Σαν τελικό αποτέλεσμα, οι ομάδες εργασίας παρέδωσαν  τις προτάσεις τους στον Σύμβουλο του υπουργού κ. Μουστάκα. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να σταλούν (αν δεν έχουν σταλθεί ήδη) στο Τμήμα Β΄ του ΙΕΠ προκειμένου αυτό να εκφράσει την τελική άποψη του, οπότε και μετά από αυτή θα πάρουν ΦΕΚ προκειμένου να ισχύσουν από το νέο σχολικό έτος. 

Οι βασικότερες αλλαγές που εντοπίζονται στις προτάσεις των ομάδων εργασίας, σε σχέση με αυτή του ΙΕΠ, είναι στα προτεινόμενα «πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» και στα μαθήματα της Γ΄ Τάξης, όπου γίνεται συσχετισμός με τα υπάρχοντα σχολικά βιβλία του Διόφαντος, με τα νέα προτεινόμενα για τα οποία δεν υπάρχουν αναλυτικά προγράμματα να «καταργούνται». 

Ακολουθεί η πρόταση της «Ομάδας Εργασίας» του Τομέα Μηχανολογίας, για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Μηχανολογικών ειδικοτήτων και τις Αναθέσεις ανά εκπαιδευτικό κλάδο των προτεινόμενων μαθημάτων. Θα ακολουθήσει η δημοσίευση των προτάσεων και για τους υπόλοιπους Τομείς ειδικοτήτων… 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα και Αναθέσεις Μαθημάτων του Τομέα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

(η πρόταση του Υπουργείου)

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

 

2.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

 

3.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

 

4.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

5.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ +6Ε

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

 

 

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού

3Θ+5Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Ανελκυστήρες – Ανυψωτικές Μηχανές

 

4.

Μηχανουργική Τεχνολογία - Εργαλειομηχανές

2Θ+6Ε

Με βάση το βιβλίο της φετινής Β τάξης και στοιχεία CNC από σημειώσεις

5.

Εναλλακτικά Συστήματα Θέρμανσης – Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η διδακτέα ύλη θα επικεντρωθεί στα κεφάλαια εξοικονόμησης ενέργειας, γεωθερμίας, αντλιών θερμότητας  και ανανεωσίμων πηγών ενέργειας.

6.

 

 

 

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

 

2.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

 

3.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

 

4.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

5.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ +6Ε

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Συντήρηση και επισκευή εγκαταστάσεων καύσης υγρών και αερίων καυσίμων

3Θ+6Ε

Από το βιβλίο Συντήρηση και Επισκευή Εγκαταστάσεων Κεντρικής Θέρμανσης. Η προσέγγιση είναι συμβατή με τα επαγγελματικά δικαιώματα του τεχνίτη καύσης, τα οποία αντιμετωπίζουν ενιαία την καύση υγρών και αερίων καυσίμων - ΠΔ 114/ΦΕΚ199Α/17-10-2012 )

Στο εργαστηριακό του μέρος περιλαμβάνεται και μέρος των ΣΚΘ

4.

Υδρευση - Αποχέτευση

2Θ+4Ε

 

5.

Σχέδιο Ειδικότητας

Με έμφαση στην ύδρευση – αποχέτευση

 

 

 

 

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

 

2.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

 

3.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

 

4.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

5.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ +6Ε

 

6.

Αγγλικά ειδικότητας

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού

3Θ+5Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο) Εργαστήριο Ψύξης από τους οδηγούς της Β τάξης

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

3Θ+4Ε

 

4.

Συστήματα Ελέγχου, Ρύθμισης και Αυτοματισμού Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού

1Θ+2Ε

 

5.

Μηχανολογική Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού

 

 

 

 

 

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Οχημάτων

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

ΜΕΚ Ι

2Θ+4Ε

 

2.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

Με περιορισμό ύλης σε σχέση με τις άλλες ειδικότητες

3.

Ηλεκτρικό σύστημα αυτοκινήτου

2Θ+2Ε

 

4.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

5.

Συστήματα Αυτοκινήτου Ι

2Θ +4Ε

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

ΜΕΚ ΙΙ

3Θ+4Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Συστήματα Αυτοκινήτων ΙΙ

3Θ+4Ε

 

4.

Τεχνολογία Ελέγχων και Διαγνώσεων

2Θ+4Ε

 

 

 

 

 

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Δομή και συστήματα αεροσκαφών

2Θ+4Ε

 

2.

Κινητήρες Αεροσκαφών Ι

3Θ+4Ε

 

3.

Σχέδιο Ειδικότητας

 

4.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών - Συγκολλήσεις

2Θ +4Ε

 

5.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

 

 

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ

3Θ +4Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Αρχές Αεροδυναμικής – Θεωρία Πτήσεων Αεροσκαφών

 

4.

Διαδικασίες Συντήρησης Αεροσκαφών

3Θ+4Ε

 

5.

Μετρήσεις - Όργανα  Μετρήσεων

1Θ+3Ε

 

 

Δ. Ομάδα Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

 

Τομέας Μηχανικών :

 

Ειδικότητα : Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Μηχανές Πλοίου I

4Θ+3Ε

 

2.

Βοηθητικά Μηχανήματα I

3Θ+3Ε

 

3.

Μηχανολογικό Σχέδιο

 

4.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου I

 

5.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών - Συγκολλήσεις

1Θ +3Ε

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας Ι

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Μηχανών

3

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Μηχανές Πλοίου II

4Θ+3Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Βοηθητικά Μηχανήματα II και Μηχανολογικές κατασκευές Πλοίου ΙΙ

2Θ+4Ε

 

4.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου II

 

5.

Μηχανολογικό Σχέδιο με Η/Υ

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας ΙΙ

 

 

Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα Μαθήματα

 

Α. Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών

 

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ:

 

  1. Στοιχεία Μηχανών  Κοινό σε όλες τις ειδικότητες
  2. Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού στις ειδικότητες:
  •          Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
  •          Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού
  1. Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων στην ειδικότητα Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
  2. ΜΕΚ ΙΙ στην ειδικότητα Τεχνικός Οχημάτων
  3. Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ στην ειδικότητα  Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών
  4. Μηχανές Πλοίου IIστην ειδικότητα Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

 

 

 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ :

 

      Ειδικότητα : Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

 

2.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ+6Ε

 

3.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

 

4.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

2.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

3.

Μηχανουργική Τεχνολογία - Εργαλειομηχανές

2Θ+3Ε

 

4.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

 

5.

Ανελκυστήρες – Ανυψωτικές Μηχανές

 

 

Δ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Εναλλακτικά συστήματα Θέρμανσης

(

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού

3Θ+5Ε

πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

4.

Μηχανουργική Τεχνολογία - Εργαλειομηχανές

 

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

 

2.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ+6Ε

 

3.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

 

4.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

2.

Ύδρευση - Αποχέτευση

2Θ +4Ε

 

3.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

 

 

Δ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Σχεδιασμού κεντρικών Θερμάνσεων

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

 

Συντήρηση και επισκευή εγκαταστάσεων καύσης υγρών και αερίων καυσίμων

3Θ+6Ε

 

5.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

 

2.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ+6Ε

 

3.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

 

4.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

2.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

3

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

3Θ +4Ε

 

4.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

 

 

Δ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού

3Θ+5Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Συστήματα Ελέγχου, Ρύθμισης και Αυτοματισμού Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού

1Θ+2Ε

 

4

Μηχανολογική Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού

 

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Οχημάτων

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Σχεδιασμός και περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

 

2.

Μηχανική – Αντοχή υλικών

 

3.

Συστήματα Αυτοκινήτου Ι

2Θ+4Ε

 

4.

 Ηλεκτρικό Σύστημα Αυτοκινήτου

2Θ+2Ε

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

ΜΕΚ Ι

2Θ+4Ε

 

2.

Συστήματα Αυτοκινήτου ΙΙ

3Θ+4Ε

 

3.

Αγγλικά

 

 

Δ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

ΜΕΚ ΙΙ

3Θ+4Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

 

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

4.

Τεχνολογία Ελέγχων και Διαγνώσεων

2Θ+4Ε

 

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Αρχές Αεροδυναμικής – Θεωρία Πτήσεων Αεροσκαφών

 

2.

Κινητήρες Αεροσκαφών Ι

3Θ+4Ε

 

4.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών - Συγκολλήσεις

2Θ+4Ε

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Δομή και Συστήματα Αεροσκαφών

2Θ+4Ε

 

2.

Σχέδιο Ειδικότητας

 

4.

Μετρήσεις - Όργανα  Μετρήσεων

1Θ+3Ε

 

5.

Διαδικασίες Συντήρησης Αεροσκαφών

1Θ+2Ε

 

 

 

 

 

 

Δ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ

3Θ+4Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2.

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

3.

Διαδικασίες Συντήρησης Αεροσκαφών

2Θ+2Ε

 

4.

Αγγλικά Ειδικότητας

 

 

Δ. Ομάδα Προσανατολισμού Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

 

Ειδικότητα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

2.

Βοηθητικά Μηχανήματα I

3Θ+3Ε

 

3.

Μηχανολογικό Σχέδιο

 

4.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου I

 

5.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών – Συγκολλήσεις

1Θ+3Ε

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας Ι

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Μηχανές Πλοίου I

4Θ+3Ε

 

2.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου II

 

3.

Βοηθητικά Μηχανήματα II και Μηχανολογικές Κατασκευές Πλοίου ΙΙ

2Θ+4Ε

 

4

Αγγλικά ειδικότητας

1

 

 

Δ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Παρατηρήσεις

1.

Μηχανές Πλοίου II

4Θ+3Ε

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

2

Στοιχεία Μηχανών

(πανελλαδικώς εξεταζόμενο)

 

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου II

 

3.

Μηχανολογικό Σχέδιο με Η/Υ

 

4.

Αγγλικά Ειδικότητας ΙΙ

 

 

 

 

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Για το σχολικό έτος 2015-16

 

Τομέας μηχανολογίας:

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

ΠΕ12 (04, 07, 08 ,11)

ΠΕ17 (02, 06, 10)

ΠΕ18.18

 

ΠΕ18.22

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31

ΠΕ18.32

2.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

ΠΕ12.05

ΠΕ17 (03, 07)

TE01.06

 

3.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06),  ΠΕ18.18

 

TE01 (01, 02)

ΠΕ18 (31, 32)

ΠΕ17.12

ΠΕ18.22

4.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ +6Ε

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΤΕ01.02

ΠΕ12.08

ΠΕ17.10

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31 ΠΕ18.32

5.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18, 18.31, 18.32

ΠΕ12 (01, 02, 08, 11)

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας

ΠΕ06

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

2

Ανελκυστήρες – Ανυψωτικές Μηχανές

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

 

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

3.

Μηχανουργική Τεχνολογία Εργαλειομηχανές

2Θ+3Ε

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

TE01.02

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

4.

Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού

3Θ+5Ε

ΠΕ12.04 07

ΠΕ17 (02, 06, 10)

TE01.04

ΠΕ18.31

TE01.02

5.

Μηχανολογική Σχεδίαση με Η/Υ

ΠΕ12 ( 04,07,11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

6.

Εναλλακτικά Συστήματα Θέρμανσης

ΠΕ12.04 07

ΠΕ17 (02, 06, 10)

 

           

 

 Ειδικότητα : Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

ΠΕ12 (04, 07, 08 ,11)

ΠΕ17 (02, 06, 10)

ΠΕ18.18

 

ΠΕ18.22

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31

ΠΕ18.32

2.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

ΠΕ12.05

ΠΕ17 (03, 07)

TE01.06

 

3.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06),  ΠΕ18.18

 

TE01 (01, 02)

ΠΕ18 (31, 32)

ΠΕ17.12

ΠΕ18.22

4.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ +6Ε

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΤΕ01.02

ΠΕ12.08

ΠΕ17.10

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31 ΠΕ18.32

5.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18, 18.31, 18.32

ΠΕ12 (01, 02, 08, 11)

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας

ΠΕ06

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

2.

Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06, 10)

ΠΕ12.11

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31

3.

Συντήρηση και επισκευή εγκαταστάσεων καύσης υγρών και αερίων καυσίμων

3Θ+6Ε

ΠΕ12.04

ΠΕ17 (02, 06, 10, 12)

TE01 (02, 04)

ΠΕ12 (07, 08, 11)

ΠΕ18.31

4.

Ύδρευση - Αποχέτευση

2Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΤΕ1.02

ΠΕ12 (01, 02)

5.

Σχέδιο ειδικότητας

ΠΕ12.04  07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ17.12

TE01.02

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής και Μετάδοσης Θερμότητας

ΠΕ12 (04, 07, 08 ,11)

ΠΕ17 (02, 06, 10)

ΠΕ18.18

 

ΠΕ18.22

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31

ΠΕ18.32

2.

Βασική Ηλεκτρολογία

2Θ+2Ε

ΠΕ12.05

ΠΕ17 (03, 07)

TE01.06

 

3.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06),  ΠΕ18.18

 

TE01 (01, 02)

ΠΕ18 (31, 32)

ΠΕ17.12

ΠΕ18.22

4.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών

2Θ +6Ε

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΤΕ01.02

ΠΕ12.08

ΠΕ17.10

ΠΕ17.12

ΠΕ18.31 ΠΕ18.32

5.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18, 18.31, 18.32

ΠΕ12 (01, 02, 08, 11)

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Ψύξης - Κλιματισμού

3Θ+ 4Ε

ΠΕ12 (04, 07,11)

ΠΕ17 (02, 06,10)

ΤΕ01.04

ΠΕ18.31

ΤΕ01.02

2.

Στοιχεία Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

3.

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

3Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07,11)

ΠΕ17 (02, 06,10)

ΤΕ01.04

ΠΕ18.31

ΤΕ01.02

4.

Βιομηχανική και Εμπορική Ψύξη

ΠΕ12.04 07

ΠΕ17 (02, 06)

 

5.

Μηχανολογική Σχεδίαση Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού

ΠΕ12 (04, 0711)

ΠΕ17 (02, 06)

TE01.04

TE01.02

6.

Συστήματα Ελέγχου, Ρύθμισης και Αυτοματισμού Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού

1Θ+2Ε

ΠΕ12 (04, 05, 11)

ΠΕ17 (02, 03, 06, 10)

ΠΕ17.02

ΤΕ01 (04, 06, 07)

ΠΕ12 (06, 07, 10)

ΠΕ17 (04, 08)

 

 

 

Ειδικότητα: Τεχνικός Οχημάτων

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

ΜΕΚ Ι

2Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

TE01.03

ΠΕ12.11

ΠΕ17.10

ΠΕ18 (31, 32)

2.

Μηχανική – Αντοχή Υλικών

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18, 18.31, 18.32

ΠΕ12 (01, 02, 08, 11)

 

3.

Συστήματα αυτοκινήτου Ι

2Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

TE01(02, 03)

ΠΕ12.11

ΠΕ18 (31, 32)

4.

Σχεδιασμός και Περιγραφή Στοιχείων Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06),  ΠΕ18.18

 

TE01 (01, 02)

ΠΕ18 (31, 32)

ΠΕ17.12

ΠΕ18.22

6.

 Ηλεκτρικό Σύστημα Αυτοκινήτου

2Θ+2Ε

ΠΕ12.05

ΠΕ17 (03, 07)

ΠΕ18.18

ΤΕ01 (03, 06)

ΠΕ12.04

ΠΕ17.02

 

7.

Αγγλικά Ειδικότητας

ΠΕ06

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

ΜΕΚ ΙΙ

3Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

TE01.03

ΠΕ12.11

ΠΕ17.10

ΠΕ18 (31, 32)

2.

Στοιχεία Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

3.

Συστήματα Αυτοκινήτων ΙΙ

3Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

TE01(02, 03)

ΠΕ12.11

ΠΕ18 (31, 32)

4.

Τεχνολογία Ελέγχων και Διαγνώσεων

2Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 05)

ΠΕ17 (02, 03, 06, 07)

ΠΕ18.18

TE01 (02,03)

 

Ειδικότητα : Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Δομή και Συστήματα Αεροσκαφών

2Θ+4Ε

ΠΕ12.04 07

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.32

TE01.28

 

2.

Κινητήρες Αεροσκαφών Ι

3Θ+4Ε

ΠΕ12.04 07

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.32

TE01.28

ΠΕ18.18

3.

Σχέδιο Ειδικότητας

ΠΕ12.04 07

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.32

ΠΕ12.11

ΠΕ18 (18,31)

ΤΕ01(01,02)

TE01.28

4.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών - Συγκολλήσεις

2Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18 (18, 31, 32)

ΤΕ01(02, 28)

ΠΕ12.08

ΠΕ17.10

ΠΕ18.31

5.

Αγγλικά Ειδικότητας

ΠΕ06

 

6.

 

 

 

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

2.

Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ

3Θ+4Ε

ΠΕ12.04

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.32

TE01.28

ΠΕ12.07

ΠΕ18.18

3.

Αρχές Αεροδυναμικής – Θεωρία Πτήσεων Αεροσκαφών

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.32

 

4.

Διαδικασίες Συντήρησης Αεροσκαφών

3Θ+4Ε

ΠΕ12 (04 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.32

TE01.28

ΤΕ01.02

5.

Μετρήσεις - Όργανα  Μετρήσεων

1Θ+3Ε

ΠΕ12 (04,05, 06, 07)

ΠΕ17 (02, 03,04, 06)

ΠΕ18.32

ΠΕ12.10

TE01.28

 

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01 από τα μαθήματα που αναφέρονται στην παρούσα ως Α’ ή Β’ ανάθεση, διδάσκουν μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα, τα σχεδιαστικά μαθήματα και το εργαστηριακό μέρος των μικτών μαθημάτων.

 

Ειδικότητα : Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

 

Β΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Μηχανές Πλοίου I

4Θ+3Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31

TE01.03

ΤΕ01.02

2.

Βοηθητικά Μηχανήματα I

3Θ+3Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02,06)

ΠΕ18.31

TE01.03

ΤΕ01.02

3.

Μηχανολογικό Σχέδιο

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18 (18,31)

ΤΕ01(01,02)

 

4.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου I

ΠΕ12.05

ΠΕ17 (03, 07)

ΠΕ18.31

5.

Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών - Συγκολλήσεις

1Θ +3Ε

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18 (18,31)

ΤΕ01.02

ΠΕ12.08

ΠΕ17.10

ΠΕ17.12

ΠΕ18.32

6.

Αγγλικά Ειδικότητας Ι

ΠΕ06

 

 

Γ΄ Τάξη

 

 

Μαθήματα

Ώρες

Α’ Ανάθεση

Β’ Ανάθεση

1.

Στοιχεία Μηχανών

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31, ΠΕ18.32

2.

Μηχανές Πλοίου II

4Θ+3Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.18

ΠΕ18.31

TE01.03

ΤΕ01.02

3.

Βοηθητικά Μηχανήματα II και Μηχανολογικές κατασκευές πλοίου

2Θ+4Ε

ΠΕ12 (04, 07)

ΠΕ17 (02,06)

ΠΕ18.31

TE01.03

ΤΕ01.02

4.

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις Πλοίου II

ΠΕ12.05

ΠΕ17 (03, 07)

ΠΕ18.31

5.

Μηχανολογικό Σχέδιο με Η/Υ

ΠΕ12 (04, 07, 11)

ΠΕ17 (02, 06)

ΠΕ18.31

ΤΕ01(01,02)

 

6.

Αγγλικά Ειδικότητας ΙΙ

ΠΕ06

 

 

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01 από τα μαθήματα που αναφέρονται στην παρούσα ως Α’ ή Β’ ανάθεση, διδάσκουν μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα, τα σχεδιαστικά μαθήματα και το εργαστηριακό μέρος των μικτών μαθημάτων.

 

Εκπαιδ-άρχης

 

Vukentra.gr

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "