«Αγωνία Τέλος» - Το ΦΕΚ με τους 1817 εκπαιδευτικούς που επανέρχονται άμεσα - Ποιες Περιφέρειες προηγούνται και ποιες καθυστερούν…

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της επαναφοράς σε μάχιμες θέσεις εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 

Η διαπιστωτική πράξη επαναφοράς τους στο εκπαιδευτικό σύστημα υπογράφηκε χθες Τρίτη 2.6.2015 από τους κατά νόμο έχοντες την αρμοδιότητα, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη και η δημοσίευσής της σε ΦΕΚ, έγινε σήμερα (για να δείτε ή κατεβάσετε το ΦΕΚ κάντε κλικ εδώ) 

Όπως ανάφερε, σε προηγούμενο σημείωμα του, το Vukentra.gr, αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ οι εκπαιδευτικοί που περιλαμβάνονται στην διαπιστωτική πράξη επαναφοράς τους στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα θα κλιθούν να προσέλθουν άμεσα στις οικείες Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης  προκειμένου να υπογράψουν την  «ανάληψη υπηρεσίας». 

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το Υπουργείο Παιδείας, η καθυστέρηση της υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων (πιθανόν θα είναι τέσσερεις (4)), οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να προηγηθεί ό έλεγχος όσων είχαν δικαίωμα επαναφοράς, καθώς επίσης η σύνταξη ιδιαίτερης λίστας όσων υπέβαλαν αίτημα επιστροφής στον κλάδο του 2ου Πτυχίου τους, καθώς επίσης και όσων προτίμησαν άλλες διοικητικού χαρακτήρα υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 87080/Ε2/2.6.2015 Απόφαση του Αν. Υπουργού Παιδείας που δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ 1016/Β/3.6.2015: «επανέρχονται οι κάτωθι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους κλάδους, τις ειδικότητες και σε οργανικές θέσεις στις περιοχές μετάθεσης που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, με τον ίδιο βαθμό που κατείχαν και το μισθολογικό κλιμάκιο που υπάγονταν κατά το χρόνο θέσης τους σε διαθεσιμότητα βάσει του Ν. 4172 /2013 (Φ.Ε.Κ. 167 τ. Α΄). 

546 Οργανικές Θέσεις μένουν κενές 

Συνολικά, από τις 2.423 οργανικές θέσεις που επανασυστήθηκαν στα ΕΠΑΛ, θα καλυφθούν με την διαπιστωτική πράξη επαναφοράς των σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών οι 1.877 στην Β/θμια Επαγγελματική. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επανέρχονται στα ΕΠΑΛ 1.817 εκπαιδευτικοί με Πτυχίο διορισμού τους και 57 με το 2ο Πτυχίο που είχαν αναγνωρίσει, 43 στα ΙΕΚ και 19 σε άλλους φορείς της εκπαίδευσης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για κάθε κατηγορία, θα «βγει» ξεχωριστή διαπιστωτική πράξη, αφού διέπονται από ιδιαίτερο νομικό καθεστώς σε ότι αφορά τις υπηρεσιακές τους μεταβολές. Προς το παρόν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η πρώτη ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλες διαπιστωτικές πράξεις. 

Περιφέρειες και επανασύσταση Ειδικοτήτων 

Όπως, έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ θα γίνει από τα οικεία ΠΥΣΔΕ, αν και διαρροές από τους «έχοντες γνώση» μιλούν ότι πιθανόν αυτό να γίνει με την διαπιστωτική πράξη επαναφοράς τους. Το τελευταίο, όμως, δεν συνάδει με την βασική πληροφορία ότι «οι εκπαιδευτικοί θα κλιθούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας». Ως γνωστόν αυτό σημαίνει ότι τίθονται στην διάθεση του οικείου ΠΥΣΔΕ που  στην συνέχεια θα πρέπει να τους τοποθετήσει με πράξεις του στις σχολικές μονάδες (ΕΠΑΛ). 

Από την πλευρά τους οι Περιφέρειες Εκπαίδευσης πρέπει σε κάθε περίπτωση να προηγηθούν ορίζοντας την επανασύσταση των «νέων» ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ αρμοδιότητας τους. 

Στις περισσότερες εκπαιδευτικές Περιφέρειες, αυτό αναμένεται να γίνει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση την επόμενη. Σε κάθε περίπτωση και με βάση την τελευταία Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό, οι Τομείς και Ειδικότητες  που λειτουργούσαν σε απογευματινές ΕΠΑΣ, «μεταφέρονται» σε Εσπερινά ΕΠΑΛ, γεγονός που  «παρασύρει» και τους επανερχόμενους εκπαιδευτικούς για το σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθούν. Ορισμένες, όμως, από αυτές (2 από τις 13 συνολικά) έχουν ήδη προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων για την επανασύσταση των επαναφερόμενων Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ αρμοδιότητάς τους ανά Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. 

1). Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου: Για όλα τα ΕΠΑΛ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης  αρμοδιότητάς της (για να δείτε ή «κατεβάσετε» τον κατάλογο κάντε κλικ εδώ). 

2). Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας: Για να δείτε τους «νέους» Τομείς και τις Ειδικότητες που επανασυστάθηκαν στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, κάντε κλικ εδώ, στην Δ/νση Εκπ/σης Ευβοίας, κάντε κλικ εδώ και στην Διεύθυνση Βοιωτίας κάντε κλικ εδώ. 

Υ.Γ.1: Δόθηκε η τρίτη κατά σειρά παράταση στην προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την Διεύθυνση των σχολικών μονάδων, από τον υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη. Συγκεκριμένα, καταληκτική ημερομηνία  υποβολής αιτήσεων για την επιλογή Διευθυντών σχολ. Μονάδων στην Β/θμια Εκπ/ση ορίσθηκε η 5η Ιουνίου (Παρασκευή) και η καταληκτική ημερομηνία προσκόμiσης των δικαιολογητικών στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης η 7η/6 (σ.σ. λόγω αργίας   είναι η επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή η Δευτέρα 8.6.2015) 

Υ.Γ.2: Δεν είναι κακό, ορισμένοι στο διαδίκτυο, να γράφουν την πηγή από την οποία πήραν αυτούσιο το δημοσίευμά τους (λέγε με diathesimoiekp.blogspot.gr και όχι μόνο), πόσο μάλλον όταν αυτό αναπαράγεται (!!!) ως δικό τους από άλλες ιστοσελίδες… 

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "