Αποκλειστικό: Τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα της Β΄ & Γ΄ Τάξης ημερ. και εσπ. ΕΠΑΛ για το σχ. έτος 2015-16. Η πρόταση του ΙΕΠ για όλες τις ειδικότητες και τις αναθέσεις μαθημάτων

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα  της Β΄ & Γ΄ Τάξης ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑΛ  για το σχολικό έτος 2015-16 προβλέπει η νέα πρόταση του ΙΕΠ που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. Σημαντικότερη όλων είναι η αλλαγή στα δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ΄ Τάξης όλων των ειδικοτήτων, ενώ υπάρχουν και μικρές διαφοροποιήσεις στα διδασκόμενα μαθήματα ανά τάξη (για να δείτε ή «κατεβάσετε» την έγγραφη πρόταση του ΙΕΠ κάντε κλικ εδώ). 

Στο έγγραφο του ΙΕΠ καθορίζονται και οι νέες «αναθέσεις» μαθημάτων ειδικότητας των ΕΠΑΛ, ανά εκπαιδευτικό κλάδο με ρητή αναφορά ότι στον Κλάδο ΤΕ01 αναθέτονται μόνο εργαστηριακά μαθήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vukentra.gr, σήμερα 27.5.2015, βρίσκεται από τις 9:30 το πρωί σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, υπό το σύμβουλο του κ. Τάσου Κουράκη κ. Γιώργο Μουστάκα και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων (Διευθυντών, κλπ) της Δ/νσης Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα υιοθετηθεί η πρόταση του ΙΕΠ ή θα υπάρξουν μικρές μεταβολές και τροποποιήσεις που έχουν επισημανθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, με έγγραφα εκπαιδευτικών και συλλόγων διδασκόντων στους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου. 

Στην σύσκεψη θα εξετασθούν επίσης και οι αναθέσεις μαθημάτων ειδικότητας ανά κλάδο που περιλαμβάνονται στην έγγραφη πρόταση του ΙΕΠ. 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα εκδοθεί Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (θα λάβει ΦΕΚ), προκειμένου να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες υπολογισμού των υπεράριθμων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. 

Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου τα ΠΥΣΔΕ να προβούν άμεσα στην τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στις οργανικές θέσεις που επανασυστάθηκαν με άλλη απόφαση του κ. Τάσου Κουράκη. 

Όπως ανάφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, η ταχύτητα των ενεργειών για την «επαναφορά» στις σχολικές μονάδες, των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αποφασίσθηκε προκειμένου αυτοί να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων. 

Εκπαιδ-άρχης 

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "