Ανασύσταση 2.413 Οργανικών Θέσεων Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα: Το ΦΕΚ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Με απόφαση που υπέγραψε στις 22.5.2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τάσος Κουράκης, επανασυστήνονται οι οργανικές θέσεις  των 2.413 των εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ χθες στις 26.5.2015 (για να δείτε ή «κατεβάσετε» το ΦΕΚ κάντε κλικ εδώ).

Με την απόφαση αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην εκπαίδευση όλων όσων είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είτε είχαν εξαιρεθεί από αυτή, είτε είχαν μεταταγεί σε διοικητικές θέσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας κλίθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν εάν  επιθυμούν την επανατοποθέτησή τους στις θέσεις που κατείχαν με το σύνολο σχεδόν να δηλώνει την πρόθεση του για την επιστροφή στις σχολικές μονάδες που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Εξαίρεση υπήρξε από μικρό αριθμό πρώην εκπαιδευτικών που είχαν μεταταγεί σε διοικητικές θέσεις υπουργείων, που αρνήθηκαν την «επιστροφή» τους στις σχολικές μονάδες, εκτιμώντας ότι στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται δεν θα κάλυπταν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο με κίνδυνο να κριθούν υπεράριθμοι.

Όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Κουράκη  το κόστος της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών που επιστρέφουν θα είναι για μεν το τρέχον έτος εννέα εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες Ευρώ (9.385.000€) και για το επόμενο δεκατέσσερα εκατομμύρια πενήντα χιλιάδες Ευρώ (14.050.000€), που θα καλυφθούν από τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα (ΕΣΠΑ ;) του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Για τον τρόπο και τις διαδικασίες επιστροφής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στις επανασυστούμενες οργανικές θέσεις, αναμένεται να εκδοθεί και δημοσιευθεί σύμφωνα με πληροφορίες, έως την Παρασκευή, σχετική Υπουργική Απόφαση, από τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "