Καταγγελία σοκ, με θύμα 17χρονο αγόρι σε σχολική εκδρομή: Του έριξαν στάχτη στο ποτό του, τον βασάνισαν και τον τράβηξαν βίντεο

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική

 

Σαν βόμβα έσκασε στο νησί των Κυκλάδων  η νέα περίπτωση σχολικού εκφοβισμού. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς ενός μαθητή του ΕΠΑΛ Σύρου, ο 17χρονος γιος τους υπέστη βασανιστήρια από συμμαθητές του, την τελευταία ημέρα της πενθήμερης εκδρομής στην Πάτρα. 

 Οι γονείς του πάντως όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος για να λάμψει η αλήθεια 

Σύμφωνα με τους γονείς του παιδιού, του έριξαν στάχτη στο ποτό του, με αποτέλεσμα να το μεταφέρουν σχεδόν κοιμισμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Εκεί άρχισαν τα βασανιστήρια από τους δυο συμμαθητές με τους οποίους διέμενε, σύμφωνα πάντα με τη καταγγελία των γονεών.  «Απαθανάτισαν αυτά τα κατορθώματά τους με βίντεο και φωτογραφίες. 

Του κατέβασαν το εσώρουχό του μέχρι τα γόνατα, του έριξαν πίτσα, ντομάτες  μανιτάρια, του άδειασαν ένα μπουκάλι σαμπουάν και του έριξαν στα γεννητικά του όργανα στάχτη», ανέφερε στο Star η Λίτσα Χαραλάμπους, δημοσιογράφος του «Λόγου» των Κυκλάδων.  Την επόμενη μέρα ο νεαρός μαθητής εξαιτίας της σταχτής που του έριξαν στο ποτό, δεν θυμόταν τίποτα. Φρόντισαν όμως να του δείξουν το βίντεο που τράβηξαν. 

Ο μαθητής απευθύνθηκε στον συνοδό καθηγητή, αλλά δεν τον πίστεψε  και ζήτησε να δει το βίντεο. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ αναμένεται να επέμβουν τόσο η δικαιοσύνη, όσο και οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές στις οποίες οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κάνουν καταγγελία. 

 Σύμφωνα με τους γονείς του νεαρού, επειδή είχαν ενδείξεις ότι το παιδί τους θα ενοχληθεί και δεν ήθελαν να τον αφήσουν να πάει στην εκδρομή, είχαν προειδοποιήσει τον καθηγητή, ο οποίος  διαβεβαίωσε τους γονείς ότι δεν υπάρχει κανένα κίνδυνος.  «Οι γονείς θα κάνουν καταγγελία. Θα πρέπει ο κάθε υπεύθυνος να πάρει την τιμωρία που του αξίζει. Το παιδί είναι κλεισμένο στον εαυτό του, είναι συνέχεια στο διαδίκτυο και μάλιστα τον ενοχλούν συμμαθητές του που θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω.» προσθέτει η Λίτσα Χαραλάμπους.  Οι γονείς  του νεαρού ανησυχούν επίσης για ένα λόγο παραπάνω ενόψει και των πανελληνίων εξετάσεων που αρχίζουν σε λίγο καιρό. 

Εάν όλα όσα καταγγέλλουν οι γονείς του νεαρού μαθητή αποδειχθεί ότι ευσταθούν, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα ο επικεφαλής καθηγητής της εκδρομής, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι να κλείσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής συνοδός της σχολικής εκδρομής είναι υψηλόβαθμο εκπαιδευτικό στέλεχος. 

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας ή την αρμόδια Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης για το θέμα.

Πηγή: ienimerosi.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "