Ένας γνωστός από τα παλιά, στη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ – Οξεία Αντίδραση από την ΕΤΕ (ΠΕ 17)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Απόφαση ορισμού της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ υπέγραψε παραμονές εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη θέση του προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ τοποθετήθηκε ο καθηγητής της Σχολής κ. Σαράντης Ψυχάρης και στη θέση του αντιπροέδρου ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάκης Γιαμπαζολιάς.

Την θέση του Προέδρου κατείχε μέχρι την υπογραφή της απόφασης, ο συνταξιούχος και Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ κ. Γιάννης Χρυσουλάκης που τον Σεπτέμβριο τοποθετήθηκε σε άλλη δημόσια θέση, όπως τυγχάνει για όλους τους «συνταξιούχους» αυτής της χρονικής περιόδου και κομματικής σύμπλευσης – διαπλοκής.

Ο δημοσιογράφος Μ. Γιομπαζολιάς τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος στην ΑΣΠΑΙΤΕ, γεγονός που προκάλεσε την οξεία αντίδραση της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΠΕ 17) που στην καταγγελία της αναφέρει ότι τοποθέτησαν στη ΔΕ πολιτευτές (έχουν δίκαιο) που δεν έχουν καμία σχέση με τη Σχολή (έχουν άδικο).

Λίγοι ή μάλλον σχεδόν κανένας, από τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, ξέρουν ότι ο Μάκης Γιαμπαζόλιας, σαν νεαρός δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας με ειδίκευση στο εκπαιδευτικό ρεπορτάζ, τον Οκτώβριο του 1981, λίγο μετά τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και για ένα χρονικό διάστημα έξι (6) περίπου μηνών ασχολήθηκε αποκλειστικά με τα πεπραγμένα της τότε διοίκησης του μακαρίτη «Κορνήλιου Καραμητσάνη», διοίκηση που ακόμη δεν είχε αλλάξει.

Από την έρευνά του, σε κείνη τη δύσκολη εποχή της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, βγήκαν στην επιφάνεια αρκετά υπαρκτά ή και υποτιθέμενα σκάνδαλα που τα περισσότερα κατέληξαν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοσιογραφικής έρευνάς του, ο κ. Γιαμπαζολιάς ουδέποτε ξανασχολήθηκε με την τότε ΣΕΛΕΤΕ που σταδιακά διολίσθησε στην κομματικοποίηση, κάτι που ακόμη πληρώνει…

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, κ. Σαράντης Ψυχάρης, είναι γνωστός στην εκπαιδευτική κοινότητα, κυρίως της επαγγελματικής εκπαίδευσης, από τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωνε, έχοντας πολλάκις σε προνομιακή θέση αρκετούς «εξωτερικούς» συνεργάτες ή μακροχρόνια αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της Β΄θμιας (το βιογραφικό του παρατίθεται στο τέλος του άρθρου).

Από τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε., ο κ. Γιώργος Χατζαράκης έχει διακριθεί για τη επίδοση του σε συμμετοχές ως εκπαιδευτής σε πληθώρα αμοιβόμενων επιμορφωτικών προγραμμάτων και κυρίως για την ταχύτητα που τον δσιακρίνει στην συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Συγκεκριμένα κατά την περίφημη μεταρρύθμιση Αρσένη, σε διάστημα δύο περίπου ετών συμμετείχε στη συγγραφή και αξιολόγηση 10 βιβλίων ηλεκτρολογικού αλλά και μηχανολογικού γνωστικού αντικειμένου με την ανάλογη αμοιβή βέβαια.

Ακόμη η κ. Εύη Μπότσαρη υπήρξε επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, αντιπρόεδρος της Δ.Σ. της Σχολής και ουσιαστικά η ισχυρή γυναίκα στη διοίκησή της.

Συνολικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κρίνεται ισορροπημένη, κομματικά ανάμεσα στα δύο Κυβερνητικά κόμματα, με τα μέλη της να είναι σχεδόν ισομιρασμένα. Το τι θα ακολουθήσει, θα φανεί σύντομα. Αυτό, βέβαια, που είναι σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά δεν συμμετέχει στη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΠΕ 17) και ίσως αυτό να προκάλεσε την πολύ σκληρή καταγγελία της (παρουσιάζεται στη συνέχεια).

Ειδικότερα η νέα Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ, έχει ως εξής:

α. Σαράντης Ψυχάρης του Ιωάννη, Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ, ως Πρόεδρος.

β. Γεράσιμος Γιομπαζολιάς του Γεωργίου, Δημοσιογράφος−Νομικός, ως Αντιπρόεδρος.

γ. Νικόλαος Φράγκος του Ευστρατίου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως Μέλος.

δ. Γεώργιος Χατζαράκης του Ευστρατίου, Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ, ως Μέλος.

ε. Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη του Θεόδωρου, εκπαιδευτικός ως Μέλος.

στ. Μπότσαρη Ευανθία του Κωνσταντίνου, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ, ως Μέλος.

ζ. Ξυπολιάς Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ως Μέλος.

Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών: Ρουσφετολογική η αντικατάσταση της διοίκησης της ΑΣΠΑΙΤΕ

Ρουσφετολογική, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, ως προς τα πρόσωπα, την αντικατάσταση της Διοίκησης της ΑΣΠΑΙΤΕ από τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, διότι όπως εξηγεί:

α) Τοποθετήθηκαν, για πρώτη φορά στη ΔΕ πολιτευτές οι οποίοι καμιά σχέση δεν έχουν με την ΑΣΠΑΙΤΕ ή την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.

β) Στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕ, τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Γεράσιμος Γιομπαζολιάς, που καμιά σχέση δεν έχει με την ΑΣΠΑΙΤΕ και το χώρο της εκπαίδευσης. Η τοποθέτησή του μάλιστα στη ΔΕ, σε θέση ιεραρχικά υψηλότερη από μέλη της νέας ΔΕ που ανήκουν στη βαθμίδα του Καθηγητή της ΑΣΠΑΙΤΕ, θα πρέπει να οδηγήσει τα μέλη αυτά σε παραίτηση.

γ) Στη νέα ΔΕ για πρώτη φορά μετά το 2004, δεν θα συμμετέχει, ως μέλος, εκπρόσωπος των αποφοίτων του Ιδρύματος. Από υπουργίας της κ. Γιαννάκου, το 2004, είχε καθιερωθεί μία θέση στη ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ να καταλαμβάνει ένα μέλος του ΔΣ της Επιστημονικής Ένωσης των αποφοίτων της (ΕΤΕ), κάτι που διατηρήθηκε επί όλων των διατελεσάντων Υπουργών Παιδείας (Γιαννάκου, Στυλιανίδης, Σπηλιωτόπουλος, Διαμαντοπούλου, Μπαμπινιώτης, Αρβανιτόπουλος).Η θετική συνεισφορά του εκάστοτε μέλους της ΕΤΕ εκτιμήθηκε από όλους τους προέδρους της ΑΣΠΑΙΤΕ, όσο και από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του ανώτατου ιδρύματος.

Ο κ. Λοβέρδος προφανώς με άλλα κριτήρια αποφάσισε διαφορετικά. Ίσως να ενοχλήθηκε από την κριτική της ΕΤΕ σχετικά με τη διάλυση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης που προωθεί με τις αποφάσεις του το ΥΠΑΙΘ. Η κίνησή του αυτή, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τονίζει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, μπορεί μόνο ως ρουσφετολογική να ερμηνευτεί, αφού η απερχόμενη πλέον ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ, μόνο θετικό έργο έχει να επιδείξει.

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, θεωρεί ότι η απόφαση διορισμού νέας διοίκησης:

α. αποτελεί υποβάθμιση που δεν συνάδει με την ιστορία και την προσφορά της ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ.

β. απαξιώνει το έργο που προσέφεραν τα μέλη της απερχόμενης ΔΕ.

Γι αυτό:

Καταγγέλλει την Υπουργική απόφαση του κ. Λοβέρδου και καλούμε τα κόμματα τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, όπως επίσης και την ακαδημαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα να πράξουν το ίδιο.

Ανακοινώνει ότι οι χιλιάδες απόφοιτοι της σχολής μέσω των παραρτημάτων της ΕΤΕ σε όλη την Ελλάδα θα μεταφέρουν την καταγγελία μας στις τοπικές κοινωνίες, δείχνοντας πως ο συγκεκριμένος υπουργός για μια ακόμη φορά δεν θέτει σε πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον της εκπαίδευσης.

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, διατυπώνει την ελπίδα ότι τέτοιοι χειρισμοί θα είναι οι τελευταίοι.

Ποια είναι η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε)

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε) αντιπροσωπεύει 4000 περίπου καθηγητές και τα μέλη της είναι κυρίως εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αντικείμενο τη διδασκαλία τεχνολογικών μαθημάτων σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στην Ελλάδα.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Σαράντη Ψυχάρη

Ο Σαράντος Ψυχάρης υπηρετεί ως Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(ΑΣΠΑΙΤΕ) στο γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμογές των Υπολογιστικών Επιστημών στην Εκπαίδευση».

Έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,-Τμήμα Φυσικής-, έχει Μεταπτυχιακό στις Νέες Τεχνολογίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών -και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Γλασκόβης της Μ. Βρετανίας στην γνωστική περιοχή Computational Physics(Βαθμός Άριστα).

Έχει υπηρετήσει ως Πάρεδρος ε.θ. Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως Μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει διατελέσει «Professor of Education» και «Professor of STEM Education» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει επίσης διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Έχει βραβευθεί(1987) με το Βραβείο «Lord Kelvin», που έχει θεσπίσει το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης για υποψήφιους Διδάκτορες ως διάκριση για την ερευνητική του δραστηριότητα.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια ενώ είναι συγγραφέας βιβλίων για τις Νέες Υπολογιστικές Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση των Επιστημών .

Έχει επίσης συμμετάσχει ως συντονιστής σε πολλά Εθνικά (ΕΣΠΑ)και Ευρωπαϊκά Προγράμματα(FP7, Erasums) με θέματα την Εκπαίδευση στις Επιστήμες, την εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών, την Ευρωπαϊκή Πολιτική, την Ψηφιακή Σύγκλιση, την Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Έχει διατελέσει Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENTEP(European Network on Teacher Education Policies) και στη συνέχεια Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ENTEP, εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών, καθώς και αξιολογητής προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα στη διαδικτυακή διεύθυνση:

http://education.aspete.gr/index.php/el/προσωπικο/εκπαιδευτικό-προσωπικό/αναπληρωτές-καθηγητές/159-ψυχάρης-σαράντος.html

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "