Μην ζητάς εθνικό ύμνο και έπαρση σημαίας; Θα αποβληθείς, εκτός κι αν δηλώσει καταληψίας!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου του να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται στο προαύλιο ο Εθνικός Υμνος της χώρας μας μία φορά την εβδομάδα και... ανταμείφθηκε με τριήμερη αποβολή και χαρακτηρισμούς όπως «αναρχικός», «ακραίος» και «φασίστας».

Το πρωτοφανές επεισόδιο στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης έχει ξεσηκώσει ντόμινο αντιδράσεων, ενώ ο «πόλεμος» συνεχίζεται, καθώς από τη μία πλευρά τάσσονται οι μαθητές και από την άλλη οι καθηγητές του μεγαλύτερου σχολείου της πόλης. Στο κέντρο της σφοδρής αντιπαράθεσης βρίσκεται ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου Γιώργος Δεμερτζής, που είδε τους καθηγητές του να απορρίπτουν αμέσως το αίτημά του και να τον τιμωρούν, την ώρα που 530 από τους συνολικά 560 μαθητές του σχολείου (ανάμεσά τους και πολλοί μετανάστες) ψήφιζαν «ναι» υπογράφοντας σχετικό κείμενο για την έπαρση της σημαίας.

«Δεν υπέγραψαν μόνο Ελληνες αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο διευθυντής έφερε αντίρρηση, λογικά διότι διαφωνεί με την ελληνική διαπαιδαγώγηση. Μου έδωσε τρεις ημέρες αποβολή, συκοφαντώντας με, ενώ μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί που μου κάνουν πόλεμο για να με διώξουν από το σχολείο, όπως και όποιον άλλον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες» λέει ο Γιώργος Δεμερτζής, που προχώρησε και σε συμβολική κατάληψη, μαζί με συμμαθητές του, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την ελληνική σημαία στο προαύλιο.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης Κύριλλος ΤσερμπάκΟ διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης Κύριλλος Τσερμπάκ διαψεύδει πάντως ότι η αποβολή του μαθητή συνδέεται με το αίτημά του και υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε οφείλεται στην ανάρμοστη συμπεριφορά του και σε πράξεις που αντιβαίνουν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

«Η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την αποβολή ήταν ομόφωνη και ουδεμία σχέση έχει με την αξίωση για έπαρση της σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου. Η σημαία είναι μονίμως αναρτημένη, ενώ ο Εθνικός Υμνος ακούγεται στις εθνικές επετείους. Ο μαθητής διατύπωσε την άποψή του με ανεπίτρεπτο τρόπο. Εξηγήσαμε στα παιδιά ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι στη δικαιοδοσία των μαθητικών κοινοτήτων, τους δώσαμε μια ώρα για να το συζητήσουν και ζητήσαμε να απευθυνθούν στο υπουργείο Παιδείας» αναφέρει ο ίδιος.

Σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρεται, μάλιστα, ότι «η τριήμερη αποβολή που επιβλήθηκε στον μαθητή αφορά επανειλημμένες πράξεις και ενέργειές του που αντιβαίνουν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου», χωρίς πάντως να εξηγείται γιατί η τιμωρία για «επανειλημμένες πράξεις» επιβλήθηκε μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε για την έπαρση της σημαίας. Εντυπωσιακή είναι εξάλλου και η επισήμανση στην ίδια ανακοίνωση ότι «ο μαθητής είναι ενήλικας», στοιχείο που καμία σχέση δεν έχει με το γεγονός.

Σύμφωνα, όμως, με το blogs skeftomasteellhnika.blogspot.gr, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, δεν έχει και σε μεγάλη υπόληψη τα εθνικά σύμβολα, ενώ στο γραφείο του έχει αναρτημένη την εικόνα του Κεμάλ Αττατούρκ (!!!)

έχει αναρτημένη την εικόνα του Κεμάλ Αττατούρκ (!!!)

Κατέβασαν από το facebook τη σελίδα των καταληψιών

Σε ρυθμούς καταλήψεων συνεχίζουν να κινούνται οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα, δείχνοντας να αγνοούν τις «απειλές» του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα χάσουν τις χριστουγεννιάτικες και τις πασχαλινές διακοπές τους. Μάλιστα, δεν πτοήθηκαν ούτε από το προκλητικό «κατέβασμα» της σελίδας που είχαν δημιουργήσει στο facebook («Πανελλήνια Κατάληψη, Οχι στο Νέο Σύστημα»), μέσω της οποίας συντόνιζαν τις κινητοποιήσεις τους. Αντιθέτως, σήμερα σκοπεύουν να δώσουν δυναμικό «παρών» σε συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις ενάντια στο Νέο Λύκειο και στην Τράπεζα Θεμάτων, ενώ το ραντεβού στην Αθήνα (πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο) έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Χθες, ημέρα που τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, εκτιμάται ότι περίπου 360 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη. Σημειώνεται ότι τις δύο πρώτες ημέρες της κινητοποίησης (Δευτέρα και Τρίτη), τα γυμνάσια και τα λύκεια που είχαν βάλει «λουκέτο» υπολογίζονταν σε 500, ωστόσο χθες η ενημέρωση ήταν ελλιπής λόγω της κίνησης (που οι μαθητές αποδίδουν στον υπουργό Παιδείας) να «ρίξει» τη σελίδα τους στο facebook.

Για την ενέργεια αυτήν, τα βλέμματα όλων (όχι αδίκως) στρέφονται στον κ. Λοβέρδο, καθώς είχε προηγηθεί επικοινωνία του με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. Ο ίδιος τους ζήτησε «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του» να ελέγξουν αν πρόκειται για μαθητική σελίδα στο facebook, «οπότε έχει καλώς. Είναι χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από τους μαθητές. Αν όμως είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης ηλικίας, που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Λίγο αργότερα, ο κ. Λοβέρδος επανήλθε στο θέμα, σχολιάζοντας την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί αυτόφωρης διαδικασίας για τυχόν βανδαλισμούς σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη από εξωσχολικούς. Αυτήν τη φορά, ο υπουργός Παιδείας επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε καμία ανάμειξη στην παρέμβαση της Εισαγγελίας σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις στα σχολεία. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητος, όπως άλλωστε και το Σύνταγμα ορίζει. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από πλευράς υπουργείου στο θέμα αυτό».

Εντούτοις, επανέλαβε ότι θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων. Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα εφαρμοστεί όλο το πρόγραμμα κανονικά και δεν θα χαθεί καμία ώρα διδασκαλίας». Πάντως, ούτε χθες έλειψαν τα «παρατράγουδα», αφού, σύμφωνα με καταγγελίες, έγιναν προληπτικές συλλήψεις μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χολαργού από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Εύη Πανταζοπούλου

Πηγή: dimokratianews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "