Οι νέοι Διευθυντές του ΥΠΑΙΘ, η Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης και οι κ.κ. Γιάννης Λιγνός, Κανέλος Αλεξανδρόπουλος και Κ. Λολίτσας

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Στις 27.10.2014 ημέρα Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με την 174480/Φ1/27.10.2014 (ΑΔΑ: 6Π7Δ9-ΛΘΩ) απόφαση του όρισε τους προσωρινούς Προϊσταμένους των διαφόρων Διευθύνσεων του ΥΠΑΙΘ, όπως αυτές καθορίσθηκαν από το νέο Οργανόγραμμά του (Π.Δ. 118/2014). Άφησε, όμως, εκτός απόφασης τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για την οποία δεν όρισε κανένα είτε εκπαιδευτικό, είτε διοικητικό υπάλληλο (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Για την στελέχωσή της έχουν υπάρξει μέχρι τώρα αρκετές «υποψηφιότητες», καμία, όμως, δεν ευδοκίμησε αφού σε όσους έγινε πρόταση δεν δέχθηκαν την θέση, ίσως γιατί γνώριζαν ότι η τοποθέτηση τους θα είχε προσωρινό χαρακτήρα. Ως γνωστό σύμφωνα με τον νόμο 4275/2014 η τοποθέτηση των προϊσταμένων Διευθύνσεων στα υπουργεία και το υπουργείο Παιδείας βέβαια είναι προσωρινού χαρακτήρα και έως την επιλογή νέων με διαδικασίες ΑΣΕΠ, που έχει ήδη ξεκινήσει με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

Παρόλα αυτά, όμως, δεν είναι δυνατό να παραμείνει η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ακέφαλη για όσο διάστημα το ΑΣΕΠ χρειασθεί να βγάλει αποτελέσματα, διαδικασία που μπορεί να υπερβεί και τους τρεις μήνες. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ήδη έχει επιλεγεί το εκπαιδευτικό στέλεχος που θα καλύψει την κενή θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό να αποκαλύψουμε ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση προστέθηκε στο Οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από αιτιολογημένη «παρέμβαση» έμπειρου εκπαιδευτικού στελέχους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αφού οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας την είχαν ως Τμήμα της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόσωπο: Το πρόσωπο που τελικά επιλέχθηκε για την Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, είναι ο κ. Γιάννης Λιγνός, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής της Γ΄ Αθήνας.

Γιάννης Λιγνός, μία ιδιαίτερη περίπτωση εκπαιδευτικού. Διορίσθηκε σαν Ηλεκτρολόγος ΑΣΕΤΕΜ (ΠΕ 17.03) και με αυτή την ειδικότητα έγινε Διευθυντής στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου και Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ε. Ελευσίνας. Έκανε μετάταξη στον κλάδο ΠΕ 19 Πληροφορικής και για δεύτερη φορά αξιολογήθηκε και ορίσθηκε Σύμβουλος Πληροφορικής, με την πρώτη θητεία του στην Α΄ Πειραιά και τη δεύτερη που διανύει τώρα στην Γ΄ Αθήνας, ενώ διατέλεσε για δύο συνεχόμενα έτη Πρόεδρος του βαθμολογικού Κέντρου Πειραιά.

Χαρακτηριστικό της πολυπραγματοσύνης του είναι ότι το χρονικό διάστημα που υπηρέτησε σαν Διευθυντής του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου και σε διάστημα δύο μόλις ετών συμμετείχε ως συγγραφέας, κριτής και συντονιστής σε 14 βιβλία ΤΕΕ, για τα οποία υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το επίπεδο της ύλης τους αλλά και την διάρθρωση του περιεχομένου τους και στα οποία αναφέρετε ως ΠΕ 12 και όχι ως ΠΕ 17.03 σύμφωνα με την οργανική θέση που κατείχε.

Το 2012 με την απόφαση Φ.21/10250/10.8.2012 του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής του δόθηκε και δεύτερη ειδικότητα ως ΠΕ 12.05 και το 2014 με την απόφαση Α-24/22822/Δ2/18.02.2014 ορίσθηκε αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής.

Θεωρείτε άτομο «άχρωμων» υπηρεσιακών τόνων που αποφεύγει τις «τριβές» και με πολύ καλές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της πολιτικής που έχουν σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα, έχει δε την στήριξη μίας ιδιαίτερης για τα ελληνικά πράγματα θρησκευτικής κοινότητας.

Το έργο του, απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης που πέρασε διακρίνεται από την παντελή έλλειψη εντάσεων και δημιουργικότητας, αλλά και την μεγάλη ικανοποίηση των διοικούμενων εκπαιδευτικών για την συμπεριφορά του ως προϊστάμενος τους.

Η έκπληξη: Κανέλος Αλεξανδρόπουλος, εκπαιδευτικός ΠΕ 17.02 (μηχανολόγος), στέλεχος του Γραφείου Πειραιά του πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Αν και ο ίδιος προς το παρόν το αρνείται, πηγές του υπουργείου Παιδείας βεβαιώνουν ότι τελικά πείσθηκε να «ανηφορήσει» στο κτίριο της Ανδρέα Παπανδρέου 37. Το γεγονός αυτό πιθανόν εξηγεί και την πολύ συχνή παρουσία του στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου τι προηγούμενες 20 ημέρες, όπου είχε πολλές επαφές και συνεργασίες με στελέχη των γραφείων του υπουργού κ. Λοβέρδου και του υφυπουργού Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό σε ποια θέση της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα τοποθετηθεί, αν και στελέχη της Γ΄ Αθήνας που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μιλούν για τη θέση του Προϊσταμένου στο Τμήμα Α΄ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που πέραν των άλλων έχει και την αρμοδιότητα για τα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων της επαγγελματικής.

Διετέλεσε Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ε. Γ΄ Αθήνας και για μικρό χρονικό διάστημα Προϊστάμενος του Τμήματος Β΄ ΤΕΕ της Διεύθυνσης Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης του υπουργείου επί θητείας Στυλιανίδη.

Έχει μείνει στην «ιστορία» με την απάντηση που έδωσε σε ενστάσεις εκπαιδευτικών για την πολιτική που άσκησε στο Γραφείο Ε.Ε. Γ΄ Αθήνας «Δεν ξέρετε εσείς από πολιτική». Επί θητείας του στο Γραφείο Ε.Ε. Γ΄ Αθήνας υπήρξαν «περίεργες» διαθέσεις και κατατάξεις εκπαιδευτικών που διέθεταν δεύτερο πτυχίο και μάλιστα ανώτερο της οργανικής τους θέσης. Βέβαια, αυτό μπορεί να έγινε για «Λόγους Πολιτικής» και μάλιστα εκπαιδευτικής.

Η απόφαση ορισμού τους, πιθανολογείται ότι θα δημοσιευθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κώστας Λολίτσας, το φαινόμενο της Ειδικής Αγωγής: Για τον κ. Λολίτσα και την μετεωρική πορεία του στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής έχουμε ξαναγράψει (για να δείτε το σχετικό άρθρο κάντε κλικ εδώ). Παιδί των πολιτικών παρασκηνίων έχει αφήσει «θρύλους» πίσω του για την «στήριξη» που πρόσφερε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές σε όλους τους υποψηφίους της Β΄Αθήνας. Παρών σε κάθε συγκέντρωση πολιτευτεί μικρού ή μεγάλου «πολιτικού ανδρός ή γυναικός» κατάφερε να δημιουργήσει όνομα στους κύκλους του Κυβερνώντος κόμματος με αποτέλεσμα να είναι ο μόνος τελικά που «αξιοποιήθηκε» από τα υποτιθέμενα στελέχη της δυτικής Αθήνας.

Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάσθηκε και την σθεναρή στήριξη του πρώην, αν και μερικοί διατείνονται ότι συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι, «τσάρου» της Ειδική Αγωγής πολυπράγμονα κ. Γιώργου Αλεβίζου.

Ανασφαλής κι ο ίδιος, όπως όλοι όσοι ακολουθούν τις δικές του πρακτικές ανέλιξης σε θέσεις εξουσίας, φρόντισε ή πιθανόν φρόντισαν άλλοι γι’ αυτόν να αποσπασθεί από 31.8.2014 στο ΙΕΠ, πιθανόν για να καταλάβει κάποια θέση Συμβούλου, από αυτές που η διοίκηση Σωτήρη Γκλαβά μοιράζει με «αξιοκρατικά» πάντα κριτήρια (για να δείτε την απόφαση απόσπασης του κάντε κλικ εδώ).

Παρότι, όμως, θα έπρεπε να βρίσκεται πλέον στο ΙΕΠ, ήλθε ο φανατικά πιστός στη τήρηση της νομιμότητας, συνταγματολόγος υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος και με απόφαση του τον όρισε (πάλι) προσωρινό Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου. Τίποτα μεμπτό σ’ αυτό, αφού ο νόμος του δίνει το δικαίωμα.

Το παράδοξο είναι ότι η απόσπαση του κ. Κώστα Λολίτσα στο ΙΕΠ δεν ακυρώθηκε, αφού τοποθετήθηκε σε άλλη θέση και δεν υπάρχει καμία αναφορά στην σχετική απόφαση ορισμού του για το θέμα αυτό. Με τον τρόπο αυτό το paidi, συγνώμη ο ανεκτίμητος για την Ειδική Αγωγή κ. Λολίτσας από την μία δημιουργεί προσόντα και από την άλλη έχει εξασφαλίσει το μέλλον του αν για οιονδήποτε λόγο στραβώσουν τα πράγματα γι’ αυτόν. Με άλλα λόγια είναι και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ». Φαίνεται ότι ανήκει κι αυτός στην ομάδα του ΙΕΠ που θεωρούνται μοναδικοί λόγο των προσόντων τους και ειδικότερα αυτού που χαρακτηρίζει τους μεγάλους «διανοητές» της εκπαίδευσης, δηλαδή της άρνησής τους να «μπουν» στην αίθουσα διδασκαλίας. Πιθανόν, βέβαια, να εφαρμόζουν στην πράξη την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, όπου ο σχεδιαστής των προγραμμάτων φτιάχνει για όλους τους άλλους παίγνια σε εικονικούς κόσμους, όντας αυτός στο προνόμιο των αμοιβών της πραγματικής ζωής. Κι όταν τα πράγματα στραβώσουν στο δρόμο, κανείς από αυτούς δεν παραδέχεται τα λάθη του αλλά αντίθετα έχουν έτοιμο το πόρισμα τους που συνίσταται στο «Φραίνε οι χρήστες του παιγνίου, δηλαδή οι απλοί εκπαιδευτικοί, που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φιλοσοφία του προγράμματος». Το «καλό γι’ αυτούς» είναι ότι οι «ωφελούμενοι» από τα προγράμματά τους είναι οι γονείς των παιδιών που ζούν με την ελπίδα ότι κάποιος από αυτά τα φωτεινά μυαλά στα οποία εντάσσεται και ο κύριος Κ. Λολίτσας, θα δεί το φως και θα βελτιώσει επιτέλους τα πράγματα για τα παιδιά τους που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας.

Μ’ αυτή την ΕΛΠΙΔΑ ζουν και αυτή είναι το αίτιο της επιβίωσης των «σοφών» σαν τον κ. Κώστα Λολίτσα. Τρανό παράδειγμα ο ανεκτίμητος κ. Γιώργος Αλεβίζος που συνεχίζει παρότι είναι συνταξιούχος εδώ και δύο χρόνια να προσφέρει «αφιλοκερδώς» τις υπηρεσίες του σ’ αυτό τον πολύ ευαίσθητο τομέα.

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "