Επιτροπές («Μαϊμού»;) για τα αναλυτικά του ΕΠΑΛ φτιάχνει το Γραφείο του Υφυπ. Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου. Ο ρόλος της κας Ιφιγένειας Καρτσιώτου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Επαγγελματική


Οι Επιτροπές «Μαϊμού» έχουν παράδοση στο Υπουργείο Παιδείας. Συνήθως χρησιμοποιούνται για να καλύψουν ήδη ειλημμένες αποφάσεις διαφόρων Διευθύνσεων ή Οργανισμών και Ινστιτούτων του υπουργείου.

Τελευταία τέτοια Επιτροπή «μαϊμού» που έγινε γνωστή είναι αυτή για τα ωρολόγια προγράμματα του νέου ΕΠΑΛ που ανακοινώθηκαν την άνοιξη που μα πέρασε (για να δείτε την διαμαρτυρία μέλους μίας τέτοιας Επιτροπής που αναγκάσθηκε να κινηθεί εξωδίκως κατά των αρμοδίων, κάντε κλικ εδώ).

Τελευταίο κρούσμα που μάλιστα αν αληθεύει δείχνει ουσιαστικά τι πρόκειται να ακολουθήσει για την περίφημη μεταρρύθμιση στο Νέο ΕΠΑΛ, σημειώνεται στο Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πληροφορίες του «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης είναι το στέλεχος του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, η κυρία Ιφιγένεια Καρτσιώτου, εκπαιδευτικός ΠΕ02, φιλόλογος, με οργανική θέση στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου (Κτήμα Μακρυκώστα, -πρώην ΣΕΛΕΤΕ-) και με μακρά θητεία σε πολιτικούς οργανισμούς και γραφεία.

Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο στέλεχος επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Ε.Κ. (πρώην ΣΕΚ) Αμαρουσίου (Κτήμα Μακρυκώστα, -πρώην ΣΕΛΕΤΕ-) κ. Μακελαράκη και ζήτησε προτάσεις ονομάτων εκπαιδευτικών προκειμένου να τους εντάξει σε Επιτροπές σύνταξης των νέων αναλυτικών προγραμμάτων των μαθημάτων του νέου ωρολογίου προγράμματος του νέου ΕΠΑΛ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διευθύντρια του Ε.Κ. Αμαρουσίου συνέστησε δύο εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ (1ο, 2ο & 3ο) Αμαρουσίου στο Κτήμα Μακρυκώστα, τους κ.κ. Κασάπογλου (ΠΕ 17 ηλεκτρολόγος) και Καψάλη Αλέξιο για τους οποίους όπως έγινε γνωστό οι συνάδελφοι τους «τρέφουν» ιδιαίτερης μορφής εκτίμηση. Οι τελευταίοι μάλιστα δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των συναδέλφων τους μόλις έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν στις αναφερθείσες Επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν με πρωτοβουλία του Γραφείου του κ. υφυπουργού Παιδείας.

Προσωπικά πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ευσταθούν και πρόκειται μάλλον για φάρσα και όχι για πραγματικό γεγονός. Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται για πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που δείχνει τις πρακτικές των αρμοδίων και μας γυρίζουν πίσω στις εποχές της αδιαφάνειας, του κυβερνητικού «εγώ αποφασίζω και έτσι θέλω» και εν έτι 2014 του «μαυρογυαλουρισμού». Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι Επιτροπές αυτές είναι πάντα καλά αμειβόμενες και μάλιστα από το ΕΣΠΑ.

Πιθανόν κάποια τέτοια Επιτροπή να κλιθεί να καλύψει το κενό που υπάρχει για το τυπικό της σύνταξης των αναλυτικών προγραμμάτων των 5 νέων μαθημάτων της Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ (για να τα δείτε κάντε κλικ εδώ) και των 5 νέων βιβλίων που ήδη διανεμήθηκαν και κανένας δεν ξέρει πως γράφηκαν και με ποια απόφαση ή διαγωνισμό.

Αναμένουμε (και ευελπιστούμε) διαψεύσεις, τόσο από το Γραφείο του υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, όσο και από το στέλεχος του Γραφείου του κα Ιφιγένεια Καρτσιώτη…

Εκπαιδ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "